RSS

När man upptäcker att man är en nekroman…

07 Aug

… så är det inte helt ovanligt med ett pratande avhugget huvud. 

Hold Me Closer, NecromancerTitel: Hold Me Closer, Necromancer
Författare: Lish McBride
Serie: Necromancer #1
Sidantal: 343
Utgivningsår: 2010

Handling:
Sam LaCroix är den misslyckade killen som jobbar på ett hamburgerställe. Tillsammans med sina kompisar Ramon, Brooke och Frank så är tillvaron helt okej ändå. Vad han inte har väntat sig är att en dag kommer en man in i restaurangen och frågar varför Sam inte är registrerad. Samma dag blir Sam attackerad av ett monster när han slutar för dagen. Och nästa dag får han ett paket som innehåller en kompis huvud. Sam får snart veta att han är en nekroman, och mannen som heter Douglas skyr inga medel för att utnyttja hans krafter. Kommer han att överleva Douglas brutala träning? Eller kommer döden att ta honom innan dess?

Tycke:
Den här boken har stått på min önskelista i flera år men av någon anledning så har jag inte skaffat mig hem boken. När jag väl såg den i hyllan i biblioteket så kunde jag helt enkelt inte vänta längre utan den fick följa med hem.

Låt mig börja med att säga att boken inte är alls så som jag har förväntat mig, fast på ett bra sätt. Jag skulle nog nästan säga att det är en vuxenbok med en ungdomlig och stundtals väldigt humoristisk ton än en ungdomsbok. Den har t.ex. flera berättarröster varav cirka hälften av dem är från vuxna människor. Sam är huvudrollen men det känns nästan som att man får läsa mer från Douglas synvinkel än från hans.

Förutom mängden berättarröster så förvånade boken även mig både med sin handling och fart. Själva nekroman-delen är faktiskt inte så mycket i fokus och det ges inte heller så mycket förklaringar till hur det fungerar. Däremot så förekommer det andra varelser så som varulvar, älvor och häxor, vilket jag inte heller hade väntat mig. Farten var ganska långsamt i hela boken fram tills de sista 50 sidorna så den var hur actionpackat som helst. Slutet kom alldeles för fort!

Något som jag fann negativt är baksidestexten. De består av en scen i boken, en scen som utspelar sig på sidan 249, och boken är på 343 sidor. Snacka om att avslöja något som händer sent i boken. Nåja, i det här fallet så gör det faktiskt inte så mycket eftersom scenen är så himla kryptisk om man inte förstår kontexten, men ändå. Inte helt okej tycker jag.

Som sagt, boken överraskade mig, jag gillar överraskningar vilket betyder att jag gillar boken. Författaren har ett väldigt härligt språk och trots att det är hennes debutbok så har hon fått till riktigt bra och distinkta berättarröster. Speciellt Sams berättarröst är så himla rolig. Kommer absolut att läsa fortsättningen när jag får chansen.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Haha, vad snabbt Brids och Sams förhållande gick fram då.
  • Åhh, jag blev tårögd när de begravde Brookes huvud, men sen så kom hon tillbaka! Hurray! Undrar hur det kommer att bli med Ramon nu.

Berättarröst: +0,5
Karaktärer: +0,5
Handling: +0,5
Språk: +0,5

Mest intressanta karaktär: Sam
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat:
(Sam) ”I’m a little distracted right now by the fact that I’m being held by a psychotic killer!”
Ashley cocked a single eyebrow, a look of mild amusement on her face. “Geez”, she said, looking at Brid. “Is he always this big of a drama queen?”

Rekommenderar för:
Vill du ha något annorlunda och humoristisk så plockar gärna upp den här.

Rekommenderar inte för:
Vill du ha allvarlighet, mycket drama och passionerad kärlek så passar den här nog inte dig.

B7Betyg: 7/10

 

 

Andra böcker i serien:
1. Hold Me Closer, Necromancer
2. Necromancing the Stone

Extraböcker:
0.5. Necromancer

Advertisement
 

Tags: , ,

One response to “När man upptäcker att man är en nekroman…

  1. ica

    August 7, 2014 at 22:17

    Åh, det här låter spännande!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: