RSS

Nya YA-boksläpp Vecka 25!

17 Jun

Äntligen en lugnare vecka när det kommer till bokfronten!

Vill ni läsa bokens beskrivning så är det bara att klicka på omslaget så kommer ni att hamna på bokens Goodread-sida.

Star Cursed (The Cahill Witch Chronicles #2) av Jessica SpotswoodStar Cursed av Jessica Spotswood Vampires, Scones, and Edmund Herondale (The Bane Chronicles #3) av Cassandra Clare & Sarah Rees BrennanVampires, Scones, and Edmund Herondale av Cassandra Clare & Sarah Rees Brennan Defy the DarkDefy the Dark av Saundra Mitchell &  andra författare

Star Cursed (The Cahill Witch Chronicles #2) av Jessica Spotswood
Himla synd att de har bytt omslagsdesign men det är ju innehållet som räknas. Gillade ju Born Wicked eller Farlig förmåga som den heter på svenska så den här vill jag absolut läsa! Tror dock att jag kommer att vänta på den svenska översättningen. Min recension av första boken har ni här.

Vampires, Scones, and Edmund Herondale (The Bane Chronicles #3) av Cassandra Clare & Sarah Rees Brennan
Kort novell men väldigt långt namn. Tredje delen i novellserien som Magnus Bane som jag MÅSTE läsa. Om ni undrar varför det är så skumma omslag på dessa böcker så är det för att de tillsammans bygger upp en enda stor bild 🙂

Defy the Dark av Saundra Mitchell & andra författare
En novellsamling av populära författare med temat “saker som kan hända i mörkret”. Det som gör mig intresserad är väl att bland annat så medverkar Sarah Rees Brennan, Rachel Hawkins och Beth Revis plus många fler.

A Trick of the Light av Lois MetzgerA Trick of the Light av Lois Metzger Triangles av Kimberly Ann MillerTriangles av Kimberly Ann Miller Proxy (Proxy #1) av Alex LondonProxy av Alex London

A Trick of the Light av Lois Metzger
Åhh, en bok om en kille med ätstörningar som hör röster i huvudet. Jag har läst ett par böcker om ätstörningar men då har de bara handlat om tjejer, intressant det ska bli med en kille som huvudroll istället.

Triangles av Kimberly Ann Miller
En tjej som ombord på en båt som vaknar upp i Bermudatriangeln och kommit in i en slags alternativ verklighet där hon är sjuk och har två killar efter sig. Den låter så skum att den blir intressant.

Proxy (Proxy #1) av Alex London
Hmm, tror den här handlar om en framtidsvärld där en rik kille har en proxy som tar emot alla hans bestraffningar, t.ex. fängelsestraff. Av beskrivningen så låter den rätt så skum.

Lexicon av Max BarryLexicon av Max Barry Solstice av P.J. HooverSolstice av P.J. Hoover Winter Queen (Fairy Queens #1) av Amber ArgyleWinter Queen av Amber Argyle

Lexicon av Max Barry
Ett magiskt hemligt sällskap där man kan använda ord som vapen, coolt! Är inte jätteförtjust i omslaget men det låter som ett häftigt koncept.

Solstice av P.J. Hoover
En blandning mellan dystopi och mytologi låter ju inte alls dumt. Har dock börjat tröttna litegrann på det typiska dystopistuket med en tjej som upptäcker att regeringen har ljugit för dem och att det finns en annan värld utanför stängslet.

Winter Queen (Fairy Queens #1) av Amber Argyle
Ojoj, vilket omslag. Hör nästan mer hemma på ett pussel än på en bok hehe. Handlar om en tjej som får valet att bli en omänsklig vinterdrottning eller att bli en slag.

The Wig in the Window av Kristen KittscherThe Wig in the Window av Kristen Kittscher This Side of Jealousy (The Innocents #2) av Lili PeloquinThis Side of Jealousy (The Innocents #2) av Lili Peloquin Intuition (Transcendence #2) av C.J. OmololuIntuition (Transcendence #2) av C.J. Omololu
The Watcher in the Shadows (Niebla #3) av Carlos Ruiz ZafónThe Watcher in the Shadows (Niebla #3) av Carlos Ruiz Zafón Zom-B Angels (Zom-B #4) av Darren ShanZom-B Angels (Zom-B #4) av Darren Shan Tarnish (The Royal Circle #2) av Katherine LongshoreTarnish (The Royal Circle #2) av Katherine Longshore

————————————————————————————————————————————–

Skönt med en lugnare vecka, ibland blir man ju bara stressad när man ser hur många nya intressanta böcker det kommer ut och man vet att man inte kommer att ha tid att läsa dem. På min måste-lista hamnar bara Star Cursed och Magnus Bane-novellen den här gången.

Någon bok som ni fastnade för den här veckan?

 
10 Comments

Posted by on June 17, 2013 in Veckans YA-boksläpp

 

10 responses to “Nya YA-boksläpp Vecka 25!

 1. frida

  June 17, 2013 at 21:19

  Star Cursed kommer jag definitivt läsa! Men kommer vänta på den svenska utgåvan. Det ska bli intressant att se om Rabén&sjögren kommer ha samma omslag som orginalet. Man hade ju gärna haft ett omslag som matchade den första boken..

   
  • Anna - Boktycke

   June 18, 2013 at 08:43

   Grejen är väl att det inte finns något omslag som matchar den första (vad jag vet), men man kan ju alltid hoppas på att R&S kommer att fixa en 🙂

    
 2. RoM

  June 17, 2013 at 22:22

  A Trick of the Light …

   
 3. Linnea

  June 18, 2013 at 18:25

  Jag beställde precis “Winter Queen” 🙂 Så nu hoppas jag att innehållet är lika bra som omslaget är vackert! 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   June 19, 2013 at 08:35

   Om inget annat så är den ju snygg att ha i bokhyllan 🙂

    
 4. Rebecca G

  June 19, 2013 at 00:41

  Blir så sur, varför ska de fortsätta att ändra omslagsdesign hela tiden? Har ju Born Wicked i inbundet :/

  Har inte läst en enda av Magnus novellerna än, men måste definitivt göra det snart :p

   
  • Anna - Boktycke

   June 19, 2013 at 08:38

   Ja, men blir ju helt galen! :/ Born Wicked är faktiskt det omslagsbytet som jag förstår mig minst på. På t.ex. Across the Universe och Nightshade så har jag ändå förstått att omslaget kan vara missvisande och når inte ut till alla målgrupper som den är ämnad för. Men med Born Wicked så ser jag absolut ingen anledning till att byta omslag. Tycker verkligen att den passar in och är hur snygg som helst.

    
 5. författardrömmar

  June 19, 2013 at 23:34

  Omslaget till Winter Queen är väldigt snyggt. Vill nästan ha boken bara därför 🙂 Hoppas boken är bra.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: