RSS

När kärlekslivet och religionen inte går ihop

09 Jan

Att vilja något som man vet att man inte borde är allt annat än lätt.

Things I can't forgetTitel: Things I Can’t Forget
Författare: Miranda Kenneally
Serie: Hundred Oaks #3
Sidantal: 320
Utgivningsår: 2013

Handling:
Kate är den snälla flickan som sätter sin tilltro till Gud. Trots att hennes bästa vän inte längre tror på herren och har syndat så försöker Kate vara på hennes sida. Men deras syn på moral och livet är alldeles för olika och de glider allt längre ifrån varandra. Sommaren innan Kate börjar på högskolan sommarjobbar hon på ett kristet sommarlägar. Där möter hon andra kristna ungdomar i hennes ålder och förfäras över hur okristna de är. Men allt är inte dåligt, hon träffar Parker från sin kyrka och även barndomskompisen Matt som hon börjar få känslor för. Kates nya bekantskap får henne att inse att världen inte bara är svart och vitt… och att det är betydligt svårare att inte synda än vad hon har trott.

Tycke:
Mindre sport och mer religion, det är hur Hundread Oaks-serien har utvecklats. Första boken om Jordan handlade mycket om amerikansk fotboll, andra boken handlade både om sport och religion, och nu när vi har kommit till tredje boken så fokuserar den enbart på troendet. Inte för att jag klaga, det är bra med variation.

Kenneally skapar som vanligt bra karaktärer och gör ett fantastiskt jobb med berättarrösten. Även om jag inte direkt är troende själv så har jag väldigt stor förståelse för varför Kate tycker så som hon gör. Jag beundrar även hennes mod att våga stå upp för sig själv och sina värderingar. Hon sjönk lite vid slutet men i överlag så gillar jag henne. Kärleksintresset Matt är för gullig för att vara sant men det är liksom det jag gillar med den här serien: att romansen är så söt att man får rysningar 🙂

Åh, måste också nämna att jag är väldigt glad över att man fick läsa så mycket om Parker i den här boken! Haha, gillar ju nästan henne mer i den här boken än vad jag gjorde när hon var huvudroll själv.

När det kommer till handlingen så tycker jag att det gick lite för framåt vid vissa delar, t.ex. Kates och Matts relation. Det snuddar lite på gränsen till instalove men eftersom de kände varandra sedan innan så är det mer okej.

Slutordet är att det är ännu en bra bok av Miranda Kenneally. Vill ni läsa om söta killar och mysiga kärlekshistorier så plockar genast upp den här serien!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Aww, vilket gulligt slut! Tycker egentligen att Matt är nästan för besatt av Kate. De har ju inte ens varit ihop särskilt länge och han ger henne sina bokstäver.
  • Blev så irriterad på Kate när hon ignorerade Matt utan att förklara varför. Hur ojuste är inte det? Som tur så var Parker där och hjälpte till.
  • Bara jag som tycker att både Matt och speciellt Kate verkade vara väldigt ”erfarna” trots att de aldrig haft sex? De verkar ju veta exakt vad de ska göra.

Handling: +0,5
Berättarröst: +1
Karaktärer: +0,5

Mest intressanta karaktär:
Parker
Bästa scen eller del: Slutet

Rekommenderar för:
Är du nyfiken på hur det kan vara för en djupt troende tonåring att få en pojkvän för första gången så läs den här.

Rekommenderar inte för:
Tycker du inte om att läsa om religioner och om en huvudroll som försöka hitta sig själv så kan du skippa den här.

B7Betyg: 7/10

Andra böcker i serien: (De är kompanjonsböcker så man behöver inte läsa dem i ordning)
1. Catching Jordan
2. Stealing Parker
3. Things I can’t forget
4. Racing Savannah
5. Breathe, Annie, Breathe
6. Titel ej bestämd

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: