RSS

Den bästa deckaren på länge!

23 Nov

En bok som man inte kan släppa taget om förrän den är utläst.

Gone Girl

 

Titel: Gone Girl
Författare: Gillian Flynn
Sidantal: 556
Utgivningsår: 2013 (original 2012)

Handling:

Amy och Nick var en gång det rika och världsvana paret men efter en rad händelser har de nu flyttat ifrån storstaden och är inte lika längre lika lyckliga som de en gång har varit. På deras femte bröllopsdag försvinner Amy spårlöst och bevisen pekar på att det har varit en våldsam kamp i lägenheten. Var är Amy och vad är det som har hänt? Och kanske den viktigaste frågan av alla – vem är den skyldige till hennes försvinnande?   

 

Tycke:
Jag brukar vanligtvist inte läsa vuxendeckare men Gone Girl har fått så många hyllningar att det är omöjligt att inte bli nyfiken på den. T.ex. så blev den framröstad som Best Mystery & Thriller i Goodreads Choice Award förra året. Och efter att ha läst den kan förstå jag absolut varför så många gillar den.

Spänningen, gahh, det höll på att ta död på mig. Kunde verkligen inte slita mig loss och jag läste ut den tjocka boken på endast tre sittningar. Och mellan lässtunderna så kunde jag inte släppa boken ur tankarna utan funderade på hur den skulle sluta. Kort sagt, det är en bok som man verkligen kan bli besatt av.

Som ni märker så har jag inte skrivit mycket i handlingen för det är svårt att berätta om vad boken handlar om utan att spoila något. Gillian Flynn är briljant som har lyckats väva ihop en sådan spännande historia.

En av anledningarna till varför jag föredrar ungdomsböcker framför vuxenböcker är för att karaktärerna tenderar att ha en massa problem inre problem och det är gott om relationsdrama. Gone Girl är inget undantag, ingen karaktär är perfekt och det fanns de stunder då jag avskydde huvudrollen. Det hindrar dock inte karaktärerna från att vara levande och som läsare blir man oerhört engagerad i deras öden. Tycker även att berättarrösterna är riktigt bra.

Eftersom jag inte vill spoila något så nöjer jag mig med den spoilerfria delen här. Gone Girl är den bästa deckaren jag har läst på länge och jag rekommenderar den till alla som vill ha en spännande bok!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • I början så var jag helt säker på att det var Nick som var mördaren, men efter ett tag så var det så många bevis som pekade på honom och då tyckte jag att det kändes skumt. Det måste ju finnas en tvist, annars skulle inte så många tycka boken. Började misstänka att Amy iscensatte det hela då man fick veta att någon hade torkat upp blodet. Nick kunde inte vara så korkat så någon måste uppenbarligen vilja sätta dit honom.
 • Vilken psykopat Amy är! Jag gillar ju halvonda och störda karaktärer så jag ”höll” faktiskt på henne först och ville att Nick skulle lida. Men sen blev hon lite för mycket och till slut så höll jag på Nick igen. Tycker att författaren har lyckats riktigt bra med att ”styra” läsarens känslor och var dennes sympati ska ligga.

Handling: +1
Berättarröst: +1
Karaktärer:+0,5
Spänning: +1

Mest intressanta karaktär:
Amy
Bästa scen eller del: Spoiler [Då man började misstänka att Amy fortfarande var i livet, för mig var det när man fick veta att någon hade städat upp blodet i lägenheten.]

Rekommenderar för:
Vill du ha en välskriven och spännande deckare med en superintressant handling så läs den här på direkten!

Rekommenderar inte för:
Er som inte har möjlighet att sträckläsa böcker.

B8.5Betyg: 8,5/10

 

Tags: ,

8 responses to “Den bästa deckaren på länge!

 1. Klara

  November 23, 2013 at 14:21

  Brukar inte heller läsa så mycket deckare, men den här verkar spännande! 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   November 23, 2013 at 16:56

   Det är den verkligen! Kunde knappt sluta tänka på den!

    
 2. Fia Filur

  November 24, 2013 at 13:01

  Vill verkligen läsa den här! Rekommenderar även Mörka platser som också var oerhört spännande. Var omöjligt att sluta spekulera om vad som hade hänt och vad som skulle hända 🙂

   
 3. annelie (boklotus)

  November 24, 2013 at 14:39

  En kompis rekommenderade också den här så sent som igår! Verkar vara väldigt bra =)

   
 4. Fanny

  November 27, 2013 at 18:13

  Vilket perspektiv berättas den ur? 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   November 27, 2013 at 19:30

   Nicks och Amy (via hennes dagbok). Men läs den så får du se 🙂

    
 5. Helena

  December 8, 2013 at 23:11

  Ahh jag läste precis ut en annan av Gillians böcker, “Mörka platser”. Den var spännande! Jag längtar tills jag får läsa Gone girl!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: