RSS

Besök på en annan mytologisk skola!

16 Jul

Och hälsar på nya mytologiska varelser.

Midnight FrostTitel: Midnight Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #5
Sidantal: 372
Utgivningsår: 2013

Obs! Spoilers från tidigare delar kan förekomma i handlingen.

Handling:
Efter händelserna i skolkonserten är det nu ingen som tvivlar på att Gwens är Nikes utvalda förkämpe. Nu istället är hon skolans mest kända person och vaktas av sina kompisar dygnet runt för att Lokis anhängare inte ska komma åt henne. Det hindrar dock inte dem från att försöka och ett misslyckat förgiftningsförsök gör att en person på skolan nu svävar i livsfara. Gwen känner att hon måste ta ansvar och tillsammans med sina vänner måste de färdas iväg för att hitta det sällsynta botmedlet. Samtidigt slits Gwen av saknaden efter Logan och undrar om de någonsin kan bli tillsammans igen.

Tycke:
Den här är hittills den mest händelselösa boken i serien när det kommer till action och spänning. Istället för man veta mer om Gwens ursprung och även träffa på personer med anknytningar till hennes föräldrar. Det är inget dåligt i sig men däremot så återstår det att se hur mycket den informationen kommer att bidrar till slutstriden i nästa bok.

Precis som i de andra böckerna så är det Gwen och kompisarna som får göra något farligt för att hindra Reapers från att fullfölja deras onda planer. Extremt mycket är förutsägbart och under den mesta av tiden så sitter man och väntar på att Gwen ska fatta ledtrådarna. Jag gillar att hon inte längre är den svaga flickan utan kan nu faktiskt slåss, men däremot så vet jag inte vad jag ska tycka om hennes superframsteg. Det här väl gått mindre än ett halvår sedan hon började träna? Även med Logans minnen så känns det som att hon har blivit bra alldeles för snabbt.

Sen tycker jag verkligen synd om Loki som har så värdelösa anhängare. Planer de har förberett i över tio år går åt skogen och de har fortfarande inte lyckats få död på Gwen. Och har de inga spartaner med i gänget? Har de några duktiga krigare över huvudtaget? Det känns ju som att Gwen och hennes tonåriga kompisar numera bara slaktar reapers till höger och vänster. Man är ju inte ens rädd för dem längre.

Kort sagt, en underhållande bok i en underhållande serie. Kvalitén är väl kanske inte det bästa när man tänker på trovärdigheten men sidorna flyger verkligen bara förbi. Ser fram emot att läsa sista boken!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Så många förutsägbara händelser! Som att de kommer att få hjälp av griparna, att de kommer att vara tvungna att använda den andra stigen, att Logan följde efter dem. Sen är det så typiskt att Rorys föräldrar skulle vara ”goda” i slutet ändå.

Berättarröst: +0,5

Mest intressanta karaktär: Alexei
Bästa scen eller del: Spoiler [Hos griparna]

Rekommenderar för:
Ni som vill ha spänning, magi, vänskap och kärlek.

Rekommenderar inte för:
Ni som tycker om att läsa om smarta personer.

B5.5Betyg: 5,5/10

Andra böcker i serien:
1. Touch of Frost
2. Kiss of Frost
3. Dark Frost
4. Crimson Frost
5. Midnight Frost
6. Killer Frost

Extraböcker:
0.5. First Frost
1.5. Halloween Frost
4.5. Spartan Frost

 

Tags: , ,

One response to “Besök på en annan mytologisk skola!

  1. Zozzo och Emme

    July 16, 2014 at 23:04

    SV: Tack, det ska vi! 😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: