RSS

Nytt i bokvärlden! (September 2013 del 1) + vinnare

15 Sep

Boknytt

Kompanjonsbok till The Wolves of Mercy Falls
Maggie Stiefvater har sagt att hon kommer att skriva en fristående bok till hennes varulvstrilogi The Wolves of Mercy Falls. Den nya boken kommer att heta Sinner och handlar om Coles och Isabels liv i Los Angeles. Preliminärt så kommer den den att släppas i juli nästa år. Mer information om boken har ni här.

Spin-off till Beautiful Creatures

Dangerous Dream
För er som gillar The Caster Chronicles av duon Kami Garcia och Margaret Stohl kommer den strålande nyheten om att serien kommer att få en spin-off-serie som handlar om Ridley och Link. Den nya serien heter Dangerous Creatures vilket också är titeln för den första boken som kommer ut 6:e maj nästa år. Vi behöver dock inte vänta så länge för att få en provsmak för en (prolog)e-bok med namnet Dangerous Dreams kommer att släppas redan 17:e december i år. Mer information har ni här.

 Filmnytt

Harry Potter – Fantastic Beasts and Where to Find Them
En superglad nyhet för alla Potter-fans är att (läro)boken Fantastic Beasts and Where to Find Them kommer att släppas som film och J. K. Rowling själv kommer att agera manusförfattare. Filmen kommer att följa den fiktiva författaren Newt Scamander och sägs vara den första i en serie av filmer som kommer att ha anknytningar till Harry Potters värld. Läs mer om detta här.

The Giver
Castingen till filmatiseringen av Lois Lowrys dystopiska The Giver är i full gång och följande roller har blivit officiella. Jag har själv inte läst boken på grund av att omslaget är så oattraktivt men det kanske är dags nu när den ska bli en film.

The giver fiona The Giver Jonas The giver jeff
Odeya Rush som Fiona Brendan Thwaites som Jonas Jeff Bridges som Receiver of Memory
The Giver Meryl The giver Asher The Giver Jonas pappa
Meryl Streep som Chief Elder Cameron Monaghan som Asher Alexander Skarsgard som Jonas pappa

If I Stay
Filmcastingen till Gayle Formans fantastiska If I Stay (sv. Om jag stannar) är också i full gång och följande roller har blivit tillsatta. Jag gillar verkligen Jamie som Adam, han har den där rockstjärna-looken så utseendemässigt är han perfekt!

If i stay - Chloe Moretz If i stay - Jamie Blackley If i stay - Mireille Enos
Chloe Moretz som Mia Jamie Blackley som Adam Mireille Enos som Kat (Mias mamma)
If i stay - Liana Liberato
Liana Liberato som Kim (Mias bästis)

City of Ashes
För alla som tyckte om filmatiseringen av City of Bones så kommer nu den dåliga nyheten att inspelningen av uppföljaren City of Ashes har skjutits upp på obestämd tid. Enligt ryktena är det för att första filmen inte har dragit in så mycket pengar som produktionsbolaget hade hoppats på och nu ska de fundera om innan de återigen ger grönt ljus för den andra filmen.

Boktjuven
Första filmpostern till den kommande filmatiseringen har blivit släppt.

The Book Thief poster

 

Omslagsnytt

Sisters’ Fate (The Cahill Witch Chronicles #3) av Jessica Spotswood

Sisters' Fate (The Cahill Witch Chronicles #3) av Jessica Spotswood

Sista boken i serien och även om den inte är lika snygg som originalet för första boken så gillar jag den. Tycker dock att den ser mer ut att vara en affisch för en tv-serie än omslaget till en bok.

Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3) av Laini Taylor

Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3) av Laini Taylor

Älskar verkligen omslagen till dessa böcker, så avant garde på något sätt. Tyckte ju att första boken var så där men man kanske ska ge serien en ny chans. Om inget annat så är de så fina att man blir glad bara genom att äga dem 🙂

Lair of Dreams (The Diviners #2) av Libba Bray

Lair of Dreams (The Diviners #2) av Libba Bray

Hmm, vet inte vad jag tycker egentligen. Gillar färgerna men inte hur stela figurerna ser ut. Plus killarna står ju extremt nära spåret! Känns som att de kommer att ramla och blir överkörda :p

World After (Penryn & the End of Days #2) av Susan Ee

World After (Penryn & the End of Days #2) av Susan Ee

Så fint! Och det passar så bra ihop med första boken Angelfall! Ännu en bok att handla som julklapp till mig själv alltså 🙂

Andra böcker som har fått omslag

Omslag september

Och vinnaren av utlottningen

Enders spel lottnummer

Tack till alla som visade intresse för utlottningen av Enders Spel. Efter ett mycket spännande klick så landade lottnumret på 31, och vinnaren är alltså Läslampan – Aston. Grattis Aston! Skicka mig ett mail med din postadress senast den 22:e september till boktycke[at]gmail.com. Får jag inget mail från dig inom 7 dagar så går vinsten till en annan person.

Advertisements
 
10 Comments

Posted by on September 15, 2013 in Blandat, Nytt i bokvärlden!

 

10 responses to “Nytt i bokvärlden! (September 2013 del 1) + vinnare

 1. Förlagsflickan

  September 15, 2013 at 19:03

  Underbart inlägg! Hade helt missat castingen av If I Stay.

   
 2. Fia Filur

  September 15, 2013 at 22:14

  Åh, mera Cole, trevligt! Älskar Maggies trasiga killar 🙂
  Har inte CoB-filmen gått så bra som förväntat alltså? Lite förvånad faktiskt. Jag var ju inte jättesåld på första boken, men känns som om den världen och hela konceptet är så populärt att den hade potential för att slå stort.

   
  • Anna - Boktycke

   September 16, 2013 at 09:53

   CoB-filmen har inte gått så bra om man räknar pengarmässigt. Grejen med den är väl att målgruppen är för snäv, misstänker att det nästan bara är enbart fans till bokserien som gillar filmen. Det är ju skillnad på t.ex. den och THG. Mina 30+ gamla filmentusiastiska manliga kollegor gillade THG men de tyckte bara att CoB var larvig. Riktigt synd :/

    
   • Fia Filur

    September 16, 2013 at 20:22

    Ok, så är det säkert. Jag har faktiskt funderat på detta nu när så många böcker blir film, för jag tycker att det finns fler som känns snäva. De böcker som sålt riktigt bra har väl ofta tilltalat en bred målgrupp, vilket automatiskt ger bättre utgångsläge för filmen. Känner mig lite oroad för VA nu…

     
   • Anna - Boktycke

    September 16, 2013 at 20:26

    VA känns dock ganska lågbudget, det är iaf den känslan jag fick när jag såg trailern. Så om den inte kostar så mycket att spela in så är det ju större chans att det blir vinst 😀 Eller så får vi kolla på den massor av gånger på bio heheh.

     
 3. Rebecca G

  September 16, 2013 at 00:04

  Åh, så många bra skådespelare det ska vara i Giver. Måste nästan läsa boken på grund av det :p

  Är väldigt irriterad över det med CoA. Visste att det skulle bli så när jag såg att det hade gått riktigt dåligt för filmen. Efter tre veckor hade den knappt spelat in hälften så mycket som det tog att göra och marknadsföra filmen. Ugh, vill så gärna ha åtminstone de första tre böckerna som film, tyckte ju faktiskt om CoB filmen så mycket. Hade längtat en massor, men får se hur det blir nu :/

   
  • Anna - Boktycke

   September 16, 2013 at 09:55

   Haha, känner samma sak med The Giver, måste läsa boken för filmen verkar bli bra 😀

   Riktigt tråkigt med CoA men man kan ju hoppas på att det kommer att bli en film ändå. Eller att de åtminstone ska spela in Clockwork Angel istället.

    
 4. Diana

  September 17, 2013 at 19:48

  Vad roligt, jag hade totalt missat att Boktjuven ska bli film. Kan bli intressant. Var så länge sedan jag läste boken, men har för mig att den var bra. 😛

   
  • Anna - Boktycke

   September 18, 2013 at 21:40

   Trailer för filmen finns också ute. Boken gillar jag riktigt mycket så jag hoppas att filmen är minst lika bra.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: