RSS

Våldet tar aldrig slut i Morganville

28 Dec

Vare sig när det gäller människor eller vampyrer

Bite ClubTitel: Bite Club
Författare: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #10
Sidantal: 442
Utgivningsår: 2011

Obs, spoilers från tidigare delar kan förekomma i handlingsdelen

Handling:

Claire älskar Shane av hela sitt hjärta och hon vet att han känner samma sak för henne. Hon trodde inte att någonting skulle komma emellan dem men det var innan svartsjukan kom in i deras förhållande. Shane gillar inte att hon umgås så mycket med Myrnin och att hon hela tiden måste hålla saker hemliga för honom. Claire vill inte blanda in Shane i hennes farliga ärenden och tycker att han överreagerar. För att få bort sin frustation börjar Shane tränar kampsport på ett gym och det visar sig vara en dålig idé. För våld föder bara mer våld, och i en stad som Morganville flyter blodet väldigt lätt.

Omdöme:
Som ni säkert har märkt av mina recensioner så har jag börjat gilla den här serien riktigt mycket. En av anledningarna är till för att jag är fäst vid karaktärerna och Claire växer i mina ögon för varje bok jag läser. Tyvärr så kan jag inte säga att den här boken levde upp till förväntningarna.

Den största anledningen till varför jag inte uppskattade den här boken lika mycket som de andra är för att flera karaktärer betedde sig helt korkade. Shane har jag alltid tyckt var en okej karaktär men han sjönk verkligen i mina ögon här. Och nej, det hjälper inte att författaren slänger in hans PoV så att man ska tycka synd om honom istället för att hata honom. Att man fick läsa från Shanes synvinkel lite då och då gjorde det nästan bara värre för innerst inne visste han att han gjorde fel men han fortsatte ändå. Eve är alldeles för uppkäftig och hamnar alltid i knipa på grund av sin taktlöshet men det är i och för sig inget nytt. Även Oliver och Amelia kändes veka i den här. Förstår inte riktigt hur de ibland kan vara övermäktiga men vid vissa tillfällen så verkar de inte kunna göra någonting alls.

Nej, favoritkaraktärerna fortsätter att vara Claire och Myrnin. Claire växte inte i den här men hon blev i alla fall inte sämre. Myrnin fortsätter att vara den där härliga och yra vampyren med kanintofflor.

Handlingen var okej, som med de flesta av böckerna i serien så är de perfekta som pendelbok för de är lättsmälta och går snabbt att komma in. Gillar fortfarande att böckerna numera fungerar som ensamstående och att det inte är några jobbiga cliffhangers i slutet.

Har inte så mycket mer att säga förutom att den är okej. Hoppas verkligen på mer karaktärsutveckling i nästa bok.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Gud så irriterande Shane var! Och lagom trovärdigt att i slutet så gav han helt plötsligt med sig och blev bra igen.
  • Tyckte att det var lite löjligt att Kim lyckades rymma fastän Amelie och Oliver var där. De är ju supermäktiga vampyrer bägge två, de borde ha hunnit ikapp Kim utan att behöva anstränga sig.


Mest intressanta karaktär:
Claire
Bästa scen eller del: Början

B5Betyg: 5/10

Andra delar i serien:
1. Glass Houses (sv. Glashuset)
2. The Dead Girls’ Dance (sv. Döda flickers dans)
3. Midnight Alley (sv. Midnattsgränden)
4. Feast of Fools
5. Lord of Misrule
6. Carpe Corpus
7. Fade Out
8. Kiss of Death
9. Ghost Town
10. Bite Club
11. Last Breath
12. Black Dawn
13. Bitter Blood
14. Fall of Night
15. Daylighters

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: