RSS

Kärlek vid första utlandsflyg

31 Jul

Kärlek kan finnas där man minst anar det, ja, till och med på en flygplats.

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastetTitel: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Författare: Jennifer E. Smith
Sidantal: 206
Utgivningsår: 2012

Handling:
Hadley har aldrig i sitt liv missat ett flyg, men den här morgonen gick verkligen inte som hon ville och dessutom var hon inte ens säker på att hon verkligen ville resa. Hur mycket hon än älskar sin pappa så kan hon inte intala sig själv att vara glad för hans skull när han gifter sig med en annan kvinna, kvinnan som har splittrat hennes familj. Ensam och stressad på flygplatsen möter hon Oliver, en kille som också ska med samma plan som henne. Trots att Hadley inte är den romantiska typen så känner hon hur han stjäler en bit av hennes hjärtan. Men hur kommer det att bli när planet landar? Kommer de att fortsätta tillsammans eller kommer de att gå skilda vägar?

 

Tycke:
Jag läste massor av recensioner på den här boken då den gavs ut på svenska förra året. Trots det så hade jag fått för mig att den skulle enbart utspela sig på flygplatsen så jag blev överraskad över att sista halvan faktiskt utspelade sig i London, tjohej!

Det är en kort bok men man hinner ändå lära känna Hadley bra tack vare minnesblickar samt hennes beteende. Jag förstår att hon känner sig sviken och har all rätt i världen på att vara arg på hennes pappa, men samtidigt så tycker jag att hon är omogen som inte kan förlåta honom. Han är i alla fall ärlig och begärda skilsmässa och hade inte en affär i hemlighet. Skulle ju ha varit mycket värre ifall han höll det hemligt och ljög för dem. Tycker egentligen att bokens huvudfokus låg just på Hadleys relation till sin pappa. Romansen med Oliver kommer i andrahand.

Karaktärsmässigt så fastnar jag väl inte jättemycket för någon men jag gillar kemin och de knasiga samtalen mellan Hadley och Oliver. Haha, Oliver är ju hur skön som helst, han påminner om när jag och mina kompisar bara babblar en massa strunt men ändå låtsas som att vi är döallvarliga med vad vi säger. Det är just den här kompiskänslan mellan Hadley och Oliver som jag tycker är så bra Förstår Hadley precis när hon tänker att det är lättare att vara ärlig mot en främling än mot någon man känner. Även om jag inte tycker om instalove så kändes deras attraktion till varandra äkta och fin. Hoppades verkligen på ett lyckligt slut för dem.

Sammanfattat så tycker jag att det är en mysig och lättsmält bok, perfekt att läsa på sommaren.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • När Hadley trodde att Charlotte var gravid på grund av det hon sa med nio månader så tyckte jag att det inte kunde stämma. Man kan väl inte veta att man är gravid nio månader i förväg? Det tar väl minst en månad innan man kan göra gravidtest väl?
  • Helt otroligt att Hadley lyckades hitta Oliver när hon aldrig har varit i London förut och är dessutom trött och sömnig.

 

Karaktärer: +0,5
Berättarröst: +0,5
Handling: +0,5

Mest intressanta karaktär: Hadley
Bästa scen eller del: Spoiler [När Hadley hittade Oliver på begravningen]
Minnesvärt citat:
”Jag fattar inte att du är här”, säger hon mjukt. ”Jag fattar inte att du hittade mig.”
”Du hittade mig först.” […]

Rekommenderar för:
Vill du ha något snabbläst och hyfsat romantiskt så har du hittat helt rätt.

Rekommenderar inte för:
Tycker du inte om instalove och korta böcker så kan du välja en annan.

B6.5Betyg: 6,5/10

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: