RSS

Nya YA-boksläpp Vecka 15!

08 Apr

April fortsätter att spruta ur sig böcker, den här veckan är det 20 nya godingar som kommer ut.

Vill ni läsa bokens beskrivning så är det bara att klicka på omslaget så kommer ni att hamna på bokens Goodread-sida.

Apollyon (Covenant #4) av Jennifer L. ArmentroutApollyon av Jennifer L. Armentrout Beautiful Decay av Sylvia LewisBeautiful Decay av Sylvia Lewis Date Me (The Keatyn Chronicles #3) av Jillian DoddDate Me av Jillian Dodd

Apollyon (Covenant #4) av Jennifer L. Armentrout
Har bara läst första boken men gillar den. Har för tillfället andra boken hemma så jag vågar inte läsa beskrivningen på den här. Kanske en ny favoritserie på gång?

Beautiful Decay av Sylvia Lewis
Ensam tjej möter ny kille i skolan som visar sig vara en nekroman. Inte så lockande omslag tyvärr.

Date Me (The Keatyn Chronicles #3) av Jillian Dodd
Inte hört talats om den här serien innan men den sägs vara “Gossip Girl meets Hollywood”. Omslaget påminner mig om en självbiografi eller möjligen en hjälpbok om dating.

Dead River av Cyn BalogDead River av Cyn Balog In the Air (The City #1) av Crystal SerowkaIn the Air av Crystal Serowka Inferno (Chronicles of Nick #4) av Sherrilyn KenyonInferno av Sherrilyn Kenyon

Dead River av Cyn Balog
Står inte så mycket i beskrivningen men jag antar att det är en thriller?

In the Air (The City #1) av Crystal Serowka
Den här är nog mer New Adult än Young Adult men jag fastnade för omslaget. Ser ut att vara en jobbig pose.

Inferno (Chronicles of Nick #4) av Sherrilyn Kenyon
Den här serien har jag varit nyfiken på i flera år men av någon anledning så har jag ännu inte skaffat hem den. Den har fått bra betyg på Goodreads så jag är verkligen nyfiken på den. Någon som har läst första boken?

Moonset (Legacy of Moonset #1) av Scott TraceyMoonset av Scott Tracey Nine Days av Fred HiattNine Days av Fred Hiatt Renegade (Ripper #2) av Amy Carol ReevesRenegade av Amy Carol Reeves

Moonset (Legacy of Moonset #1) av Scott Tracey
En bok om häxor och mörka krafter och huvudrollen är en kille för ovanlighetens skull. Dock så känner jag mig inte så lockad av omslaget.

Nine Days av Fred Hiatt
Hihi, tycker att omslaget påminner rätt mycket om Article 5, iaf motivet. Kul att den utspelar sig i östra Asien istället för i Europe eller USA som de flesta nutida böcker jag läser gör.

Renegade (Ripper #2) av Amy Carol Reeves
Sägs vara en historisk deckar/skräck-serie. Det låter rätt lockande men tyvärr så har första boken fått rätt dåligt betyg så jag har inte vågat ge mig på den.

Revenge of a Not-So-Pretty Girl av Carolita BlytheRevenge of a Not-So-Pretty Girl av Carolita Blythe Rump: The True Story of Rumpelstiltskin av Liesl ShurtliffRump: The True Story of Rumpelstiltskin av Liesl Shurtliff Strangelets av Michelle GagnonStrangelets av Michelle Gagnon

Revenge of a Not-So-Pretty Girl av Carolita Blythe
Känns som att det har kommit ut väldigt många “hämnd”-böcker den senaste tiden. Den här låter dock inte som att den har så mycket hämnd i sig utan verkar handla om en kriminell tjej som blir kompis med en gammal kvinna och får en ny syn på livet.

Rump: The True Story of Rumpelstiltskin av Liesl Shurtliff
Åh, en Middle Grade fairy tale retelling! Är nyfiken! Och omslaget ser så sött ut också!

Strangelets av Michelle Gagnon
Tre stycken 17-åriga tjejer som precis vid deras dödsögonblick vaknar upp i ett sjukhus tillsammans. Tydligen så har de hamnat i en konstig framtidsvärld och de måste lista ut hur de ska ta sig tillbaka till deras riktiga värld (eller tid). Den låter väldigt spännande men den har tyvärr fått rätt dåligt betyg…

Tessa Masterson Will Go to Prom av Brendan HalpinTessa Masterson Will Go to Prom av Brendan Halpin The Flame in the Mist av Kit GrindstaffThe Flame in the Mist av Kit Grindstaff The Haven av Carol Lynch WilliamsThe Haven av Carol Lynch Williams

Tessa Masterson Will Go to Prom av Brendan Halpin
En nyutgivning av en bok som först gavs ut i fjol. Tycker att den låter rätt skoj med en kille som upptäcker att han är kär i sin bästa tjejkompis. Men han hade inte förväntat sig att tjejkompisen visar sig vara lesbisk.

The Flame in the Mist av Kit Grindstaff
Heh, tycker att omslaget påminner mig om en omtolkning på Rödluvan. En fantasybok för yngre läsare om någon är intresserad.

The Haven av Carol Lynch Williams
Av beskrivningen att döma så låter den här exakt som alla andra dystopier, ungdomar instängd i en stad och upptäcker att regeringen har ljugit för dem. För ett år sen skulle jag ha tyckt att det var lockande, nu tycker jag att den verkar tråkig.

The Last Days of Lorien (Lorien Legacies- The Lost Files #5) av Pittacus LoreThe Last Days of Lorien av Pittacus Lore The Shadow Girl av Jennifer ArcherThe Shadow Girl av Jennifer Archer Waiting for the Storm av Marie LandryWaiting for the Storm av Marie Landry

The Last Days of Lorien (Lorien Legacies: The Lost Files #5) av Pittacus Lore
Hehe, dagen då mellanbok-serien är längre än originalserien, fast den har iofs varit det rätt länge nu. Har bara läst första boken ur huvudserien och vad jag tyckte om den hittar ni här.

The Shadow Girl av Jennifer Archer
En tjej som genom hela sitt liv har haft en följeslagare som bara hon kan se. Hon tror att hon är galen men det visar sig inte vara så. Låter väl lite intressant, ska avvakta och se vad den får för betyg.

Waiting for the Storm av Marie Landry
Deprimerad tjej faller för grannpojken när hon bor i sommarstugan. Låter som en typisk contemporary.

Rädda mig inte (Shatter Me #2) av Tahereh MafiRädda mig inte! av Tahereh Mafi Den mörka staden (The Forest of Hands and Teeth #3) av Carrie RyanDen mörka staden av Carrie Ryan

Rädda mig inte! (Shatter Me #2) av Tahereh Mafi
Vill läsa! Känns som att alla bokbloggare redan har fått den som recensionsexemplar utom jag. Inte för att det gör något, har ju ändå över 40 olästa böcker hemma, så den här kommer förmodligen att stå i bokhyllan ett bra tag innan jag läser den ändå. Men åh, Warner <3!

Den mörka staden (The Forest of Hands and Teeth #3) av Carrie Ryan
Sista boken i serien! Tycker att omslaget påminner om Blodröd väg med den spruckna marken. Eftersom jag redan har läst bok 1 och bok 2 så tänker jag givetvis läsa den avslutande delen också. Har dock ingen brådska utan kommer att plocka upp den ifall jag stöter på den i bibblan.

————————————————————————————————————————————–

Och här kommer min lista på hur intresserad jag är av veckans boksläpp.

Ska köra direkt!
Ingen

Vill läsa!
Apollyon av Jennifer L. Armentrout (om de tidigare böckerna är bra)
Rädda mig inte! av Tahereh Mafi

Är nyfiken
Inferno av Sherrilyn Kenyon (om de tidigare böckerna är bra)
Rump: The True Story of Rumpelstiltskin av Liesl Shurtliff
Tessa Masterson Will Go to Prom av Brendan Halpin
Den mörka staden av Carrie Ryan

Måttligt intresserad
Beautiful Decay av Sylvia Lewis
Dead River av Cyn Balog
Moonset av Scott Tracey
In the Air av Crystal Serowka
Strangelets av Michelle Gagnon
The Flame in the Mist av Kit Grindstaff
The Haven av Carol Lynch Williams
The Last Days of Lorien av Pittacus Lore
The Shadow Girl av Jennifer Archer
Waiting for the Storm av Marie Landry

Är nog inget för mig
Revenge of a Not-So-Pretty Girl av Carolita Blythe

Haha, de märks verkligen att jag är mycket mer kräsen när jag har många böcker hemma. Mest intressanta boken för mig den här veckan är självklart Rädda mig inte! Kul att det kommer ut så många nya svenska översättningar, det har nästan varit minst en bok varje vecka under den senaste tiden.

Någon bok ni fastnade för den här veckan?

Advertisements
 
21 Comments

Posted by on April 8, 2013 in Veckans YA-boksläpp

 

21 responses to “Nya YA-boksläpp Vecka 15!

 1. mel

  April 8, 2013 at 17:26

  Har inte läst någon bok i Chronicles of Nick serien men däremot de fem första i Dark Hunter serien av Sherrilyn Kenoyon, och de båda hör ihop eftersom det är samma karaktärer och så. Chronicles of Nick är börjar vid typ bok 15 så därför har jag inte hunnit dit ännu. Finns totalt 32 böcker i serien och den är ännu inte avslutad. Älskar verkligen dem, Kenyon är en favoritförfattare!

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 18:50

   OMG, 32 böcker??? Jag som tyckte att The Morganville Vampires med sina 15 böcker var lång…

    
   • Fia Filur

    April 8, 2013 at 20:31

    Fast Dark-Hunter är mer fristående än vad Morganville är, även om det handlar om samma personer så är det ofta nya huvudpersoner. Jag blev fast för 2-3 år sen och läste de 15 första, men sen tröttnade jag lite. Det blev så avancerat. Är nyfiken på Nick-serien, men jag fattar inte riktigt hur de båda serierna går ihop. I första DH-boken är Nick 26 och i första Nick-boken är han 14, så han måste ju bli äldre i ena serien för att komma ikapp liksom…?

     
   • Anna - Boktycke

    April 8, 2013 at 20:45

    Ehh, låter komplicerat…

     
 2. stina liffner

  April 8, 2013 at 17:38

  Hej du får ju recensions exemplar, från olika förlag då?

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 18:52

   Ja, det får jag ju. Grejen är väl bara den att jag har frågat efter recensionsexemplar på Rädda mig inte för kanske 2-3 veckor sen men inte hört någonting från förlaget. Men men, som sagt så gör det absolut ingenting, även om jag är supersugen på att läsa den så har jag ändå så många andra olästa böcker i hyllan just nu 😀

    
 3. Beate

  April 8, 2013 at 18:26

  Jag är intresserad av Rädda mig inte! men jag har inte läst första boken än… Jag måste vänta tills bokhögen här hemma har minskats drastiskt 😛

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 18:52

   Åh, du måste läsa Rör mig inte! Tycker att den är bra!

    
 4. Författardrömmar

  April 8, 2013 at 18:27

  Jag vill läsa Rädda mig inte! Gillade första boken och vill veta hur det går. Men själv gillar inte Warner

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 18:53

   Haha, han är ju min favorit! Tror faktiskt inte att jag skulle ha gillat serien lika mycket utan honom :p

    
 5. jeebah

  April 8, 2013 at 18:35

  Kan faktiskt tipsa om jillian Dodds Kaetyn Chronicles (Date me) Har läst de första två delarna och de är lite beroendeframkallande. Lättläst och lättläst, bra semesterläsning om man gillar romanser.

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 18:53

   Åh, där ser man. Ska skriva upp den första boken som to-read då. Tack för tipset 😀

    
 6. Anna

  April 8, 2013 at 19:14

  Tahereh Mafi gör mig nyfiken. Måste läsa ettan först. Är böckerna fristående eller kan jag förvänta mig cliffhanger?

   
  • Anna - Boktycke

   April 8, 2013 at 19:19

   Det är inga supercliffhanger som att boken slutar just när huvudrollen öppnar dörren och mördaren står utanför med en köttyxa. De är inte fristående men de sluter “okej cliffhangeraktigt” (om det finns ett ord som heter det) 🙂

    
 7. Lena

  April 8, 2013 at 20:56

  Utav engelska YA vill jag bara läsa Dead River. Har lånat hem andra boken i The Forest of Hands and Teeth serien så trean ser jag givetvis fram emot också. Och så Tahereh Mafis shatter me måste jag ta och läsa snart.

   
 8. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  April 9, 2013 at 09:43

  Har inte heller fått Rädda mig inte! trotts att jag fått mail om att jag ska få den när jag beställde den för någon månad sen. Kanske kommer senare till oss i Skåne?

   
  • Anna - Boktycke

   April 9, 2013 at 09:55

   Ja, kanske det ja. Skåne ligger ju så långt bort :p
   Kan ju iaf hoppas på ett paket i brevlådan när man kommer hem idag 🙂

    
 9. Iktoro

  April 9, 2013 at 14:38

  Du är inte heller ensam om att inte ha fått Rädda mig inte! XD

   
 10. stina liffner

  April 9, 2013 at 19:59

  Skrev lite fel, från vilka förlag får du böcker ifrån?
  Tycker det är lite kul att vet :d

  hoppasdu för övrigt mår bra

   
  • Anna - Boktycke

   April 9, 2013 at 20:45

   Det är flera olika, ser jag en bok jag är väldigt intresserad av så kontaktar jag förlagets marknads/press-ansvarig om recensionsex och oftast så får jag. Ibland så svarar de inte men det händer ganska sällan.

    
 11. Mari - Flukten fra virkeligheten

  April 9, 2013 at 22:40

  Jeg leser Renegade av Amy Carol Reeves nå, og jeg gillade Ripper da jeg leste den forrige året 🙂 Det er nok mer spenning enn skräck vil jeg si. Her er min rec av Ripper hvis du er interessert(den er skrevet på engelsk).

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: