RSS

Minirecensioner – Prinsen som brinner och dräper

23 May

The Prince (The Selection 0.5) av Kiera CassTitel: The Prince
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #1.5
Sidantal: 64
Utgivningsår: 2013

Tycke:
Prince Maxon är min favoritkaraktär i The Selection blev jag intresserad av mellanboken som är skriven från hans synvinkel. Tyvärr så gav den mig inte så många nya insikter om honom utan den bekräftade bara den bilden jag hade om honom, vilket i och för sig inte är helt dåligt. Boken är också väldigt kort, bara cirka 47 sidor, de resterande sidorna är förhandstitt på andra boken The Elite.

I The Prince får man följa Maxon från en vecka innan The Selection äger plats och fram till han träffar America och de blir ”kompisar”. Det som jag tyckte mest om var väl att man fick en liten större inblick över hur hans föräldrar var och hur relationen mellan dem och Maxon såg ut. Annars så tyckte jag som sagt inte att boken gav så mycket nytt.

Gillar ni The Selection och vill läsa mer om Maxon så kan jag rekommendera den här. Jag är nu väldigt sugen på att läsa The Elite!

B5.5Betyg: 5,5/10

Andra böcker i serien:
1. The Selection
2. The Elite
3. The One

Extraböcker:
1.5. The Prince

__________________________________________________________________________________

Eleventh Grade BurnsTitel: Eleventh Grade Burns
Författare: Heather Brewer
Serie: The Chronicles of Vladimir Tod #4
Sidantal: 309
Utgivningsår: 2010

Tycke:
Det känns som att jag är en aning för gammal för den här boken för jag ser så många saker som jag inte tycker känns trovärdiga. För det första så känns domstolen för vampyrvärlden helt löjligt. Sen förstår jag inte hur det kan ha tagit dem 2 år för att hitta Otis när de borde veta att han bor hos Tod. Vad D’Ablo pysslar med ska vi inte ens börja diskutera, den snubben måste ha flera personligheter. Joss är tillbaka och är helt hjärntvättad. Tod försätter att vara en hypokrit och jag börjar bli ganska trött på hans naiva syn på sina fiender.

Nu låter det som jag hatar boken men det gör jag inte. Jag tycker att den är läsvärd men den kunde ha blivit så mycket mer. Gillade ju första boken och trodde att den skulle bli bättre och bättre, istället gick det åt motsatt håll. För mig så är bra och sympatiska karaktärer väldigt viktigt i en bok och har byter de ståndpunkt och personligheter alldeles för ofta för att jag ska kunna gilla dem.

Det positiva med boken är att den är lättläst och jag gillade faktiskt relationen mellan Tod och Joss nära slutet. Det ska bli kul att läsa klart den här serien i alla fall.

B5Betyg: 5/10

Andra delar i serien:
1. Eighth Grade Bites
2. Ninth Grade Slays
3. Tenth Grade Bleeds
4. Eleventh Grade Burns
5. Twelfth Grade Kills

__________________________________________________________________________________

Twelfth Grade KillsTitel: Twelfth Grade Kills
Författare: Heather Brewer
Serie: The Chronicles of Vladimir Tod #5
Sidantal: 325
Utgivningsår: 2010

Tycke:
Sista boken i serien. Hade hoppats på ett episkt slut men meh, det var inte så imponerande. Mitt största problem med hela den här serien är att handlingen styr karaktärerna istället för tvärtom. Det känns lite smått som att författaren har funderat ut en handling och tvingar sina karaktärer att agera utefter den. I första och andra boken var det okej, men när man väl är på bok 3-5 så börjar jag blir ganska trött på hur icke konsekventa de är. Och Vlad är en sådan mes, flera av de så kallade problemen i den här boken skulle inte ens ha varit något problem om han bara hade varit smartare och modigare. Märks så tydligt att den här serien är skriven för en yngre målgrupp för trots att skurken är superond så ska huvudrollen vara form som ett lamm och förlåta allt och alla. Näh, tyvärr inte en serie i min smak, skulle förmodligen ha gillat den mycket mer om jag hade läst den när jag var 12-13, men nu känns den bara orealistisk. För att säga något positiv så gillar jag omslagsdesignen samt att det är väldigt lättlästa böcker. Känns även väldigt skönt att ha avslutat en serie.

B4Betyg: 4/10

Andra delar i serien:
Se ovan.

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: