RSS

Balens drottning som paladin

22 Oct

En bok där det är tjejen som ska beskydda killen.

Rebel BelleTitel: Rebel Belle
Författare: Rachel Hawkins
Serie: Rebel Belle #1
Sidantal: 345
Utgivningsår: 2014

Handling:
Harper är balens drottning och skolans mest populära samt ambitiösa student. Hennes liv får en tvär vändning när hon blir vittne till hur skolans vaktmästare dör inne på tjejtoaletten och på något sätt så får Harper övernaturliga krafter. Vad som är mest förbryllande är att striden inne i toaletten aldrig verkar ha ägt rum bara några minuter senare. Rädd för att hon börjar bli galen hemlighetshåller Harper sina krafter och försöker ta reda på vad det är som har hänt. För att göra det hela ännu värre så publicerar Harpers värsta nemesis, David, en förnedrande artikel om henne i skoltidningen. Men hur arg Harper än blev på David så kan hon inte skada honom, och när de båda blir utsatt för ett mordförsök så inser hon att hennes nya krafter kan ha en knytning till David…

Tycke:
Jag har tidigare läst Hex Hall-trilogin samt School Spirits av Rachel Hawkins och gillar dem. Författarens humoristiska skrivsätt känns definitivt igen i Rebel Belle, därför är det förvånande att jag inte gillar boken lika mycket som de andra.

Det finns vissa återkommande element i böcker som jag är trött på och dessa inkluderar kommunikationsproblem och huvudroller som ljuger för sig själva. Tyvärr så innehåller Rebel Belle bägge två vilket gör att jag har svårt att tycka om Harper med hela mitt hjärta. Visst gillar jag hennes mod och anda, men att hon hela tiden ska förneka sin dragning till David och behålla sin trofépojkvän tycker jag bara är så fel. Att hon hela tiden ljuger för sin familj och vänner om sitt nya liv är också stereotypiskt för att inte säga ologiskt. Om jag hade varit 17 år och helt plötsligt fått superkrafter så så är jag rätt säker på att jag skulle ha berättat det för mina föräldrar och närmaste kompisar, speciellt när man hela tiden får läsa om hur nära de står varandra.

Tja, det är väl det som jag tyckte var negativt med boken. Annars så gillar jag vänskapen mellan Harper och Bee, hennes dialoger med David samt att Harpers berättarröst. Slutet överraskade mig också, hade verkligen inte tänkt mig att handlingen skulle utveckla sig på det sättet. Ska bli riktigt intressant och spännande att se hur det kommer att sluta i nästa bok.

Förresten, är det någon mer än mig som tycker att Harper påminner mig om Evie i Paranormalcy? Det känns nästan som att det är samma författare som har skrivit bägge böckerna. Censureringen av svärord, “tjejiga” huvudroller som kan slåss, ett övernaturligt kärleksintresse bara för att nämna några likheter.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Oj, hade verkligen inte räknat med att Bee och tjejerna skulle bli paladdiner de också. Eller att Ryan skulle bli den nya magikern. Haha, inte alls en komplicerad relation inte.
  • Suck på att Harper och David är så dumma att de gick till den där skolintervjun fast de visste att det var en fälla. Skulle ha varit lite mer logiskt om David verkligen hade sökt till den där skolan, så genomskinligt!

Berättarröst: +0,5
Humor: +0,5
Karaktärer: +0,5
Stereotypiska element: -0,5

Mest intressanta karaktär: Harper
Bästa scen eller del: Spoiler [När Ryan blev den nya magikern]

Rekommenderar för:
Ni som tycker om humoristiska och överdrivna böcker med en huvudroll som tycker om att förneka sanningen.

Rekommenderar inte för:
Vill ni ha något seriöst och listiga karaktärer så kan du leta vidare.

B6Betyg: 6/10

 

Andra delar i serien:
1. Rebel Belle
2. Miss Mayhem

Advertisements
 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: