RSS

Nu är det äntligen Finale!

11 Dec

Änglarna har fallit klart.

FinaleTitel: Finale
Författare: Becca Fitzpatrick
Serie: Hush, hush #4
Sidantal: 454
Utgivningsår: 2012

(Obs, spoilers från tidigare delar kan komma i handlingen)

Handling:
Nora är numera ledaren för truppen av nephilims och hennes ed till Hank Miller gör att hon måste acceptera sin roll trots att hon inte vill. Det finns även flera nephilims som ifrågasätter hennes lojalitet och Nora måste hålla sin relation med Patch hemligt. Samtidigt försöker hon lära känna sina nya superkrafter och upptäcker att hon gillar dem mer än vad hon trodde. Chesevan närmar sig och nephilims förväntar sig att Nora ska leda dem vinnande ut ur kriget. Kommer hon och Patch att klara sig när de står på olika sidor av ett krig ingen av dem vill ha något att göra med?

Omdöme:
Äntligen är den avslutande delen här! Jag trodde att Hush, hush–serien skulle vara en trilogi så snackar om att jag blev chockad av cliffhangern i slutet av den tredje boken. Skönt att serien nu har fått ett riktigt slut.

Jag vet inte om det är för att jag läste boken ombord på flygplanet från London till Los Angeles (11 timmar ugh) för jag hade väldigt svårt att komma in i handlingen. Jag får väl egentligen skylla mig själv för jag hade glömt en del av handlingen i de föregående böckerna och förstod inte allt som hände. Men så småningom, efter cirka 180 sidor så började jag hänga med igen.

I förra boken växte Nora i mina ögon som karaktär men i den här så sjönk hon tyvärr igen. Vissa av de valen hon gjorde var så uppenbart korkat och jag trodde verkligen att hon hade större självbehärskning än så. Patch var och förblev en främling för mig. Jag älskar idén med en cool, stark och mystisk killhuvudroll men efter fyra böcker så känner jag honom fortfarande inte. Varför gillar han Nora? Vilka är hans drömmar? Hur är han som person när han inte spelar tuff? Jag har ingen aning.

Handlingen tyckte jag om och i överlag så tycker jag att författaren knöt ihop säcken bra. Det var en del frågor som inte blev besvarade men de var inte särskilt viktiga för mig så för min del gjorde det inget. Jag tror bestämt att jag skulle ha gillat den här bättre om jag inte hade varit så vilse i början. Ett råd till er som tänker läsa den här är att se till att fräscha upp minnet om vad som har hänt i serien innan ni plockar upp boken.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Meh, hur troligt är det att Vee också är en nephilim? Och vad snabbt hon gifter sig!
 • Synd att man inte riktigt fick veta hur det gick med alla andra nephilim. Alla fallna änglar utom Patch blev väl dödade men änglar kommer ju att fortsätta falla. Så egentligen är ju problemet bara löst för stunden.

 

Handling: +0,5

Mest intressanta karaktär:
Hmm, får väl bli Patch ändå.
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat: Inside our cozy, private room. I reached up and tugged on his silk necktie, undoing the knot. “You dress to impress,” I said approvingly.
“No, Angel.” He leaned in, his teeth softly grazing my ear. “I undress to impress.”

B5.5Betyg: 5,5/10

Andra böcker i serien:
1. Hush, hush (Fallen Ängel)
2. Crescedo (Förlorad Ängel)
3. Silence (Noras Val)
4. Finale

 

Tags: , , ,

10 responses to “Nu är det äntligen Finale!

 1. Malin

  December 11, 2012 at 18:19

  Jag var inte heller så imponerad av den här boken, även om jag (som du) först blev väldigt glad och förvånad över att det skulle komma en fjärde bok. Håller med om Vee och Patch….

   
  • Anna - Boktycke

   December 11, 2012 at 19:09

   Ja, verkligen skönt med ett slut på den här serien. Känner mig alltid så stolt när jag har orkat ta mig igenom en serie, vare sig jag gillar den eller inte heh.

    
 2. Elise

  December 18, 2012 at 16:36

  Oj, 5,5, själv älskar jag Hush Hush serien, fast jag har inte läst Finale än (fick hem den idag 🙂 ), men jag hoppas på att jag älskar den! 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   December 18, 2012 at 16:51

   Haha, själv är jag en av de få som inte inser storheten med Hush, hush. Vill ju älska den som alla andra men tycker inte att den är mer än okej/bra. Men gillar du de andra böckerna i serien så lär du gillar den här med 🙂

    
 3. Elin

  February 4, 2013 at 20:21

  vet du när den här boken ska komme ut på svenska? 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   February 4, 2013 at 20:24

   Preliminärt så är utgivningsdatumet: 2013-05-07

    
 4. stina liffner

  March 17, 2013 at 19:13

  Spoiler!

  Gifter sig vee? med vem?

   
  • Anna - Boktycke

   March 17, 2013 at 20:44

   Spoiler!

   Det framgår inte av boken med vem hon gifte sig.

    
 5. LolloQ

  June 16, 2013 at 23:02

  Nu har jag las hela serien och den var fantastisk! Min favvo karaktär är nog Patch. Och ehmm… Vee gifter sig med en kille som heter Gavin :3

   
  • Anna - Boktycke

   June 17, 2013 at 18:23

   Spoiler!
   Jag blev helt paff över epilogen. Hade inte alls förväntat mig att Vee skulle gifta sig så snart.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: