RSS

En bror är förälskad i sin egen syster…

21 Sep

… och kärleken är besvarad

ForbiddenTitel: Forbidden
Författare: Tabitha Suzuma
Sidantal: 432
Utgivningsår: 2010

Handling:
Lochan är 17 år, snygg, har toppbetyg samt fobi för att tala med främlingar, speciellt ungdomar i hans ålder. På grund av sin störning är han alltid ensam i skolan. Maya är 16 år, social och eftertraktad av skolans populäraste kille.
Lochan och Maya är varandras bästa vänner. Som de äldsta i en trasig familj tar de ansvar och praktiskt taget uppfostrar sina tre yngre syskon. De har alltid sett varandra som jämlikar och stått på samma sida. Tillsammans kämpar de för att hålla ihop familjen och hålla sina känslor hemliga. Ja, Lochan och Maya är biologiska syskon… och de är förälskade i varandra.

 

Tycke:
Forbidden är utan tvekan en av de mest gripande och störda böckerna jag har läst i mitt liv. Jag velade faktiskt ganska länge innan jag läste den för incest låter verkligen inte som ett trevligt tema. Men efter att ha låtit boken stå på hyllan ett bra tag var det dags att plocka fram den.

Författaren har lyckats riktigt bra med karaktärerna. Inom loppet av 50 sidor var jag helt tagen av berättelsen. Det kändes som att jag var en del av deras familj och alla motgångar de stöter på fick mig att bli så ledsen. Jag avskyr verkligen mamman!  Hur kan hon göra så mot sina egna barn? Så himla oansvarsfullt! Boken fick mig verkligen att känna ett brett spektrum av känslor, sorg, ilska, glädje, rädsla och avsmak.

Ja, kalla mig trångsynt men incest är verkligen något som jag tycker är vidrigt. Även om jag älskar Lochan och Maya så blev jag äcklad av deras dragning till varandra. Det är ju biologiskt inbyggt att man inte ska bli attraherade av sina syskon! Jag var tvungen att pausa flera gånger i läsningen för att inte leva mig för djupt in i handlingen och för att påminna mig själv om att det bara är en bok och inte på riktigt.

Min absoluta favoritkaraktär i boken är underbara Lochan. Så intelligent, så ansvarsfull, så fragil och så plågad. Även om han förmodligen kommer att svimma av chock så vill jag bara hålla om honom och säga att allting kommer att bli bra. Han kämpar och försöker så hårt men ändå är det ingen som uppskattar det han gör utan bara kräver mer och mer av honom. Känner mig gråtfärdig bara jag tänker på honom. Maya gillade jag väldigt mycket i början men efter en viss händelse så sjönk hon allt mer och mer i mina ögon. I takt med att mitt tycke för Lochan ökades så svalnade mina känslor för Maya. För mig är hon förförerskan och otroligt självisk. Det är hon som sätter igång det hela, hon som säger att de ska fortsätta när Lochan vill dra gränser, hon som drar ner Lochan i gropen igen fast han är på väg att klättra ur. Jag förstår att hon tycker att deras kärlek är ren och äkta, men det är så otroligt naiv av henne att tro att allt kommer att ordna sig om de bara får varandra.

Forbidden är inte en bok man läser för mysighetens skull. Den är tung, mörk och jag kan nog lova att du både kommer att bli äcklad och få ditt hjärta krossat av den. Vill du ha en intensiv berg-och-dalbana med ett hav av blandade känslor så har du hittat den perfekta boken.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Åh Gud, jag klarade verkligen inte av att läsa hångel- eller sexscenerna. Blev så himla äcklad att jag var tvungen att pausa och bara skumma förbi texten.
 • Buhh, även om att det redan har hintats att Lochan har självmordstankar så blev jag ändå så chockad när jag insåg att han tänkte ta livet av sig själv. Grät halvt ihjäl mig.
 • Men wtf Kit! Väx upp liksom. Jag fattar att du har haft det svårt och skäms för din familj men att vara så himla omogen hela tiden! Samtidigt som jag tycker att det är korkat av Lochan och Maya att vara så oförsiktiga så är det ännu mer dumt av Kit att avslöja dem för att han var sur. Men scenen där han ångrade sig och sprang gråtandes efter Lochan fick mig att storböla.

 

Karaktärer: +1
Berättarröst: +1
Språk: +0,5
Stämning: +0,5

Mest intressanta karaktär: Lochan
Bästa scen eller del: Spoiler [När Lochan blev arresterad]
Minnesvärt citat: “You can close your eyes to the things you do not want to see, but you cannot close your heart to the things you do not want to feel.”

Rekommenderar för:
Vill du verkligen ha en bok som väcker många känslor, både positiva och negativa så har du hittat helt rätt.

Rekommenderar inte för:
Är ni känsliga för incest-relationer så bör ni hålla er så långt bort borta från boken som möjligt.

B8Betyg: 8/10

 

Tags: ,

12 responses to “En bror är förälskad i sin egen syster…

 1. Anna - Bokordet

  September 21, 2013 at 17:44

  Åh har sett några nya positiva recensioner om den här nu och blir mer och mer sugen på att läsa den,…

   
 2. Petra

  September 22, 2013 at 11:23

  Den här köpte jag hem efter att jag såg det du skrev på Goodreads. 🙂 Och nu blev jag väldigt sugen på att läsa den.. 🙂

   
 3. Carro

  September 22, 2013 at 12:26

  Hmm, den här blev jag lite nyfiken på nu.. Inte för incestgrejen!! Men för att det är ett “förbjudet” ämne att skriva om. Vet du om den kommer på svenska?

   
  • Anna - Boktycke

   September 22, 2013 at 20:33

   Har inte hört något om att den ska komma på svenska tyvärr.

    
 4. Ebba

  September 22, 2013 at 17:27

  Har velat läsa den här i typ tusen år men inte varit säker på om den var bra eller inte men efter din recension måste jag verkligen plocka upp den 😀 Låter som en sjukt bra bok!

   
  • Anna - Boktycke

   September 22, 2013 at 20:34

   Har du inget emot att bli äcklad så är den här boken toppen 😀

    
 5. Emelie

  September 22, 2013 at 21:01

  Om du gillar den här så måste du läsa “Syskonkärlek” av svenska författaren Katarina von Bredow! Bland den mest gripande berättelse jag någonsinn läst!! När du ändå håller på, läs “Hur kär får man bli” och “Expert på att rodna också”! 😀 Om inte annat, läs dem bara för att det är en riktigt bra SVENSK författare 😀

   
  • Anna - Boktycke

   September 23, 2013 at 17:12

   Har inte läst något av Von Bredow tidigare så jag är absolut sugen på att testa något av henne. Tack för tipset! Ska hålla utkik efter boken i bibblan.

    
 6. Kim

  September 22, 2013 at 21:57

  Denna boken är en av alla böcker som finns i min att-läsa-lista. Tack för att du påminde mig om den! Hoppas att jag får möjligheten att läsa den snart, tror nämligen att jag kommer gilla den skarpt!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: