RSS

En Gudinna blir en Nemesis

11 Dec

När ens gudomliga släktingar kommer tillbaka så är det mycket som kan bli fel… 

NemesisTitel: Nemesis (eng. Goddess)
Författare: Josephine Angelini
Serie: Starcrossed #3
Sidantal: 433
Utgivningsår: 2013

Obs! Spoilers från föregående delar kan förekomma i handlingen.

Handling:
Helenas kamp är långt ifrån över. Även om hon har lyckats befria erinnyerna och lyft förbannelsen över ättlingarna så står de nu inför något långt farligare – Olympens gudar är inte längre fängslade och de ställer till med kaos i världen. Samtidigt undrar alla över vem som är den onda Tyrannen som nämns i profetian. Ödesgudinnorna gör allt för att den blodiga historien ska upprepa sig men Helena och hennes gäng tänker göra allt för att stoppa dem. Frågan är bara hur de kan slåss mot ett gäng grymma gudar…

Tycke:
Hittills så har jag tyckt om både första och andra boken i Starcrossed-serien och med tanke på att flera har sagt att den här är den bästa boken i serien så hade jag givetvis rätt så höga förväntningar när jag började läsa. Och till en början så var den bra, handlingen var spännande, det var kul att komma tillbaka till ön Nantucket och träffa alla karaktärerna igen.

Sedan gick det tyvärr bara utför. I samband med att fler karaktärer dök upp och Helena började få flashbacks från sina tidigare reinkarnationer så började jag att få väldigt svårt att hålla reda på namnen, vem som tillhörde vilken ätt samt vem som var vems reinkarnation. Det är även en massa hopparande av karaktärer och insta-love så det ryker om det. Nåja, insta-love kanske det inte är eftersom karaktärerna har varit ihop i sina tidigare liv, men ändå… allt kändes så pang på. Och nu ska vi inte ens börja prata om alla konstiga personlighetsförändringar som ägde rum.

Handlingen i sig tycker jag är rätt bra och jag gillar Helenas karaktärsutveckling, är dock inte så förtjust i kärleksvelandet mellan henne och Lucas, speciellt när man som läsare redan från förra boken visste att de inte är kusiner. Och helt ärligt talat, hur farligt är det att de är ihop även om de är kusiner? Visst, genetiskt sätt så är det sämre för deras barn men jag tror knappast att det är ett problem med tanke på att de är supermänniskor. Eller är det jag som har missat att det finns något annat skäl till varför de inte kan vara tillsammans?

Slutordet är att jag gillar handlingen men allt runt omkring drar ner betyget. Dessutom så läste jag den här boken under NaNoWriMo så jag avverkade bara 30-50 sidor åt gången vilket ledde till att jag inte riktigt kunde sjunka in i berättelsen. Som sagt så vet jag att många tycker att Nemesis är den bästa boken i serien, men för mig så är så inte fallet.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Bara jag som tyckte att Matt och Claires personlighetsförändringar var drastiska? Matts kunde man ändå förstå men Claire är ju bara konstig.
 • Jag har glömt bort Morpheus totalt. Hur blev han och Helena så nära “vänner”? Känner att jag borde ha läst om förra boken innan jag gav mig på den här.

Handling: +0,5
Förvirrning: -0,5
Trovärdighet: -0,5

Mest intressanta karaktär:
Uhm… Morpheus?
Bästa scen eller del: Spoiler [När Helena lurade Zeus]

Rekommenderar för:
För er som vill avsluta serien.

Rekommenderar inte för:
Ni som har glömt vad de föregående böckerna handlade om.

B4.5Betyg: 4,5/10

Andra böcker i serien:
1. Helena (eng. Starcrossed)
2. Hades (eng. Dreamless)
3. Nemesis (eng. Goddess)

Andra versioner av omslaget

Goddess (Starcrossed #3) av Josephine Angelini

 

Tags: , , ,

2 responses to “En Gudinna blir en Nemesis

 1. stina liffner

  December 12, 2013 at 16:38

  Tycker personligen att trean var bäst. Men jag kan hålla med om Clarie

   
 2. En tjej som är kär i böcker

  March 9, 2014 at 15:47

  Det här är ett ganska gammalt inlägg men jag mååste få svar på en sak:
  I boken nämns det att Tyrannen är av två ätter. Det stämmer ju in ppå Helena så länge hon är Ajax dotter. Men sedan får man veta att Jerry trots allt var hennes riktiga pappa och då stämmer ju inte det.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: