RSS

Vill du bli känd och rik?

05 Dec

Är det värt att offra ens integritet för berömmelse?

L.A. Candy

 

Titel: L.A. Candy
Författare: Lauren Conrad
Serie: L.A. Candy #1
Sidantal: 326
Utgivningsår: 2009

Handling:

Bästisarna Jane och Scarlett är två 19-åriga tjejer som precis har flyttat till Los Angeles, Scarlett för att plugga och Jane för att jobba på en eventfirma. På en nattklubb blev de erbjudna att vara med i stjärnproducenten Trevors senaste projekt, en reality tv-show som ska kretsa några tjejers vardagsliv i staden. Både Jane och Scarlett kommer med och först är de förväntansfulla och glada. En ju populärare showen blir, desto mer inser dem att berömmelse kommer med ett högt pris.

 

Omdöme:
Att läsa den här boken är som att titta på en reality tv-show, vilket är rätt kul eftersom det är precis vad boken handlar om. Jag vet att författaren är en kändis och jag brukar ha lite fördomar mot böcker som är skrivna av kändisar. Men efter att ha läst The Wishing Spell av Chris Colfer så har jag fått en annan bild och bestämde mig för att plocka upp L.A. Candy efter att ha sett den på biblioteket så många gånger.

Jag har aldrig gillat reality tv och det kanske är därför jag inte riktigt kunde knyta mig an till karaktärerna. Boken berättas främst från Janes och Scarletts perspektiv, men då och då kommer att par andra karaktärers PoV in. Själva berättarstilen är för beskrivande och frånvarande för min smak. T.ex. så var det något stycke där det stod att Scarletts tröja åkte upp och blottade hennes perfekt tonade mage. Det berättades från Scarletts synvinkel och jag tycker inte att hon är en person som tänker på vilken perfekt solbränna hon har så fort hennes mage visas. Hon är snarare en person som inte skulle bry sig ifall hennes tröja åkte upp en liten bit.

Karaktärsmässigt så tycker jag att Jane var otroligt naiv och fattar inte varför så många killar föll för henne. Scarlett fattar jag inte ens varför hon gick med på att delta i programmet när hon hela tiden hade en så negativ inställning. Karaktärerna kändes en aning stereotypiska och jag hade gärna velat se mer personlighet.

Det bästa med boken är inblicken i hur det är att vara en reality tv-stjärna. Det finns många unga tjejer och killar som drömmer om att bli kändisar och L.A. Candy visar tydligt att berömmelse inte kommer gratis. Det är inte alltid så glamoröst som det verkar vara.

Slutordet är att det är en okej bok, fastnade inte för karaktärerna och kunde inte leva mig in i handlingen. Den är dock lättläst och hyfsat tunn så det går snabbt att läsa ut den.

Mest intressanta karaktär: Eh, tycker inte att någon är så intressant men det får väl bli Scarlett.
Bästa scen eller del: Premiären

B5Betyg: 5/10

 

Tags: , ,

5 responses to “Vill du bli känd och rik?

 1. Beate

  December 6, 2012 at 16:54

  Hihi, vad trevligt med snön högst upp 🙂
  SV: Jag kanske borde ha valt WordPress… Men det känns lite jobbigt att byta bara på grund av det och i övrigt så trivs jag bra med blogspot 🙂

   
 2. Dola

  December 26, 2012 at 12:46

  Köpte hem L.A. Candy och Sweet Little Lies idag 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   December 26, 2012 at 15:08

   Åh, hoppas att du gillar dem. Ska plocka upp SLL när jag ser den i bibblan.

    
 3. Lexie

  May 7, 2013 at 11:43

  Har alla tre hemma men inte påbörjat dem än:/

   
  • Anna - Boktycke

   May 7, 2013 at 18:20

   Kan ju hoppas på att du kommer att gilla dem bättre än vad jag gjorde :p

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: