RSS

Aliens mot aliens

17 Jul

7 mot tusentals är ju bra odds…

rise of nine_book options2.inddTitel: The Rise of Nine
Författare: Pittacus Lore
Serie: Lorien Legacies #3
Sidantal: 406
Utgivningsår: 2012

Obs, spoilers för tidigare böcker kan förekomma.

Handling:

Trots att de utvalda ungdomarna i The Garde äntligen har börjat möta upp varandra är läget mer kritisk än någonsin. Four (John) har hittat Nine men till bekostnad av Sams liv. Han vill rädda Sam men mogadorianernas ledare är i närheten och de kan inte bara rusa huvudstupa in i deras bas. På andra sidan av jorden har Six mött upp Seven (Marina), Ten (Ella) och väktaren Crayton. De är på väg för att leta upp en potentiell utvald i Indien när de blir attackerade.

De är bara 7 stycken kvar. Ständigt jagad av både människor och utomjordingar innebär varje ny dag en stor fara. Kommer de utvalda att kunna försvara jorden och ta tillbaka sin planet, eller kommer även jorden att falla i de ondas händer?

Tycke:
Jösses, när jag läste I am Number Four förra året hade jag verkligen ingen aning om hur bra fortsättningen skulle bli. Det här är verkligen en serie som blir bättre för varje bok!

I första boken var det en berättarröst, i andra två och nu i den tredje är det tre berättarröster totalt. Med tanke på att ungdomarna är utspridda över hela jorden så är det verkligen smart av författaren att slänga in lite fler berättarröster. Dessutom så gillar jag de nya karaktärerna mycket mer än vad jag gillar Four. Det är vad som lyfte hela berättelsen för mig, Four känns så stereotypisk, de andra karaktärerna är mycket mer intressanta.

Här finns det action i överflöd, ibland nästan lite för mycket. De får liksom ingen lugn stund förrän fienden är dem på spåren igen och de tvingas fly. Sen måste de även lära sig att slåss tillsammans och utnyttja varandras förmågor. En sak som jag tycker om väldigt mycket är just relationen mellan Garde-medlemmarna. De har aldrig träffats tidigare men så fort de ser varandra så blir de kamrater på liv och död. Det är så coolt på nåt sätt, alla är på samma sida, jobbar mot samma mål och alla har olika övernaturliga förmågar. Även om de inte direkt är bästa vänner så kan de slåss till döds för varandra. Me like!

Som jag skrev i det här inlägget så tycker jag att den här serien skulle göra sig utmärkt som tv-serie. Så många häftiga karaktärer och action. De kan säkert få till relationsdrama om de vill det också, det är ju trots allt ungdomar med väldigt olika personligheter som måste lära sig att samarbeta.

Har egentligen ganska mycket att säga om boken med de flesta är spoilers så jag nöjer mig här. Har ni läst I am Number Four och tyckt att serien verkar tråkig så ge inte upp! Den blir mycket bättre sen, jag lovar 🙂

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Så himla typiskt att Crayton skulle dö! Den enda vuxna personen på deras sida liksom.
 • Undrar om BK kan förvandla sig till en människa. För övrigt så kändes han ibland som smartare än Four och Nine.  
 • Var det någon annan än jag som tyckte att mogadorianernas ledare var superlöjlig? Fattade inte alls vad han höll på med. Vill han döda dem eller inte? Varför passade han inte på att döda Six tidigare när hon inte hade några krafter? Han kan ju uppenbarligen ta bort deras försvar och döda dem i vilken ordning som helst.
 • Är så himla nyfiken på vem nummer 5 är! Undrar också vem det är som har ärvt Pittacus Lores krafter. Jag antar att det är Four eftersom han är huvudrollen.

 

Spänning: +1
Berättarröst: +0,5
Handling: +1

Mest intressanta karaktär: Eight
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat:
“Why couldn’t you turn into a fireball when we were on the same team!”

Rekommenderar för:
Vill du ha spänning och läsa om jagade ungdomar med superkrafter så har du hittat rätt.

Rekommenderar inte för:
Om du letar efter en bok med smart fiende så kan du leta vidare.

B7.5Betyg: 7,5/10

Andra böcker i serien:
1. I Am Number Four
2. The Power of Six
3. The Rise of Nine
4. The Fall of Five

 

2 responses to “Aliens mot aliens

 1. Nina

  July 17, 2013 at 20:14

  Har bara sett filmen I Am Number Four och tycker den var helt okej. Visste först inte att det var böcker, men blev lite sugen på att läsa dom när jag fick veta det.

   
  • Anna - Boktycke

   July 18, 2013 at 22:00

   Ja gör det! Tycker att serien bara blir bättre och bättre. Men första boken är sådär så det gäller att ha tålamod 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: