RSS

När en spion hotas av att bli kidnappad

24 Feb

… så är det tur att man har en familj som vet vad man ska göra.

Don't Judge a Girl by Her CoverTitel: Don’t Judge a Girl by Her Cover
Författare: Ally Carter
Serie: Gallagher Girls #3
Sidantal: 263
Utgivningsår: 2009

(Obs, handlingen kan innehålla spoilers från föregående delar)

Handling:

När Cammie hälsar på kompisen Macey i Boston så har hon inte väntat sig att de kommer att bli indragna i ett kidnappningsförsök. Nu när Maceys pappa är nominerad till att bli USA:s vice president är det många som vill komma åt hans dotter. Som tur var så klarar sig Cammie och Macey undan kidnapparna men innan valet är över så lever Macey i konstant fara. Den nya terminen på Gallagher får besök av secret services agenter men kommer de att vara tillräckliga för att skydda Macey?

Omdöme:
Gallagher Girls är ett säkert kort om ni vill ha något lättsmält och snabbläst. Förstår verkligen inte varför det inte är fler i Sverige som har läst den här serien, för riktigt underhållande är den.

Det är härligt att vara tillbaka i skolan och återigen vara med när Cammie, Bex, Macey och Liz planerar in sina egna spionuppdrag för att ta reda på saker som de egentligen inte bör veta. Skolan har ju hur många hemligheter som helst! Cammies berättarröst är lika härlig som alltid men i den här boken så tröttnade jag tyvärr lite på den.

Om ni har läst mina tidigare recensioner av den här serien så vet ni om att jag tycker att det är mycket skryt men lite action i boken. Som läsare blir man hela tiden påmind om hur tjejerna är superuppmärksamma, kan döda folk på flera sätt, kan försvinna på några ögonblick osv. Men när det kommer till verkligheten så känns det som att de gör misstag hela tiden… och de har inte ens särskilt bra minne. Tycker även att det är rätt jobbigt att Cammie ska vara så kärlekskrank när det kommer till killar och beter sig som en idiot så fort hon kommer i närheten av Zach. Gahh, visa lite stake nu tjejen!

Som vanligt så blir det en liten kortare recension när det kommer till den här serien för böckerna är rätt så korta de med.  Kommer hur som helst att fortsätta på den här serien för den är som sagt underhållande. Hoppas på att kunna låna hem de resterande böckerna snart! Och jag hoppas även på att Cammie blir starkare som karaktär och spion i nästa bok.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Undrar om Cammies pappa fortfarande lever? Och nu är jag nyfiken på vem Zach egentligen är? Har han några kopplingar till motståndarna?

 

Koncept/Handling: +0,5
Berättarröst: +0,5
Karaktärer: +0,5

Mest intressanta karaktär:
Cammie
Bästa scen eller del: Början
Minnesvärt citat: “Sometimes people run… to see if you’ll come after them”

B6.5Betyg: 6,5/10

Andra böcker i serien:
1. I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You
2. Cross My Heart and Hope to Spy
3. Don’t Judge a Girl by Her Cover
4. Only the Good Spy Young
5. Out of Sight, Out of Time
6. United We Spy

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: