RSS

Minirecensioner –  I en värld med mördare, syndätare och strategier i kärlek och krig

11 Sep

The Fear Trials (The Murder Complex #0.5) av Lindsay CummingsTitel: The Fear Trials
Författare: Lindsay Cummings
Serie: The Murder Complex #0.5
Sidantal: 100
Utgivningsår: 2014

Minihandling:
Prologboken till The Murder Complex där man får läsa om Meadows familj.

Tycke:
The Fear Trials är prologboken till The Murder Complex som jag är oerhört nyfiken på. Meningen med den här boken är ju att folk ska bli ännu mer sugna på serien, men för mig så blev det tyvärr motsatt effekt.

Novellen innehåller inga förklaringar alls. Det enda man vet är att familjerna bor i båthus och på natten så mördas det folk till höger och vänster. Och huvudrollen Meadow håller på att tränas upp till en mördare av sin far eftersom hennes bror inte klarade av testet och därmed så får de minimalt med mat. För mig är det oerhört svårt att sätta mig in i huvudrollens situation när jag inte ens vet varför de gör som de gör. Jag antar (och hoppas) på att förklaringarna kommer i den riktiga boken men den här novellen var tyvärr ingen höjdare för mig.

Andra böcker i serien:
1. The Murder Complex
2. The Death Code

Extraböcker:
0.5. The Fear Trials

B4Betyg: 4/10

________________________________________________________________________________

The Sin Eater’s DaughterTitel: The Sin Eater’s Daughter
Författare: Melinda Salisbury
Serie: The Sin Eater’s Daughter #1
Sidantal: 336
Utgivningsår: 2015

Minihandling:
En tjej med dödlig beröring upplever en förbjuden romans.

Tycke:
Jag läste en förhandskopia av den här boken.

Från början gillade jag den riktigt mycket. Den påminde mig ganska mycket om ”Rör mig inte!” om en tjej som dödar alla hon rör vid och hon får en ny vakt som hon blir förälskad i. Älskade mytologin, fantasy-elementen samt hela idén med Sin Eater.

Tyvärr blev boken snabbt en kliché med insta-love och onödig kärlekstriangel. Dessutom så lades det mycket fokus på huvudrollens bakgrund som syndätarens dotter fast det hade ingenting med handlingen att göra. Det var liksom bara en superdetaljerad och väldigt intressant sidospår som sedan inte alls knöts ihop med huvudhandlingen.

Slutet lyckades dock överraska mig och boken visade sig inte vara så stereotypisk ändå. Men då var skadan redan skett och även om vissa saker ologiska saker fick sin förklaring så ändrade det inte faktumet att större delen av boken känns väldigt förutsägbar. Sedan kom epilogen och jag tyckte att den var uppfriskande, men så fick man läsa de sista meningarna och jag kände återigen att boken sjönk i mina ögon.

På det hela taget en berg och dalbana när det gäller kvalité. Början är som sagt helt fenomenalt och jag trodde att jag hade hittat en ny favoritbok. Jag är väldigt säker på att andra som inte är så kräsen med trovärdighet kommer att älska boken. För mig som har läst många liknande böcker så kände jag bara hur mycket den påminde om andra berättelser. Jag ser mycket potential, speciellt när det gäller mytologin, men problemet är bara att det aldrig riktigt vävdes in i berättelsen på ett bra sätt.

Jag har som sagt bara läst en förhandskopia och det är mycket möjligt att innehållet har ändrats när boken trycks. Är lite överraskad över att det är en serie för jag tyckte att boken kändes avslutat.

B5Betyg: 5/10

________________________________________________________________________________

The Art of Lainey  av Paula StokesTitel: The Art of Lainey
Författare: Paula Stokes
Sidantal: 384
Utgivningsår: 2014

Minihandling:
Lainey blir dumpad av sin kille och tillsammans med sin bästis Bianca försöker de använda filosofin från krigsboken The Art of War för att vinna tillbaka pojkvännen.

Tycke:
En väldigt charmig om än förutsägbar bok. Karaktärerna är både mysiga och intressanta på samma gång. Laineys berättarröst är rolig och trovärdig. Jag gillar dessutom att hon har bra självförtroende när det kommer till hennes kropp och att hon är en fotbollsatlet. Däremot är hennes självkänsla ganska låg och jag himlade flera gånger åt att hon är helt förskräckt över att hon kommer att tappa all popularitet om hon inte blir tillsammans med Jason igen. Sen försvarar hon honom alltid när de andra påpekar vilken skitstövel han egentligen är, suck på det.

Förutom Laineys vägran att inse vad som är bäst för henne så tycker jag i övrigt mycket om boken. Jag älskar verkligen att känslorna mellan Micah och Lainey växte fram i lagom takt och båda upptäcker sidor hos varandra som de inte kände till. Tycker även om krigstemat och att författaren tolkade om de uråldriga råden till strategi som fungerar i kärlek.

Gillar boken som sagt. Perfekt för er som vill ha något romantiskt och mysigt.

B7Betyg: 7/10

Extraböcker
0.5. Infinite Repeat

Advertisement
 

Tags: , , , , , ,

One response to “Minirecensioner –  I en värld med mördare, syndätare och strategier i kärlek och krig

  1. Mia Hansén

    September 11, 2014 at 18:14

    Oj, jag fick nästan lite ont i magen av omslaget på The sin eaters daughter! In a good way

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: