RSS

Dags att återvända till de älskade sagorna!

30 Jan

En bok som får dig att se välbekanta karaktärer i ett nytt ljus.

Chris Colfer's THE LAND OF STORIESTitel: The Enchantress Returns
Författare: Chris Colfer
Serie: The Land of Stories #2
Sidantal: 517
Utgivningsår: 2013

Handling:
Det har nu gått ett år sedan tvillingarna Connor och Alex räddade The Land of Stories. Tillbaka i sin vanliga vardag kan de ibland inte tro att det finns ett riktigt sagoland någonstans därute. Just när de minst anar det försvinner deras mamma. Inom loppet av ett par timmar får de reda på att hon har blivit kidnappad till sagolandet och att féerna gör sitt bästa för att leta efter henne. Hur mycket tvillingarna vill hjälpa till så hade de blivit beordrade att stanna kvar i sin värld. Men hur kan de inte göra något när deras mamma är borta. Att bryta mot regler eller ej, de måste hitta ett sätt att ta sig till sagolandet och rädda henne innan det är för sent!

Tycke:
Chris Colfer är så himla begåvad! Första boken The Wishing Spell är väldigt bra men uppföljaren visar sig vara ännu bättre!

Jag älskar den här boken! Den har både fått mig att skratta högt och gråta som ett litet barn. Jag älskar den oväntade tolkningen av alla välbekanta sagokaraktärer. Åhh, Mother Goose är verkligen en ny favorit, jag kommer aldrig att kunna se Mona Lisa på samma sätt igen. Och Rumpelstiltskin!!! Ihhhh, vilken bra och intressant vinkel på hans historia!

Både Connor och Alex känns mognare vilket är super. Även om ingen av dem är särskild dugliga i strid så väger deras snabbtänkthet och mod upp det. Tillsammans med Red, Jack, Goldilocks och Froggy så utgör de verkligen ett härligt gäng. Speciellt dialogerna mellan Red och Goldilocks är så roliga.

Enda anledningen till varför boken inte fick full pott är för att början var ganska seg. Jag kom inte in i handlingen förrän efter 90 sidor vilket är en ganska lång startsträcka för att vara en middlegrade-bok. Sedan är handlingen rätt så upprepande med att de reser omkring och samlar artefakter. Visst, jag uppskattar äventyren men det är en aning enformigt.

Förutom att vara bra så är även The Enchantress Returns en av de finaste böckerna jag äger. Inte nog med att omslaget är oerhört läcker, varje kapitel pryds dessutom av en vacker illustration. Och som om det inte räcker så finns det även en väldigt fin och färgglad karta över sagolandet. Blir så glad bara genom att bläddra i den!

Har ni inte läst den här serien så tycker jag verkligen att ni ska plocka upp första boken. Om ni var någorlunda intresserad av klassiska sagor när ni var små så kommer The Land of Stories både att kännas fräsch och nostalgisk på samma gång.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Buhhhh, vad jag grät över Rumpelstiltskin död. Han ville ju bara hålla på med växter istället för stenar och så blev han utskrattad på grund av det. Sen försöker han gottgöra sitt misstag under resten av sitt liv men det är ingen som vill se hans goda sida. Så orättvist att han måste dö för att hans familj ska förstå.
 • Grät också väldigt mycket när tvillingarna skiljdes åt. Även om man vet att det kommer två böcker till i serien och att de med största sannolikhet kommer att få återse varandra så var det ändå hjärtekrossande.
 • Ahh Ben! Vilken romantisk man som reser till en annan värld för att rädda sin blivande familj!
 • Haha, Red är så himla irriterande och rolig på samma gång.

Berättarröst: +0,5
Handling: +0,5
Fantasivärld/Miljö: +1
Karaktärer: +1
Slut: +1

Mest intressanta karaktär:
Mother Goose och Rumpelstiltskin
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat: Always have a plan B and a friend with bail, and you are guaranteed to never fail.

Rekommenderar för:
Älskar ni sagor så kommer ni att älska den här boken!

Rekommenderar inte för:
Tycker du inte om mindre logiska böcker så kanske den här inte faller dig i smaken.

B9Betyg: 9/10

Andra böcker i serien:
1. The Wishing Spell
2. The Enchantress Returns
3. A Grimm Warning
4. Titel ej bestämd

Läsutmaning #53 – Läs en bok av en författare som var högst 25 år då boken publicerades

Advertisement
 

Tags: , ,

4 responses to “Dags att återvända till de älskade sagorna!

 1. annelie (boklotus)

  January 30, 2014 at 21:15

  Kul att den var bra! Jag har glömt så mycket av ettan, men det löser sig nog när man väl börjar läsa =) Har dock inte planerat in den här på ett tag, men jag kanske flyttar fram den lite nu!

   
  • Anna - Boktycke

   January 30, 2014 at 21:30

   Ahh, gör det! Jag trodde inte heller att den skulle vara så bra så jag blev väldigt positivt överraskad, men handlingen tog inte fart förrän efter 80 sidor som sagt.

    
 2. Lucy

  January 31, 2014 at 21:59

  Åh hjälp vad taggad jag blev på att läsa den här nu! 😀

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: