RSS

Samlaren av syndiga själar

12 Oct

När en demon möter en oskyldig flicka…

The CollectorTitel: The Collector
Författare: Victoria Scott
Serie: Dante Walker #1
Sidantal: 352
Utgivningsår: 2013

Handling:
Dante Walker är demonen som sätter flickors hjärtan i brand. Som den bästa av sin sort blir han tilldelad det knepiga uppdraget att på 10 dagar leda en stackars flicka in i fördärvet. Säker på sina talanger trodde Dante att det skulle bli lätt som en plätt, men så träffar han Charlie som är den mest naiva och godtrogna personen han har mött. Att få Charlie att synda är mycket svårare än vad Dante förutspått och han inser att han måste ta i med hårdhandskarna om han ska hinna klara av uppdraget. Kommer han att lyckas? Kommer Charlie att falla för hans charm eller kommer det att bli tvärtom? Och vem av hans avundsjuka kollegor är det som försöker förstöra för honom?

Tycke:
Större delen av böckerna jag läser är skrivna ur kvinnliga perspektiv och The Collector är en frisk fläkt efter alla krigs- och contemporaryböcker jag har läst på sistone. Jag totalälskar början och Dante är en sådan arrogant och härlig karaktär. Gillar verkligen hans självförtroende och karisma. Tycker också att det är ett häftigt koncept med en demon som ska leda en oskyldig flicka in på syndens väg. Älskar ju halvonda karaktärer så Dante blev snabbt en favorit.

Halva boken bara flög förbi och det var omöjligt att sluta läsa. Sen någonstans i mitten blev handlingen alldeles för förutsägbar och slutade att vara beroendeframkallande. Dessutom så började Dante sjunka i mina ögon för han började bli en hypokrit. Upprepande gånger måste han säga hur ond och demonisk han är, men det han gör är ju rena motsatsen till vad han utger sig för att vara.

Karaktärsmässigt så gillar jag de flesta. Charlie känns gullig och naiv utan att vara för mycket, hennes vänner Blue och Annabelle är också sympatiska. Dante är fortfarande favoriten trots att han inte alls är så ondskefull som han säger att han är. Det är väl egentligen inget dåligt men jag gillar inte karaktärer som ljuger för sig själva.

På det hela en mycket underhållande bok och de första 50 sidorna är fantastiska. Handlingen är förutsägbar men Dantes berättarröst är stark och kvick att det väger upp det negativa. Jag kommer absolut att läsa fortsättningen när jag väl få köpa böcker igen!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Var det ingen som tyckte att det var omöjligt att Charlie blev så snygg inom en vecka?
 • Kunde inte låta bli att himla med ögonen åt romansen. Dante blev alltså dödskär i Charlie på mindre än nio dagar och kan tänka sig att offra allt för henne. Och Charlie blev förälskad i Dante så fort hon fick se honom (enligt henne själv). Suck på instaloven alltså.
 • Var så uppenbart att Valery och Max var ihop då de fortfarande levde. Lite komisk att de har hamnat på varsin sida haha.
 • Tycker att titeln på andra boken är hur spoileraktig som helst. Med tanke på att den heter The Liberator så kunde man ju lätt gissa att Dante kommer att bli en ängel i slutet.

 

Karaktärer: +0,5
Berättarröst: +1
Förutsägbarhet: -0,5
Koncept: +0,5
Handling: +0,5

Mest intressanta karaktär: Dante
Bästa scen eller del: De första 50 sidorna
Minnesvärt citat: “You’re beautiful. If you believe it, they’ll believe it.”

Rekommenderar för:
Om ni är nyfiken på en urban fantasy med änglar och demoner skriven från en “ond” killes huvudroll så plockar gärna upp den här.

Rekommenderar inte för:
Vill du ha något superepiskt och mycket action samt riktigt onda karaktärer så kan du leta vidare.

B7Betyg: 7/10

Andra böcker i serien:
1. The Collector
2. The Liberator
3. Titel ej bestämd

Advertisements
 

Tags: , ,

One response to “Samlaren av syndiga själar

 1. Fia Filur

  October 13, 2013 at 15:32

  Den här lät intressant! Gillar konceptet.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: