RSS

Medicinnörden mot varulven

12 Nov

Efter att ha klarat av zombierna är det dags att hugga tag i varulvarna.

Bad hair dayTitel: Bad Hair Day
Författare: Carrie Harris
Serie: Kate Grable  #2
Sidantal: 240
Utgivningsår: 2012

Handling:
Efter incidenten med zombierna är Kate Grable numera en kändis och ihop med skolans populäraste kille. Allting är perfekt tills Kates handledare blir anklagad för mord och lämnar henne ensam tillsammans med en tafatt assistent på bårhuset. Snart sker ännu ett brutalt mord och polisen kallar in Kate för att undersöka liket. Är det bara ett sammanträffande att båda offren är tonåringar som spelar rollspel? Och är mördaren verkligen bara en väldigt hårig människa med vassa naglar? Eller finns varulvar på riktigt trots allt? Polisen står maktlösa men ingenting är omöjligt för supermedicinnörden Kate Grable!

Tycke:
Bad Taste in Boys är en av de roligaste böckerna jag har läst och Bad Hair Day är skriven i samma ton som sin föregångare. Kates berättarröst är så himla knäpp och överdriven att man det är svårt att låta bli att dra på munnen under läsningens gång. Möjligen så hade jag lite för höga förväntningar för jag tycker inte att Bad Hair Day är lika humoristisk som Bad Taste in Boys, men den fick iaf mig att le många gånger.

Kates berättarröst är riktigt härlig och hon beter sig verkligen inte som en vanlig tjej. Jag gillar hennes driv att alltid försöka lösa problem och hitta logiska förklaringar till allt. Däremot så tycker jag att det är lite väl för många sammanträffanden där hon medvetet (eller omedvetet) undanhåller viktig information till andra. Sen önskar jag även att hon hade varit mer bitchig mot Elle och hårdare mot Aaron… men nåja, man kan inte få allt.

Handlingen var okej, det var rätt lätt att gissa vad som stod på. Den enda karaktären jag brydde mig om är Kate och helt ärligt talat kunde jag knappt skilja på hennes vänner. Tycker att Aaron kunde ha fått lite mer plats och även brorsan Jonah hade jag gärna sett mer av.

Vad jag vet så är den här den sista boken i serien men jag hoppas verkligen på att det kommer ut fler böcker med Kate Grable. Även om dessa böcker inte direkt kan klassas som mästerverk så tycker jag att de är underhållande. Ser i vilket fall fram emot att läsa fler böcker av Carrie Harris.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Hade gärna som sagt sett lite mer utveckling på kärleksfronten. Tycker att Aaron är så himla mesig som lät Elle tafsa på honom och sen inte springa efter Kate. Jonah är ju coolare än honom!

Berättarröst: +0,5
Humor: +0,5

Mest intressanta karaktär: Kate
Bästa scen eller del: Spoiler [När Kate opererade Bryan]
Minnesvärt citat:
”He can’t be a werewolf!”
”It’ll be okay, Rock. I’m sure we can help him; I’ve just got to figure out how.”
”You don’t understand,” she wailed. ”I’m Team Edward!”

Rekommenderar för:
Gillar du humor inte har något emot knäppa och överdrivna karaktärer så lär du gilla den här.

Rekommenderar inte för:
Om du vill ha allvar och karaktärer som utför logiska handlingar så passar den här boken inte dig.

B6Betyg: 6/10

Andra böcker i serien:
1. Bad Taste in Boys
2. Bad Hair Day

Extraböcker:
1.5. Bad Yeti

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: