RSS

En flicka som slits mellan ljus och mörker

25 Oct

… är något vi definitivt har sett förr. 

Titel: Embrace
Författare: Jessica Shirvington
Serie: The Violet Eden Chapters #1
Sidantal: 407
Utgivningsår: 2010

Handling:

Violet är den tystlåtna flickan som bara vill vara en i mängden. Hon är hemligt kär i hennes enda killkompis, den 4 år äldre Lincoln som även är hennes träningspartner. På sin 17-årsdag blir hon peppad av sin bästis att berätta sina känslor för Lincoln . Det hela visar sig inte alls gå som Violet har förställt sig, ingenting i hela världen har förberett henne att både hon och Lincoln är tydligen en Grigori, en människa med ängelblod, och dessutom varandras själsfränder. Violet blir förbannad på Lincoln som har hållit allt hemligt för henne och det är då som hon lär känna den snygga Phoenix som fullständigt osar sex. Givetvis är Phoenix en av de onda änglarna, och vare sig Violet vill eller inte så har hennes liv förändrats totalt.

Omdöme:
Ni vet en sån där paranormal romance där tjejhuvudrollen upptäcker att hon har magiska krafter och gnäller jämt om att hon bara vill vara normal. Där allas ögon glittrar så klara och tjejen slits mellan världens två sexigaste killar som i sin tur står på två olika sidor i ett krig. Det är Embrace i ett nötskal. Boken är så full av klichéer att det var helt omöjligt att läsa den utan att himla med ögonen. Hade jag läst den för 3-4 år sen så skulle jag säkert ha gillat den men nu är den bara ännu en bok i mängden.

Violet gick mig verkligen på nerverna med sitt eviga gnällande och omogna beteende. Nej, jag tycker inte att det är särskilt synd om dig som är halvt odödlig, har superspeciella krafter och dessutom har två heta killar efter dig. Förstår inte varför hon tycker att Lincoln har förrått henne genom att inte berätta sanningen för henne direkt. Visst kan man bli sur men Violet överdriver när hon inte ens vill träffa Lincoln för att hon ”hatar” honom så mycket… och inte höjdes hon i mina ögon när hon sedan gnäller om att Lincoln inte ringer henne längre. Gah, du kan inte både behålla kakan och äta upp den tjejen!

Handlingen är väl okej, till och med ganska bra ibland. Jag gillar de bibliska referenserna och ängelvärlden även om jag inte förstår till 100% hur rangordningen fungerade. Det gamla temat godhet mot ondska kan ju inte bli fel.

Hade det inte varit för att jag störde mig så mycket på Violet så skulle jag nog tycka att boken är rätt bra för jag gillar som sagt handlingen. Med tanke på hur många andra böcker som finns på min läslista så lär jag nog inte läsa fortsättningen på ett bra tag… om det nu ens händer.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Tycker att det är bra att Violet faktiskt har sex med Phoenix, efter hur mycket tjatande om hur mycket attraktion och hur sexig Phoenix är så skulle det kännas ologiskt om de inte låg med varandra. Tycker även att det är rätt kul att alla vet om det efteråt haha. Inte alls pinsamt :p
 • Så diskret Onyx var då, han praktiskt taget skrek ut att Phoenixs var Liliths son första gången Violet träffade honom fast trög som Violet var så fattade hon ju inte det.

Handling: +0,5
Karaktärer: -1
Kärleksvelande: -1

Mest intressanta karaktär: Phoenix
Bästa scen eller del: Slutet

Betyg: 3,5/10

Andra böcker i serien:
1. Embrace
2. Entice
3. Emblaze
4. Endless
5. (Titeln obestämt)

 

Tags: , ,

7 responses to “En flicka som slits mellan ljus och mörker

 1. Malin

  October 25, 2012 at 20:16

  Påminner väldigt mycket om Lauren Kate’s serie. Har lite svårt för den också, därför som jag bara läst första delen.

   
  • Anna - Boktycke

   October 26, 2012 at 16:26

   Fallen tyckte jag var lite bättre än den här :p Men tonen och takten är rätt lika ja.

    
 2. Bokparadiset

  October 26, 2012 at 14:06

  Tråkigt att inte boken var bättre, dock råkar man ibland ut för dåliga böcker..

  SV: Ja, det tycker jag med! Dock är jag inte så bra på det här med att vara framför kameran så det blir lite stelt, men övning ger färdighet! Det var faktiskt din recension på boken som har gjort att jag vill läsa den ;D

   
 3. Rebecca

  October 26, 2012 at 15:46

  Påminner väldigt mycket om den boken jag läser just nu, ogillar karaktärerna där lika mycket som du ogillar dessa :/ Den är också riktigt klichè.
  Har varit fast på den i över en vecka nu, vill bara att den ska vara utläst så jag kan gå vidare till andra bättre böcker som väntar på mig 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   October 26, 2012 at 16:26

   Nu blir man ju nyfiken på vilken bok det är du läser nu så att man kan undvika den :p

    
   • Rebecca

    October 26, 2012 at 22:29

    Haha, Falling Under heter den och är skriven utav Gwen Hayes. Utsidan är jätte fin, men insidan nej tack. Den börjar i för sig klarna upp lite nu i slutet, men är ändå enligt mig ganska värdelös och det är inte ofta jag tycker det om en bok :p

     
   • Anna - Boktycke

    October 27, 2012 at 15:27

    Okej, då vet jag att jag inte ska ha alltför höga förväntningar på den när/om jag läser den 🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: