RSS

Ska man verkligen gifta sig som 18-åring?

17 Nov

Speciellt när man fortfarande har känslor för brudgummens bror…

Titel: We’ll always have summer (sv. Sommar för evigt)
Författare: Jenny Han
Serie: Summer #3
Sidantal: 291
Utgivningsår: 2011

(Obs, handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:

Två år har gått sedan Belly blev ihop med Jeremy. Hon går numera första året på högskolan och ser fram emot sommarlovet. Under en fest får hon reda på att Jeremiah har haft sex med en annan tjej under den en veckas långa pausen som de har haft i relationen. Belly blir både arg och ledsen men bara några dagar senare saknar hon Jeremiah så mycket att hon går med på att träffa honom igen. Jeremy verkar uppriktigt ångerfull över sitt misstag och Belly blir minst sagt överraskad när han friar till henne. Eftersom Belly älskar honom så tackar hon ja. Men allt är inte frid och fröjd, för när Conrad dyker upp igen väcks gamla känslor till liv och Belly upptäcker att det inte är lätt att glömma bort sin första kärlek.

Omdöme:
Känns ju lagom passande att läsa en sommarbok nu i höstmörkret. Hade väldigt svårt att få den somriga stämningen som jag annars förknippar med böckerna i den här serien. We’ll always have summer, eller Sommar för evigt som den heter på svenska är den tredje och avslutande serien om Belly och hennes romanser med bröderna Jeremiah och Conrad. Jag vet att många älskar den här serien och själv tycker jag att den är avslappnande läsning.

Blev lite förvånad när det visar sig att det redan har gått två år sen händelserna i förra boken och Belly är nu 18. Början var medryckande när upptäckten av Jeremiahs otrohet spräckte hennes bild av deras romantiska och oskyldiga kärlek. Jag måste erkänna att jag håller med Belly när hon blev arg på Jeremiah. Okej, de hade gjort slut då han låg med den andra tjejen men deras paus varade bara i en vecka. Med andra ord så låg han med en annan bara några dagar efter att han hade gjort slut med Belly. Och det värsta är väl att han inte sa något om det efteråt när de hade blivit tillsammans igen utan höll det hemligt. Fy alltså.

Jeremiah sjönk riktigt mycket i mina ögon i den här boken. Han var bara så omogen. Jag fattar inte hur Belly kan gå med på att gifta sig med honom. I mina ögon så är det inte bra att tacka ja till ett frieri för att killen har varit otrogen och vill försona sitt brott. Det var väl ungefär här som jag tog avstånd från Belly och börja kritisera deras handlingar istället för att känna med dem. Tycker att alla är så själviska, speciellt Conrad som hela tiden gör som han vill utan att bry sig om att han sårar andras känslor.

Nej, för mig så var det svårt att sympatisera med karaktärerna men har man läst de två första böckerna i serien så är denna ett måste. Tycker hur som helst om slutet och det är alltid skönt att ha lagt en serie bakom sig. Är väldigt nyfiken på Jenny Hans nya bok som hon har skrivit ihop med Siobhan Vivian. Kommer förmodligen att köpa hem den i slutet av det här året eller i början av nästa 🙂

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Så Belly fick sin älskade Conrad ändå. Tyckte att det var rätt gulligt ändå efter allt de har varit med om.

Berättarröst: +0,5

Mest intressanta karaktär:
Får väl bli Conrad
Bästa scen eller del: Epilogen

Betyg: 5,5/10

Andra böcker i serien:
1. The Summer I Turned Pretty (sv. Sommaren jag blev vacker)
2. It’s Not Summer Without You (sv. Ingen sommar utan dig)
3. We’ll always have summer (sv. Sommar för evigt)

 

 

Tags: , , ,

One response to “Ska man verkligen gifta sig som 18-åring?

  1. Johanna

    November 18, 2012 at 15:03

    Jag håller med dig – när jag först läste Sommaren jag blev vacker kunde jag inte släppa taget om den, och likaså efter Ingen sommar utan dig, men när jag tillsist läste Sommar föralltid kändes det som att jag distanserade mig till den, och handlingen förlorade delar utav sin glans…
    Förvövrigt gillar jag verkligen din blogg 🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: