RSS

Det obundna slutet

12 Mar

Årets första serie-avslut!

BoundlessTitel: Boundless
Författare: Cynthia Hand
Serie: Unearthly #3
Sidantal: 448
Utgivningsår: 2013

Obs! Spoilers från föregående delar i serien kan förekomma.

Handling:
Clara har lämnat Wyoming, lämnat sin älskade Tucker för att skydda honom. Hon hoppas på en lugn och mänsklig skolgång tillsammans med Christian och Angela men en vision hindrar henne från att slappa av… en vision om att något hemskt kommer att hända. Allt tyder på att inom en snar framtid kommer det att blir strid. Clara vet inte när, var eller vem hon kommer att möta. Men tillsammans med sina vänner kämpar hon för att förstå visionerna och för att försvara det som hon håller kärt.

Tycke:
Unearthly är en av mina favoriter när det kommer till paranormal romance och även om sista boken inte är lika fantastisk som de föregående böckerna så är den fortfarande en mycket bra avslutning. Den lyckades överraska mig och har fått mig att både gråta och skratta, vad mer kan man begära?

Takten i början är en aning seg, det kräver att man har tålamod för all action kommer inte förrän i bokens senare halva. Clara har växt mycket som karaktär och jag älskar hur lojal hon är. Även Christian, Angela och Tucker växte i mina ögon och på det hela taget var det mycket trevligt att få återse gänget, även om det är under betydligt mörkare stämning.

Och just ja, det är inget krav men det kan vara en god idé att läsa mellanboken Radiant innan man läser den här. Annars så kan det nog märkas att man har missat något.

Sammanfattningsvis så börjar boken lite segt men tar igen vid slutet då den blev riktigt bra. Önskar att man hade fått se mer av Tucker och Jeffrey men i överlag är jag väldigt nöjd med hur serien slutar. Kommer definitivt att plocka upp författarens nästa bok när hon ger ut den!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Vad förvånad jag blev när det visade sig att Angela var med barn. Störde mig på att hon vägrade säga något till Clara fast hon redan visste sanningen.
  • Alltså, jag tycker jättesynd om Jeffrey. Först bryr sig ingen om hans vision, sen dör hans mamma, hans pappa struntar i honom och Clara verkar bara halvhjärtat försöka hjälpa sin bror. Till råga på allt så visar det sig att hans flickvän är ond och har bara utnyttjat honom. Rena undret att han inte har blivit en black wing, och himla synd att man inte fick läsa om honom i epilogen.

Handling: +0,5
Karaktärer: +1
Berättarröst: +1

Mest intressanta karaktär:
Clara
Bästa scen eller del: Spoiler [Clara och Tuckers avsked när de trodde att han skulle dö]

Rekommenderar för:
Gillar du de tidigare böckerna i serien så är ju denna ett måste!

Rekommenderar inte för:
Ni som inte gillade de första böckerna (duh!)

B7.5Betyg: 7,5/10

Andra böcker i serien:
1. Unearthly
2. Hallowed
3. Boundless

Extraböcker:
2.5 Radiant

Läsutmaning #58 – Läs en bok där omslaget visar en tjej i en vacker klänning

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: