RSS

Efterlängtat boksläpp – Nytt från Holly Black

20 Feb

Något kallt från en het författare.

The coldest girl in coldtown

The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black

Från Goodreads:

COLDTOWN WAS DANGEROUS, TANA KNEW. A GLAMOROUS CAGE, A PRISON FOR THE DAMNED AND ANYONE WHO WANTED TO PARTY WITH THEM.

Tana lived in a world where walled cities called Coldtowns exist. In them, quarantined monsters and humans mingle in a decadently bloody mix of predator and prey. The only problem is, once you pass through Coldtown’s gates, you can never leave.

One morning, after a perfectly ordinary party, Tana wakes up surrounded by corpses. The only other survivors of this massacre are her exasperatingly endearing ex-boyfriend, infected and on the edge, and mysterious boy burdened with a terrible secret. Shaken and determined, Tana enters a race against the clock to save the three of them the only way she knows how: by going straight to the wicked, opulent heart of Coldtown itself.

Utgivningsdatum: 17:e sep 2013

Varför jag vill läsa boken
Har faktiskt aldrig riktigt gillat Holly Blacks böcker förrän tills för att par dagar sen då jag började läsa Black Heart (tredje delen i Curse Workers eller Berörarna som den heter på svenska) och tyckte att den var riktigt bra. Nu förnyades mitt intresse för hennes böcker och jag tycker att handlingen i hennes nya bok verkar både knäpp och spännande på samma gång. Dessutom så gillar jag att omslaget inte visar upp en tjej i klänning, även om jag vanligtvis gillar såna omslag så är jag väldigt glad för andra typer av framsidor.

 
9 Comments

Posted by on February 20, 2013 in Ett boksläpp jag ser fram emot

 

Tags:

9 responses to “Efterlängtat boksläpp – Nytt från Holly Black

 1. Fia Filur

  February 20, 2013 at 20:49

  Vad intressant för jag är inte särskilt förtjust i varken vita katten eller röda handsken, men nu blev jag såklart nyfiken på sista boken 🙂 Gillar omslaget på den här nya (är förtjust i handledstatueringar :))

   
  • Anna - Boktycke

   February 20, 2013 at 22:25

   Black Heart är inte den sista boken visar det sig :s Blev paff när jag kom till sista sidan och det fortfarande var lösa trådar kvar, sen såg jag att det ska komma en fjärde bok till…

    
   • Fia Filur

    February 20, 2013 at 22:52

    Va? Jag troddde det skulle vara 3 böcker bara!

     
   • Anna - Boktycke

    February 21, 2013 at 09:00

    Samma här, men så läste jag på goodreads att det skulle komma en fjärde bok. Men efter Cillias kommentar så kollade jag upp det noggrannare och då verkar det faktiskt som att det bara är tre böcker ändå… men isf är det lite jobbigt att man aldrig fick svar på vissa saker i boken.

     
   • Cilia

    February 21, 2013 at 08:47

    Känner mig lite tråkig nu, men jag tror faktiskt inte att det ska komma en fjärde bok… :/ Tidigare har Black sagt att “Black Heart” var slutet iaf och att hon kanske någon gång skriver mer om dem men att det isf inte är på länge. Men det kan ju självklart ha ändrats.

     
   • Anna - Boktycke

    February 21, 2013 at 08:58

    Ska det inte? Men det var ju ändå en del saker som lämnades lösa, te.x. det där med SPOILER [diamanten]. Kollade snabbt på Goodreads och såg att det skulle komma en fjärde bok, men nu när jag läste kommentarerna till den så verkar det faktiskt som att det är fejk och Black Heart är den sista boken. Meh, då tycker jag inte att Black Heart är lika bra längre, är ju okej att trådar lämnas lösa om det kommer en fortsättning, nu känns den oavslutad :/

     
 2. Cilia

  February 20, 2013 at 21:11

  Jag är också väldigt pepp inför den här boken, men det kanske inte är lika förvånande ^^ Kul att du gillade “Black Heart”!

   
 3. Snöfrid

  February 20, 2013 at 21:24

  Den boken åker rakt upp på min att-läsa-lista! Verkar spännande och lite udda, som du säger. Väckte min nyfikenhet 🙂

  Jag har en tävling på min blogg förresten om du är intresserad, priset är biobiljett till Beautiful Creatures. Kika gärna in (sista tävlingsdag är imorgon)! – Jag tycker inte om att göra reklam för min egen blogg, men gör ett undantag denna gång… http://fantasy03.blogg.se

   
 4. Petra

  February 21, 2013 at 11:01

  Jag är sjukt peppad inför den här boken. 🙂
  Tips! Om du vill läsa short storyn som boken bygger på så finns den här 🙂

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: