RSS

Gästinlägg: En följetong om omöjlig kärlek

05 Oct

Min goda vän Fia är numera en utgiven författare! Här kommer en hälsning från henne:

SofiaHej! Jag heter Sofia Fritzson, en del av er känner nog igen mig som Fia Filur från tidigare gästinlägg och kommenterar här på Boktycke. Jag är 30 år, bor på en liten ort utanför Borås som heter Örby, och jag älskar att läsa och skriva. Eftersom jag tror att många som läser den här bloggen också älskar att läsa och skriva så tänkte jag berätta om hur det gick till när jag blev utgiven författare.

Förra året fick jag syn på en tävling som anordnades av e-bokhandeln Dito. Tävlingen gick ut på att skriva en följetong och vinsten var digital publicering. Jag visste genast att jag ville delta. Jag älskar e-böcker och eftersom jag aldrig hade skrivit en följetong förut kändes det som en rolig utmaning.

Jag ville skriva om omöjlig kärlek och hade redan ett färdigskrivet manus att utgå ifrån. Jag plockade ut huvudpersonerna, grundintrigen och några nyckelscener och skrev om det i sju lika långa delar där varje del slutade så spännande som möjligt för att skapa ett fortsatt lässug. Det svåraste var att redan från början få till laddningen och kemin mellan mina huvudpersoner. Jag ville ha en omedelbar attraktion, men ingen orimlig instalove, utan känslorna ska krypa fram och bli starkare och starkare. Jag skrev för livet under den sista tävlingsmånaden och skickade in.

Några månader senare när jag fick beskedet att jag hade vunnit hela tävlingen blev jag oerhört glad. Jag blev kontaktad av förläggaren Annika på Telegram förlag och hon gav mig tips och omskrivningsförlag. Det fanns redan en viss hetta mellan mina huvudpersoner, men jag skruvade upp den ännu mer. Jag gillar att skriva om kärlek och sex och under pseudonymen Iza Melody Frost har jag gett ut sju romantiska och erotiska digitala noveller hos förlaget RoM (Reads of Mine).Dödskyssen del2

Min följetong heter Dödskyssen och handlar om en dödsängel som förälskar sig i mannen vars själ hon ska hämta. Det är ett romantiskt fantasy-äventyr och jag har inspirerats av filmen Änglarnas stad med Nicholas Cage och Meg Ryan vars ledmotiv Iris med Goo Goo Dolls fick ge namn åt en av karaktärerna. Andra låtar som inspirerat mig är What are words med Chris Medina och Human med Christina Perri. Författare som inspirerar mig är Richelle Mead, Maggie Stiefvater, Nora Roberts och Simona Ahrnstedt.

När jag inte skriver bokmanus eller bloggar så läser jag mycket och favoritgenrerna är YA och romance, men det slinker även ner en och annan deckare ibland. Jag läser helst på svenska och böcker jag ser fram emot i höst är Champion av Marie Lu, Outtalat av Sarah Rees Brennan och Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart.

/Sofia Fritzson

Läs mer på: www.sofiafritzson.com
www.izadoramelodyfrost.wordpress.com

Tillägg av Anna (Boktycke)
Den här boken är perfekt för er som har problem med att hitta en bok till punkt 15. Läs en bok där huvudrollen eller kärleksintresset är en dödsängel/reaper i läsutmaningen 😀 Den är dessutom riktigt billig, spana in den här.

 
2 Comments

Posted by on October 5, 2014 in Fia Filur, Gästinlägg

 

2 responses to “Gästinlägg: En följetong om omöjlig kärlek

 1. Bokskorpionen

  October 6, 2014 at 13:02

  Å, vilket intressant gästinlägg. Så skoj att få lära känna personen bakom Iza Melody Frost. 🙂

   
  • Fia Filur

   October 6, 2014 at 14:37

   Tack! Ja, tänk att det är jag som döljer mig där bakom 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: