RSS

Fattig tjej möter rik kille

15 Oct

Den klassiska kärlekssaga i ungdomsform. 

The Distance Between UsTitel: The Distance Between Us
Författare: Kasie West
Sidantal: 312
Utgivningsår: 2013

Handling:
Tonåriga Caymen avskyr sitt jobb i mammans dockaffär men jobbar ändå hårt för att hjälpa till sin stressade mamma. De klarar ekonomin med nöd och näppe och Caymen har redan från barndomen lärt sig att förakta de rika i hemlighet. När Xander en dag kommer in i butiken, snygg och klädd i märkeskläder, så trodde Caymen att han var en av de bortskämda och arroganta rikemansungarna. Men sanningen visar sig att Xander är långt ifrån den otrevliga snobben som Caymen trodde, faktum är att han blir mer och mer perfekt ju mer de lär känna varandra. Tillsammans beslutar de sig för att hjälpa varandra att hitta varandras drömyrken. Men kan Xander verkligen bli förälskad i en fattig flicka eller är Caymen bara ett tidsfördriv för honom? Och kan Caymen skydda sitt hjärta när hon vet att de inte har någon framtid tillsammans?

Tycke:
Kasie West är en av mina favoritförfattare när det kommer till sympatiska karaktärer i contemporary-genren. Huvudrollen Caymen är så härligt ironisk och hennes torra humor fick mig att skratta flera gånger. Dessutom är det lätt att förstå hennes dragning och osäkerhet till Xander för han är bara så gullig. Deras relation började som trevande vänskap och växte sig sedan till något mer. Även om boken inte är så tjock så kändes det ändå som att deras kärlek hade en bra grund att stå på. Dessutom så tyckte jag också om Caymens förhållande till sin bästis. De känns verkligen som kompisar och har kul tillsammans. I så många andra ungdomsböcker så tycks vännerna försvinna och allt fokus hamnar på kärleksintresset. Här är det inte så vilket gör mig väldigt glad.

Om vi nu ska ta upp något negativt med boken så tycker jag att boken är superbra fram tills de sista 50 sidorna. Det kändes som att författaren plötsligt kom på att hon behövde en mer dramatisk upplösning och hennes tillvägagångssätt är att förvandla Caymen till en idiot. Helt plötsligt är den annars ganska så förståndiga Caymen värdelös på att lyssna på förklaringar och drar egna och helt fel slutsatser. Det pratades också mycket i boken om vilken bra relation Caymen hade med sin mamma men under läsningen gång så kände jag inget av deras vänskap, snarare så bråkade de bara och ljög för varandra. Sen kan väl jag tycka att Xander är alldeles för perfekt! Han är supersnäll, intelligent, omtänksam, rik och snygg. Var hittar man en sådan kille?

Slutet är hur som helst väldigt bra och jag tyckte att boken var alldeles för kort. Ville bara ha mer! Hade gärna sett den fortsätta i åtminstone 20 sidor till så att man fick läsa om hur Caymens liv skulle bli.

Kort sagt så är det en väldigt trevlig och mysig bok. Det finns mycket att älska med den här boken och den är helt perfekt som sommarläsning (och även alla andra årstider också för den delen).

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Alltså, är det bara jag som tycker att morsan är supertaskig? Först har hon massor av hemligheter för Caymen och blir sur när Caymen försöker hjälpa till med hemsidan. Och att hon inte låter Caymen träffar sin mormor och morfar fast de älskar henne. Känns som att det är morsans stolthet och ego som förhindrar Caymen från ett bättre liv där hon slipper stressas av deras ekonomiska situation och kan fokusera på sig själv och skolan.
 • Jag hänger inte riktigt med i varför morsan ej kom överens med sina föräldrar? Var det för att hon blev gravid? Men när man läser om föräldrarna så verkar de ju hur schysta som helst så jag har svårt att tro att de kastade ut sin enda dotter, speciellt när hon bar på deras barnbarn.

Karaktärer: +1
Berättarröst: +1

Mest intressanta karaktär: Caymen
Bästa scen eller del: Spoiler [När man upptäckte att Caymen hade fått sin torra humor av hennes morfar]

Rekommenderar för:
Vill ni ha en bra och mysig contemporary om en fattig tjej som möter en rik kille så har ni hittat rätt.

Rekommenderar inte för:
Tycker ni inte om att läsa om kärlek och vardagsproblem så kanske den här boken inte passar er.

B7Betyg: 7/10

 

 

Tags: ,

4 responses to “Fattig tjej möter rik kille

 1. Fia Filur

  October 15, 2014 at 22:45

  Det här låter som en bok som passar mig 🙂

   
 2. Hannah

  October 18, 2014 at 10:49

  Hej! Finns boken på svenska? Den verkar bra ( och det var ett rätt fint omslag!) 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   October 18, 2014 at 15:11

   Vad jag vet så finns tyvärr inte boken på svenska.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: