RSS

Peregrines besynnerliga barn i tecknad form

30 Jul

Ett inbundet seriealbum

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Titel: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children: The Graphic Novel
Författare: Ransom Riggs
Illustratör: Cassandra Jean
Serie: Miss Peregrine’s Peculiar Children: The Graphic Novel #1
Sidantal: 272
Utgivningsår: 2013

Handling:
Det här är en seriealbum-version av Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (på svenska Miss Peregrines hem för besynnerliga barn). Vill ni veta handlingen så gå till recensionen av boken här.

 

 

Tycke:
Om ni har läst min recension av Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children så vet ni att jag älskade upplägget med fotografierna men var inte så imponerad av själva handlingen. Jag har dock varit intresserad av att läsa seriealbum-versionen av boken sen jag fick veta att den skulle komma ut och blev superglad när jag såg den i biblioteket.

Nu när jag har läst seriealbumet så måste jag säga att jag faktiskt gillar den mer än vad jag gillar boken. Jakob i seriealbumet både såg ut och kändes som en tonåring. De kusliga fotografierna från boken finns också med i seriealbumet men har inte lika mycket fokus. Det tycker jag är en klar förbättring eftersom i boken så tar fotografierna så stor plats, i seriealbumet så är de ett komplement till berättelsen istället för tvärtom. Annars så följer seriealbumet bokens handling väldigt bra och man fick även se öppningsscenerna ur uppföljaren The Hollow City.

Ritstilen var jag från början inget fan av men man vande sig snabbt. Tycker att det är så spartanskt ritat, både när det kommer till karaktärerna och bakgrundsdetaljer. Vad jag däremot gillar starkt är att vissa detaljer är färgade mellan andra är svartvita. Det ger en så häftig kontrast! T.ex. så finns det en scen där allt annat är i svartvit förutom ett hjärta som är färgat rött. Sen är “glada scener” färgglada medan de sorgliga scenerna mörka. Vilket suveränt sätt att öka stämningen på. Riktigt coolt!

På det hela ett trevligt seriealbum. Framförallt så kommer man att gilla den om man tycker om boken. Jag tror inte heller att man behöver ha läst originalboken först innan man ger sig på denna då takten är lagom och det ges bra med förklaringar och bakgrundsfakta. Den fick mig även att bli sugen på att läsa The Hollow City vilket jag inte var så intresserad av tidigare. Som sagt, en bra adaptation helt enkelt.

B7Betyg: 7/10

Och här har ni lite bilder ur seriealbumet:

MIss peregrine 1

MIss peregrine 2

MIss peregrine 3

 

Tags: ,

2 responses to “Peregrines besynnerliga barn i tecknad form

 1. emma4be

  July 23, 2016 at 23:18

  Kan du skicka mig ett foto av hur man har ritat Olive (floating girl) i den här boken? (jag vill gärna vara henne för cosplay)

   
  • Anna - Boktycke

   July 24, 2016 at 12:35

   Hej! Jag skulle gärna ha gjort det om jag hade haft boken hemma. Jag lånade den från bibblan så jag har tyvärr inte tillgång till den nu :/

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: