RSS

Är det så här lycka ser ut?

24 Sep

På en liten båt ute på mörkt vatten?

Jennifer E. Smith - This is what happy looks likeTitel: This Is What Happy Looks Like
Författare: Jennifer E. Smith
Sidantal: 416
Utgivningsår: 2013

Handling:
Det började med att G av misstag råkade skicka ett mail till E, sedan dess har de två mailat varandra varje dag och flera månader senare är de hemlighet kära i varandra, trots att de aldrig har träffats och vet inte ens hur den andra ser ut. G är i verkligheten den nya superstjärnan Graham som älskar skådespeleri men är nedstämd för att kändisskapet har fått alla hans vänner och föräldrar att vända honom ryggen. Därför har han hållit sin riktiga identitet hemligt för E men nu är det dags att träffa henne på riktigt. E som egentligen är Ellie är den småstadstjejen hon anger sig för att vara men hon har också en hemlighet, en hemlighet som gör att hon inte vill hamna i rampljuset. Är ett förhållande med Graham omöjlig eller kan de lösa det på ett annat sätt?

Tycke:
Jag har tidigare läst Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av samma författare som jag tyckte var väldigt söt så därför bestämde jag mig för att läsa den här boken. Vad det ett bra köp? Nja…

Jag tror tyvärr att boken tyvärr fick lida på grund av att jag plockade upp den direkt efter att jag hade läst klart Forbidden. Båda böckerna handlar om två personer som älskar varandra men ändå inte kan vara ihop. I TIWHLL beror det på att Ellie inte vill hamna i rampljuset och få dålig publicitet, jämför man det med skälet i Forbidden (huvudkaraktärerna är biologiska syskon) så känns det bara så lamt. Och visst, det ska vara en mysig och lättsam bok, men Ellies velande kändes bara så fånigt.

Graham är favoriten av karaktärerna. Man måste bara älska en kille som har en minigris som husdjur. Jag gillar även att han försöker göra sitt bästa även fast han känner sig så ensam. Måste vara jobbigt om ens föräldrar inte stödjer det man brinner för. Jag tycker dock ändå att han kunde vara lite för deppig ibland. Han är superrik, skitsnygg och har en lysande framtid, och allt skedde bara på några år. Det känns verkligen som att han borde vara mer tacksam, men vad vet jag om kändislivet? Det kanske är mycket hårdare än vad man tror.  Ellie fick jag inget grepp om så jag fastnade inte alls för henne. Gillar dock hennes mailkonversationer.

Handlingen är ganska tunn och det händer inte särskilt mycket. Mailen var helt klart det bästa med boken. Bara en enkel mening och det säger så mycket. Hade gärna velat se ännu mer av det.

Kort sagt, en bok som inte föll mig i smaken men jag är väldigt säker på att jag bara läste den vid fel tillfälle och var alldeles för påverkad av boken innan. TIWHLL är onekligen väldigt somrig och vill du ha en romantisk berättelse som utspelar sig i en listen kuststad så lär du tycka om den här.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Tycker faktiskt att boken blev värre i slutet när det löste sig och Ellie + hennes mamma upptäcker att det inte alls var så farligt med publicitet som de trodde. Så ALLT velande och kärlekstrams var helt onödigt. Hon kunde ha blivit ihop med Graham direkt och skippat all dramatik, duh.

 

Handling (för tunn): -0,5

Mest intressanta karaktär: Graham
Bästa scen eller del: Mailkonversationerna
Minnesvärt citat: Maybe growing up was really nothing more than growing away: from your old life, from your old self, from all those things that kept you tethered to your past.

Rekommenderar för:
Vill du ha något lättsam och somrigt så kan den här boken passa dig.

Rekommenderar inte för:
Vill du ha action och spänning så bör du leta vidare.

B4.5Betyg: 4,5/10

Andra böcker av författaren som jag har recenserat:
Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

 

Tags: ,

2 responses to “Är det så här lycka ser ut?

 1. stina liffner

  September 24, 2013 at 20:37

  Novelen till rör mig inte ( 2,5). kommer komma ut på engelska den 12/17, den kommer vara från Adams persktiv. https://www.facebook.com/shattermebooks?ref=stream&hc_location=stream

   
  • Anna - Boktycke

   September 25, 2013 at 10:32

   Från Adams perspektiv alltså… inte helt oväntat men jag hade hoppats på en till från Warners PoV. Tack för tipset 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: