RSS

Spioner som spionerar tillsammans

05 Dec

Kommer tjejerna att överleva sista skolåret?

Duell - United we spyTitel: United We Spy
Författare: Ally Carter
Serie: Gallagher Girls #6
Sidantal: 296
Utgivningsår: 2013

Obs! Spoilers från tidigare delar kan förekomma i handlingen.

Handling:
Nu när Cammie och gänget vet vilka som är Cirkel-ledarna och varför de blir attackerade så kan de inte längre koncentrera sig på lektionerna. De vuxna tillåter dem inte att göra något men de klarar inte av att se när människor en efter en blir dödade. I sann Gallagher-anda tar Cammie, Bex, Macey och Liz saken i egna händer och ger sig själv uppdraget att rädda Preston. Men kan fyra spionstudenter verkligen överlista ett gäng tränade livvakter och yrkesmördare? Eller kommer de att förstöra mer än de hjälper till?

Tycke:
Sista boken i serien! Jag är väl inte direkt den mest hängivna fansen men jag tycker helt klart om serien. Det är både sorgligt och kul att det redan är över.

Om vi ska börja med kritiken så är mitt genomgående problem med hela serien är att det hela är så överdrivet och saknar trovärdighet. Ibland gör Cammie och gänget helt briljanta saker men då och då gör de saker som man in mina ögon är helt korkade. Dessutom så uppfattar jag dem även som väldigt omogna ibland. T.ex. så gnäller de om att de är tillräckligt vuxna för att veta vad som händer (de är 17-18 år gamla), sen när det gäller Preston (som är 18 år) så hävdar de att han fortfarande är ett barn och vet ingenting, uhh…? Och jag förstår verkligen inte hur de kan vara så himla säker på Prestons oskuld, de känner ju honom knappt! Det är liksom en av världens mest hemliga sekt vi snackar om, hur vet de att han inte har dolt sin identitet för dem på samma sätt som de har dolt att de är spioner för honom?

Och nu till det positiva. De är spänning genom hela boken och jag gillar även handlingen även om den kändes ganska påtvingad ibland. Vad som riktigt höjde boken i mina ögon är de sista 80 sidorna. Ojoj så bra de är, älskar speciellt slutet!  Ally Carter vet verkligen hur man avslutar en serie!

Eftersom det är den sista boken i en serie så nöjer jag mig här. Är glad över att jag plockade upp den här serien och gav den en chans. Nu ska jag se till att läsa författarens andra serie om tjuvar istället!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Alltså… jag fattar inte varför rebellerna vill starta ett tredje världskrig. Okej, så de tycker att nuvarande regering är dålig men vinner de så mycket på att starta ett krig? Antingen är det jag som har missat något eller så känns det som att författaren bara drog till med någon hemsk plan för spänningens skull.
  • Stör mig fortfarande på att Zach alltid kallar Cammie för Gallagher Girl istället för hennes namn. Och helt ärligt talat så känner jag inte alls någon kemi mellan dem. Är faktiskt rätt glad över att han inte är med så mycket i boken :p
  • Tyckte att hela boken var okej fram tills att de förde Catherine tillbaka till skolan, efter det blev den fantastisk! Gillar samtalet mellan Cammie och Amy och blev helt tårögd av Lizs avgångstal. Älskar även slutet att Cammie och Zach ska på uppdrag tillsammans!

Handling: +0,5
Spänning: +0,5
Berättarröst: +0,5
Slut: +1
Ologiska saker: -1

Favoritkaraktär: Bex
Bästa scen eller del: Lizs tal
Minnesvärt citat:
(Bex) “So aren’t you… curious?”
(Cammie) “About what?”
(Bex) “About life. Out there. Life!” she said again. “Tell me, Cameron Ann Morgan, what do you want to be when you grow up?”
(Cammie) We’d reached another door, and I stopped and looked up at the camera that monitored the entrance, just as I whispered, “Alive.”

Rekommenderar för:
Vill du ha en lättsam, och väldigt underhållande serie om en unga spioner så plocka upp den här serien på direkten!

Rekommenderar inte för:
Om du vill att berättelserna ska vara logiska och trovärdiga så kanske den här serien inte passar dig.

B6.5Betyg: 6,5/10

Andra böcker i serien:
1. I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You
2. Cross My Heart and Hope to Spy
3. Don’t Judge a Girl by Her Cover
4. Only the Good Spy Young
5. Out of Sight, Out of Time
6. United We Spy

Andra versioner av omslaget
United We Spy (Gallagher Girls #6) av Ally Carter

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: