RSS

När odödligheten bara är en spruta bort

14 Dec

Att dö fem gånger innan man fyller sexton är helt okej.

RevivedTitel: Revived
Författare: Cat Patrick
Sidantal:352
Utgivningsår: 2012

Handling:
Som försökskanin i ett superhemligt projekt får tonåriga Daisy jämt flytta och byta efternamn. Personerna hon bor ihop med är på ytan hennes föräldrar men är egentligen agenter som håller koll på Daisy och andra i hennes situation. Trots begränsad frihet så är ändå Daisy nöjd och tacksam över sitt liv, för utan projektet skulle hon ha varit död, flera gånger om. Hon är nämligen en av testpersonerna som har blivit återuppväckt med den nya medicinen Revive, och hon får inte berätta för någon om sin hemlighet. Daisy lyckades göra det i många år, men sedan så får hon Audrey som bästa vän och Matt som sin pojkvän. Och när en av dem är döende så vill hon göra allt för att rädda denna…

 

Tycke:
Cat Patrick känner jag igen som författaren bakom Forgotten (sv. När jag vaknar finns du inte) som jag gillar. I Revived använder hon konceptet med att det finns en hemligt medicin som kan återuppväcka döda människor och huvudrollen är en av försökskaninerna. I mitt tycke är det en mycket spännande och intressant idé, men tyvärr så förstörde karaktärerna det för mig.

Seriöst, hur man kan lyckas med att dö fem gånger innan man ens har blivit sexton? Okej, första gången är väl inte Daisys fel men alla de fyra andra gångerna då? Hur himla klantig är hon egentligen?! Blir nästan sur på henne att hon inte är mer mån om sitt liv utan tar en massa risker. Sen har vi även hennes instalove med Matt. Kom igen liksom, hur stor är oddsen att tjejen du blir bästis med första dagen i skolan också har en skithet bror som av någon anledning blir kär i dig vid första ögonkast? Mycket trovärdigt… not.

Vidare så uppskattar jag inte många av Daisys val, t.ex. att hon låter så mycket av sin värld kretsar kring Matt trots att de egentligen inte har känt varandra så länge. Hon gör en massa själviska saker och tänker inte på konsekvenserna. Förmodligen är det jag som inte var så försjunken i berättelsen för jag tyckte att det saknades dramatiska kurvor, slutet kom och slutet gick utan att jag kände något.

På det hela taget en okej bok. Gillar konceptet och början. Lite mer spänning skulle ha varit bra för nu är boken ett mellanting mellan vardagsskildring och thriller, fast det lutar sig mer åt vardagshållet.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Tycker att hela God-grejen och att Cassie var hans dotter kändes lite som taget från ingenstans. Kändes som att de slänges in för att göra berättelsen mer spännande men utan att riktigt lyckas.

Karaktärer: -0,5
Koncept: +0,5

Mest intressanta karaktär:
Megan
Bästa scen eller del: Början

Omslagsfundering: 
Har typ inget med bokens handling att göra, men det är rätt fint tycker jag. Fast ju mer jag tittar på det desto mer så börjar “slöjan” liknar spindelväv, gahhhh.

Rekommenderar för:
Vill ni ha något lättläst med ett spännande koncept och inte har något emot att läsa en berättelse som kretsar mycket kring hur en tjej får en bästis och en kille.

Rekommenderar inte för:
Om ni vill ha något trovärdigt och ”lite mer kött på benen” så plocka upp en annan bok.

B5Betyg: 5/10

Andra böcker jag har recenserat av författaren:
Forgotten (sv. När jag vaknar finns du inte)

Advertisement
 

Tags: , ,

2 responses to “När odödligheten bara är en spruta bort

 1. Amanda (Pandan)

  December 14, 2013 at 22:00

  Tycker att Patrick är lite halvdålig på slut i allmänhet, hon får inte riktigt till någon action (i min mening). Gillade Forgotten bättre än den här 🙂

   
 2. radwan

  June 27, 2020 at 11:16

  hon är bra på detalier men jag föster inget

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: