RSS

Flickor som ger igen

30 Dec

Att hämnas på killen som krossade din väns hjärta.

Fire with FireTitel: Fire with Fire
Författare: Jenny Han & Siobhan Vivian
Serie: Burn for Burn #2
Sidantal: 517
Utgivningsår: 2013

Obs! Handlingen kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Handling:
Lillia, Marys och Kats plan både lyckades och misslyckades på samma gång. De lyckades hindra Rennie från att vinna, men däremot så hade de inte räknat med att Reeve skulle bryta sitt ben och på det sättet inte kunna spela fotboll på länge. Först bestämmer sig flickorna för att ligga lågt och låter Rennie och Reeve vara. Men när elakheterna börjar bli för mycket inser de att Reeve aldrig kommer att lära sig och att han förtjänar att bli straffad för det han gjorde mot Mary – att fått sitt hjärta krossat. Planerna smidas återigen, kommer den här gången att gå bättre? Eller kommer det återigen att bli mycket större och farligare än vad de tror?

Tycke:
När jag läste Burn for Burn förra året blev jag väldigt överraskad över hur mycket jag gillade den. Nu har jag läst fortsättningen och tycker att den är minst lika bra som sin föregångare!

Karaktärerna växer mer och mer i mina ögon och Lillia är den solklara favoriten när det kommer till huvudperson. Gillar både Kat och Mary men de fick inte alls en lika stor roll som Lillia. Författarduon har gjort ett hejdundradande jobb med berättarrösterna och det var aldrig några oklarheter om i vems huvud man befann sig i för tillfället trots att de bytte berättarperspektiv ofta. Bikaraktärerna Rennie, Alex och speciellt Reeve är väldigt intressanta och är allt annat än platta. Varje karaktär känns levande och det är minsann inte lätt att få till.

När det kommer till handlingen så var det en del saker som var förutsägbara men det hände även flera saker som överraskade mig totalt. Satt och gapade som en fåne vid slutet för det var så spännande och tvistigt. Hade verkligen inte väntat mig den händelseutvecklingen. Hur ska jag kunna stå ut i ett år till innan den sista boken släpps?!

Slutordet är att det här en bokserie som jag verkligen tycker om och önskar att fler får upp ögonen för den. Vad jag vet så är det inte särskilt många svenska bokbloggare som har läst den vilket är supersynd för den förtjänar mer uppmärksamhet. Är ni intresserade av att läsa en bok med bra karaktärer och hämnd-tema så ska ni plocka upp den här serien på direkten!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Whaaaat?! Är Mary ett spöke?!! Fattar verkligen inte hur det funkar. Hon känns ju helt levande! Däremot så fattar jag nu varför Reeve blev så otrevlig i spöklabyrinten, han visste ju att Mary redan var död, så han trodde att det var någon tjej som spelade ett elakt spratt på honom.
  • Rennie är så himla patetisk och falsk. Är verkligen glad över att Kat inte föll för hennes ursäkter efter allt som hon har gjort. Blev inte särskilt ledsen över att hon dog, hoppas nu inte på att hon också återvänder som ett spöke och ställer till problem.
  • Var ju väntat att Lillia skulle falla för Reeve men det var ändå så spännande. Undrar hur det blir nu. Ska Mary försöka döda Reeve? Kommer Kat och Lillia att försöka hindra henne?

Spänning: +0,5
Handling: +0,5
Berättarröst: +1
Karaktärer: +1

Mest intressanta karaktär:
Reeve
Bästa scen eller del: Slutet

Rekommenderar för:
Gillar du contemporary med hämnd-tema och lite övernaturligt så lär du älskar den här boken.

Rekommenderar inte för:
Gillar du inte att läsa om intriger och om elaka personer så skippa den här.

B8Betyg: 8/10

Andra delar i serien:
1. Burn for Burn
2. Fire with Fire
3. Ashes to Ashes

 

Tags: , , ,

One response to “Flickor som ger igen

  1. Petra

    December 30, 2013 at 13:05

    Den här boken måste jag ju läsa, vad bra att du påminde mig. 😉

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: