RSS

Livet som en tonårig demonfångare

21 Mar

En försvunnen pappa och en galen pojkvän är vardagen för Riley Blackthorne. 

ForbiddenTitel: Forbidden (alt. Soul Thief)
Författare: Jana Oliver
Serie: The Demon Trappers #2
Sidantal: 418
Utgivningsår: 2011

Obs, spoilers från tidigare delar kan förekomma i handlingen

Handling:

Efter den massiva demonattacken är Atlanta i oro. Demonfångarnas rykte har fått en törn och nu har regeringen skickat efter hjälp i form av kyrkans demonjägare. För Ridley spelar detta mindre roll, hon har viktigare saker att bry sig om. Bland annat så oroar hon sig för sin pojkvän Simon, letar efter sin pappas försvunna lik och dessutom är en stark demon efter specifikt henne. Att hon beskyddas av sexiga Ori är en sak men när det kommer till hennes förhållande med Beck så vet hon inte vad hon tycker. Livet är verkligen inte lätt för en ung och kvinnlig demonfångare.

Omdöme:
Jag älskar konceptet med en dystopisk Atlanta där demoner hör till människornas vardag. Gillar verkligen stämningen och den dystra miljön. Sen gillar jag även rivaliteten mellan demonfångarna och demonjägarna. Den här har verkligen potential att bli en av mina favoritböcker men tyvärr slutar det inte så.

Takten i den här boken är bara så seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg. Och nej, jag överdriver inte, det går verkligen långsamt framåt. Det har tagit mig över 3 veckor att läsa ut den här boken vilket är väldigt länge för att vara mig. Klarade bara av att läsa 50-60 sidor åt gången innan jag tröttnade och började på en ny bok däremellan. Man får följa både Ridleys, Becks och Oris PoV vilket jag inte har något emot men däremot så vill jag inte veta alla småsaker de gör. Jag behöver inte veta till vilket café Ridley går till eller vad hon beställer för frukost, jag behöver inte heller veta allt hon packar med sig i väskan. Efter att ha läst halva boken så kändes det fortfarande som att berättelsen knappat hade börjat.

Hade det inte varit för att världen är så himla häftig och att jag redan har köpt hem de resterande böckerna av serien så skulle det nog ha tagit ännu längre tid att läsa ut boken. Nu tvingade jag ändå mig själv att plocka upp boken och läsa ett par kapitel då och då för jag vill gärna avsluta den här serien. Jag tror att min stress över att ha så många olästa böcker i hyllan kan vara orsaken till varför jag var otålig när jag läste den här boken. Kollar man på dess Goodreadsbetyg så har den 4.2 i betyg vilket är superhögt. Det är mycket möjligt att jag skulle ha uppskattat boken mer om jag hade läst den vid ett lugnare tillfälle.

Karaktärsmässigt så gillar jag väl huvudrollerna, de ligger någonstans mellan okej och bra. Ori är fortfarande favoriten och det är ju rätt spännande att han blir mer mystisk ju mer man vet om honom. Becks och Ridleys relation kan ibland vara irriterande. Både säger inte vad de egentligen tycker och menar. Beck är överbeskyddande och ibland så känns det som att Ridley trotsar honom bara för sakens skull. Simon tyckte jag var okej i första boken men i den här är han verkligen ett svin.

Som sagt, superintressant koncept och värld men takten är alldeles för långsam för att falla mig i smaken. Kommer dock att läsa fortsättningen för jag har hela serien hemma 🙂

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Blev väldigt förvånad när Ori blev ihop med Riley. Trodde att han bara skulle fortsätta vara hennes kompis och mystiska räddare. Anade att han var på helvetets sida så fort de blev ihop.

 

Koncept: +1
Miljö/stämning: +0,5
Takt: -3

Mest intressanta karaktär: Ori
Bästa scen eller del: Slutet

B3.5Betyg: 3,5/10

Andra böcker i serien:
1. Forsaken
2. Forbidden
3. Forgiven
4. Foretold

 

 

Tags: , ,

4 responses to “Livet som en tonårig demonfångare

 1. Anna readingthisworld

  March 21, 2013 at 21:54

  Anna, det finns ett citat från dig i Bonnier Carlsens katalog vid Rubinröd/Safirblå! Ungefär som ett bakside-citat. Du kanske redan visste det 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   March 21, 2013 at 22:12

   Whaaaat? Är det sant?! Omg, måste kolla upp det!

   Tillägg: Hittar det inte, var såg du det nånstans? :p

    
   • Anna readingthisworld

    March 22, 2013 at 21:32

    Jag såg det i deras katalog, kan scanna in den och skicka en bild lite senare 🙂

     
   • Anna - Boktycke

    March 23, 2013 at 13:37

    Ja! Vore jättesnäll om du har tid och lust att göra det! 😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: