RSS

Krig mot skolan

05 Mar

Att vara en lydig elev tjänar inget till när skolan driver hemliga experiment… 

Feedback jkt des3.inddTitel: Feedback
Författare: Robison Wells
Serie: Variant #2
Sidantal: 310
Utgivningsår: 2012

(Obs, handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:

Benson och Becky lyckades komma förbi stängslet som omgav skolan men till ett dyrt pris. Becky är skadad och många av deras kompisar visade sig vara känslolösa robotar. Flera mänskliga studenter har dött och Benson har dåligt samvete för han vet att det var han som startade upproret. Den tillfälliga hjälpen kommer i en väldigt oväntad form av Jane, hans döda robotflickvän. Men den här Jane är mänsklig och hon visar dem en hel by där de mänskliga versionerna av deras robotklasskamrater lever. Benson visste att Maxfield-skolan hade hemligheter, han visste inte bara att de var så stora och allvarliga.

Omdöme:
Variant är en av de mest spännande och tvistiga böckerna jag läste ifjol. Jag har sett riktigt fram emot att läsa fortsättningen men tyvärr lyckades boken inte leva upp till mina förväntningar.

Det kanske är mitt eget fel för jag har glömt bort väldigt många av namnen och det tog ett långt tag innan jag började förstå vem som var vem. Karaktärerna var enligt mig Variants svagaste punkt och här var de tyvärr inte mycket bättre. Kunde inte sympatisera med huvudrollen Benson och flera av de saker som han gjorde begrep jag mig inte på. Dessutom så blev inte boken spännande förrän vid sista tredjedelen och till och med då så var det rätt så förvirrande.

Slutet lämnade många frågor obesvarade men jag tänkte att det inte gjorde så mycket då det ska komma en tredje och avslutande bok. Men sen läste jag på författarens hemsida och det verkar som att de har ändrat på kontraktet. Robison skulle egentligen skriva tre böcker i den här serien men han och förlaget kom överens om att den tredje boken ska bytas ut mot första boken i en ny serie. Så om jag har tolkat det rätt så blir det ingen fortsättning och avslutande för han och förlaget har bestämt sig för att satsa på en ny serie som ska heta Blackout istället. Min spontana tanke till detta är WTF! Schysst mot läsarna att lämna en serie så här alltså. Men efter att ha lugnat ner mig en aning så tror jag nog att det är en bra idé ändå. Med tanke på att Feedback är en besvikelse så är jag inte ens säker på att jag skulle ha plockat upp fortsättningen om det hade funnits någon.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Är robotarna kassa eller är Benson lika bra som Bruce Lee på att slåss? Varför gör de inte starkare robotar egentligen om de nu är så högteknologiska? Tycker att det nästan är lite löjligt att Benson ensam slår ner 4 vuxna robotar på några minuter.

 

Förvirring: -0,5
Spänning: +0,5
Slut: -1

Mest intressanta karaktär:
Mason kanske
Bästa scen eller del: Spoiler [När alla ”svimmade” första gången]

B4Betyg: 4/10

Andra böcker i serien:
1. Variant
2. Feedback

 

Advertisements
 

Tags: , ,

2 responses to “Krig mot skolan

 1. Rebecca G

  March 5, 2013 at 21:29

  Nej men fy vad taskig att avsluta en serie så. År inte riktigt lika säker på att jag vill läsa den här serien längre :/

   
  • Anna - Boktycke

   March 6, 2013 at 18:07

   Näh eller hur?! Borde vara förbjudet att göra så. Första boken är riktigt bra men det beror ju på att man blev överraskad hela tiden. Men det suger ju att man bara får massor med gåtor och inga svar :/

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: