RSS

Att bli kär i killen vars syster har blivit våldtagen av din bror

11 Nov

Vad ska man göra när man både älskar och hatar någon samtidigt? 

Titel: Älskar – Hatar (eng. You Against Me)
Författare: Jenny Downham
Sidantal: 354
Utgivningsår: 2011 (original 2010)

Handling:

Mikeys familj håller på att falla sönder sedan hennes lillasyster Karyn blev våldtagen på en fest. Tom, kräket som skadade hennes syster påstår sig vara oskyldig och allt Mikey vill göra är att klå upp honom. I sin plan efter hämnd infiltrera han deras fest och träffar Ellie, Toms lillasyster. Han närmar sig henne för att ta reda på mer om hennes familj men han räknade inte med att han skulle falla för henne.
Ellie som aldrig har blivit uppvaktad innan kan inte låta bli att känna sig attraherad av den snygga främlingen som visar intresse för henne. Det dröjer inte länge förrän hon är förälskad i honom, men kommer deras kärlek att klara av sanningen?

 

Omdöme:
För mig är Älskar – Hatar ungefär som en” Romeo och Julia”-saga. Två människor som inte borde bli kära i varandra blir det och familjerna ligger i fejd med varandra. Killen är en fattig bad boy och tjejen är en rik good girl. Visst är det stereotyper, men det funkar bra ändå.

Man får både följa Mikeys och Ellies berättarröst vilket är bra eftersom man får ta en del av bådas syn på våldtäkten. Mikey anser att sin syster är offret medan Ellie tycker att sin bror är oskyldigt anklagad. Trots att man som visste att handlingen skulle gå ut på att Mikey och Ellie skulle bli förälskade i varandra så satt man ändå fast vid sidorna för man ville veta hur det skulle sluta.

Karaktärsmässigt så gillar jag Mikey bäst för han var den som kämpade mest av alla. Ellie tycke jag var intressant i början men ju mer jag läste om henne desto svagare tyckte jag att hon var. Ska inte ge exempel för jag vill inte spoila för någon men ibland kunde jag tycka att hon var riktigt irriterande som inte stod upp för sig själv. Jag tänkte först inte att hon var en 16-åring för hon kändes äldre än så.

Jag grät floder till Innan jag dör som är författarens debutbok. Jag trodde att Älskar – Hatar också skulle locka fram tårar men tyvärr så lämnades jag ganska oberörd. Boken är läsvärd och handlingen intressant, men den saknade det där lilla som gör en bok gripande för mig.

Berättarröst: +0,5
Handling: +0,5
Karaktärer: +0,5

Mest intressanta karaktär: Mikey
Bästa scen eller del: Ellies minnesglimtar

Betyg: 6,5/10

Andra böcker av författaren som jag har recenserat:
Innan jag dör (eng. Before I Die)

 

Tags: , , ,

2 responses to “Att bli kär i killen vars syster har blivit våldtagen av din bror

 1. Ebba

  November 11, 2012 at 16:45

  Handlingen låter intressant, får se om jag läser den här! 🙂

   
 2. Fia Filur

  November 11, 2012 at 17:07

  Tyckte början var bäst, spänningen när Mikey och Ellie närmade sig varandra, sen blev det för många advokater och poliser inblandade och historien tog en allvarligare vändning. Den jag sympatiserade mest med var Ellies mamma, trots att det tog lite tid för henne att finnas där för Ellie, så måste det vara jobbigt att tvingas “välja” mellan sonen och dottern.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: