RSS

Nördigt, men bara under sommaren

17 Aug

Att ta med sig sin populära pojkvän till sin nördiga camping är ingen höjdare, speciellt när ens campingspojkvän är på plats.

Camp BoyfriendTitel: Camp Boyfriend
Författare: J. K. Rock
Serie: Camp Boyfriend #1
Sidantal: 371
Utgivningsår: 2013

Handling:
Lauren är numera en hejaklacksledare och ihop med Matt, skolans populäraste kille. Hon är dock trött på att folk bara ser hennes utseende och tror att hon är en bimbo så hon längtar oerhört mycket till sommarcampingen där hon kan vara en nörd igen… och träffa sin campingspojkvän Seth. Men saker och ting går inte alls som Lauren har tänkt sig. För det första så hinner hon inte göra slut med Matt innan campingen börjar och inte nog med det, han följer dessutom med henne till campingen! Seth har alltid varit hennes sanna kärlek men Lauren har inte hjärta att göra slut med Matt. En camping, två heta pojkvänner, Lauren måste göra sitt val innan hon förlorar dem båda.

Tycke:
Det finns böcker där kärlekstrianglar är gripande men Camp Boyfriend är inte en av dem. I stort sett gick hela handlingen ut på att Lauren har två heta killar efter sig och hon kan inte bestämma sig för vem hon vill ha. Sidor efter sidor får man läsa om hur Lauren tänker på dem men problemet är att hon aldrig gör något vettigt åt saken. Hur himla svårt är det att berätta sanningen för Matt egentligen? Höll på att bli galen på alla undanflykter Lauren hittade på. “Inte rätt tillfälle, de hade ingen tid, de blir avbrutna, bla bla bla.” Hon har haft flera veckor på sig att berätta sanningen för honom och ändå så gör hon inte det. Och samma sak med Seth, varför säger hon inte bara som det är till honom? Så irriterande! Lauren är så självisk! Gillar henne inte alls. Hon försöker undvika konflikter hela tiden men det blir ju bara värre och värre för hon gör ingenting åt saken.

I de första två tredjedelar av boken läser man i princip bara om hur Lauren hånglar med killarna och tänker på att hon vill vara med den andra. Sen blir hon väldigt svartsjuk när hon ser någon annan tjej flörtar med Seth eller Matt. Helt seriöst, tjejen måste verkligen lära sig att kommunicera bättre. Det är faktiskt bara rätt åt henne att hennes vänner lämnar henne när hon inte ens försöker förklara sanningen för dem. Och samma sak med hennes pappa, hur svårt är det inte att ringa honom och säga vad du vill? Istället så håller hon allt inne och väntar på att han ska kontakta henne fast det gäller hennes framtid. Blir galen på hur passiv och hur lite självkännedom Lauren har. Och hon ska väl föreställa en nörd innerst inne? Det kände jag inte alls att hon var.

Okej, det få räcka med mitt missnöje över Lauren. Och boken blir ganska så mycket bättre i den sista tredjedelen. Handlingen i sig är rätt mysig och språket flyter på bra. Dessutom så tycker jag att författaren (eller egentligen författarna då J. K. Rock är en pseudonym för två tjejer som skriver ihop) har gjort ett väldigt bra jobb med att få både Seth och Matt lika attraktiva trots att de är så olika. Även om jag inte gillade huvudrollen alls så kände jag mig dragen till berättelsen och ville absolut veta hur den skulle sluta.

Sammanfattat, en okej bok. Om jag inte hade stört mig på huvudrollen så skulle jag nog ha gillat boken mycket mer. Vill du ha en mysig sommarbok så kan du plocka upp den här. Jag är osäker på vad resten av serien handlar om men om det verkar vara intressant så kan jag tänka mig att plocka upp fortsättningen.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Gud, varför öppnade hon inte pappas brev till henne direkt, speciellt efter samtalet med pappan. Och hur kan hon vara så blind att hon tror att Matts kärlekssång var till Hanna och inte till henne när låttexten tydligt beskriver deras relation? Så trög!
 • Slutet var ju alldeles för lyckligt tycker jag. Så som Lauren har betett sig så tycker jag verkligen inte att hon förtjänar Matt. Hon har ju varit ihop med honom i 8 månader men vet ändå inte vem han är. Fattar verkligen inte vad Matt (och Seth) ser i henne.

 

Karaktär (egentligen bara Lauren) : -1
Kärleksvelande: -0,5
Berättarröst: +0,5

Mest intressanta karaktär: Matt
Bästa scen eller del: Sången

Rekommenderar för:
Om du letar efter en lättläst sommarbok om kärlek och vänskap så kan den här boken passa dig.

Rekommenderar inte för:
Tycker du inte om veliga tjejhuvudroller som inte kan kommunicera och killar som av någon anledning är helt blint förälskade i henne så ska du inte plocka upp den här boken.

B4Betyg: 4/10

Andra böcker i serien:
1. Camp Boyfriend
2. Payback
3. Forget-Me-Not

Extraböcker:
0.5. Camp Kiss

 

Tags: ,

9 responses to “Nördigt, men bara under sommaren

 1. Lena

  August 17, 2013 at 14:49

  Blev kanske fel omslag? 🙂

  Men tråkigt att huvudkaraktären ska vara sådär.. Tyckte det lät som en intressant bok tidigare, men orkar inte med sådana karaktärer 😛

   
  • Anna - Boktycke

   August 17, 2013 at 17:03

   Men Gud, du har helt rätt, det var fel omslag haha. Tja… det säger väl hur minnesvärd boken var med tanke på att jag inte ens upptäckte det. Tack för att du uppmärksammade det!

    
   • Lena

    August 17, 2013 at 17:10

    Haha, ja. I alla fall stämde rubriken överens med bokens titel då båda innehöll sommar och nörd 🙂

     
 2. Linda

  August 17, 2013 at 14:59

  Ack, vad det vore trevligt/intressant med en bok där huvudpersonen INTE måste välja utan faktiskt får ha flera kärleksrelationer (och där alla är okej med det).

   
  • Anna - Boktycke

   August 17, 2013 at 17:07

   Polygamiska förhållanden är nog väldigt sällsynta i ungdomsböcker, kan faktiskt inte komma på en enda om man inte räknar med de vampyrböcker där vampyrkungen/drottningen har ett harem. Förmodligen så är det ännu för kontroversiellt men det kanske dyker upp i framtiden.

    
 3. Elina

  August 22, 2013 at 21:59

  Efter att ha läst handlingen så blev jag lite sugen på att läsa den. Men det börjar bli lite tjatigt med triangeldraman. Men det lät ändå som min typ av bok. Älskar din kommentar om boken “Tycker du inte om veliga tjejhuvudroller som inte kan kommunicera och killar som av någon anledning är helt blint förälskad i henne…” Hahaha

   
  • Anna - Boktycke

   August 23, 2013 at 21:02

   Den är ju mysig och funkar som en sommarbok ändå. Som underhållning är den helt klart godkänd 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: