RSS

Trade Me – Courtney Milan

26 Mar

Äntligen en New Adult som jag gillar!

Trade MeTitel: Trade Me
Författare: Courtney Milan
Serie: Cyclone #1
Sidantal: 279
Utgivningsår: 2015

Handling:
Tina är den fattiga studenten som ständigt oroar sig för att hennes familj inte kommer att ha råd att betala räkningarna. Blake är arvtagaren till ett av världens mäktigaste teknikföretag och har badat i pengar sedan han föddes.

Det enda Tina och Blake har gemensamt är att de studerar vid samma högskola. Under en livlig debatt fick Tina nog av alla överklassarnas syn på livet och utmanade Blake att byta liv med henne. Till hennes chock så vill Blake göra det. Hennes sovplats mot hans lyxlägenhet, hennes slitjobb mot hans kontorshobby, hennes ingenting mot hans märkesbil. Tillsammans upptäcker de saker hos varandra och attraktionen växer. Kan de avsluta detta när det fortfarande är ett experiment, eller kommer de att falla för djup för att kunna ta sig ur?

Tycke:
Mina besök hos New Adult-genren tidigare har knappast varit lyckade och jag trodde verkligen att det inte var något för mig. Men sen läste jag den här boken och nu har gnistan blivit tänd igen!

I Trade Me möter vi den klassiska kärlekssagan mellan en fattig tjej och en rik kille. Vad författaren har lyckats så bra med är att skapa sympatiska karaktärer och bra familjerelationer. Även om Tina är den fattiga så märks det så tydligt att hon är jämbördig med Blake. Hon tar inget skit och vågar stå upp för vad hon tycker. Hon försöker inte fjäska för att få andra att gilla henne utan svara igen med samma mynt. Åhh, så himla härligt stark hon är. Trots att Blake är rik så upplevde jag inte honom som minsta arrogant utan han är en jordnära och härlig kille med ett jobbigt problem. Så skönt att han inte är någon alfahanne!

Att Tina är kines tycker jag också är väldigt upplyftande! Hur många huvudroller är något annat än vita bland dagens ungdomsböcker? Älskar kulturkrockarna med hennes familj. Älskar familjerelationerna i den här boken. De är lite speciella men så fina! Gillar att båda huvudrollerna har så starka band till sina föräldrar.

Slutet gillar jag också, kanske lite väl överdramatisk men det var trevligt och spännande.

Om vi nu ska ta upp de saker jag uppskattade mindre är det väl kärleksvelande. Helt ärligt talat så förstår jag inte varför de inte kan vara tillsammans. Visst, de kommer från två olika världar men det är inte så att vi lever i ett kastsamhälle idag. De gillar ju uppenbarligen varandra så varför inte ge det en chans? Sen tyckte jag att det inte fanns tillräckligt med kemi mellan Blake och Tina. Lite för mycket tell istället för show så att säga. Alla svärord till höger och vänster kändes också en aning överdrivna och gjorde att jag kom av i läsningen.

Kort sagt, Trade Me är hittills den bästa New Adult-boken jag har läst och nu kan jag faktiskt tänka mig att läsa mer ur den här genren. Den har fått mig att både skratta och att gråta vilket säger hur mycket den lyckades beröra mig. Tack så mycket Fia för boktipset!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Alltså middagen hemma hos Tina, höll på att dö av skratt för mamman var så pinsam. Och så himla cool farsa hon har. Och när Blake berättade om hans ätstörningar blev jag alldeles tårögd för det var så rörande. Det är första gången jag läser en bok om en kille som har ätstörningar.
 • Tycker att förklaringen till varför Tina måste vara försiktig känns lite tillgjort. Jag gillar tvisten med att hon känner skuld för sin pappas fångenskap men att hon kom på det själv precis när hon har gjort slut med Blake känns överdramatiskt.

Karaktärer: +1
Berättarröst: +1
Handling: +0,5

Mest intressanta karaktär: Tinas pappa
Bästa scen eller del: Åhh, finns så många jag gillar men den som berörde mig mest var [När Blake avslöjade för sin pappa om sin ätstörning.]

Rekommenderar för:
Ni som vill ha en välskriven romance med sympatiska karaktärer.

Rekommenderar inte för:
Ni som vill att kärleksintresset ska vara en alfahane.

Betyg: 7,5/10

Andra delar i serien:
1. Trade Me
2. Hold Me
3. Find Me

goodreads add

Advertisement
 

Tags: , ,

11 responses to “Trade Me – Courtney Milan

 1. Sofia Fritzson

  March 26, 2015 at 18:18

  Åh, vad roligt att du gillade den 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   March 26, 2015 at 19:17

   Ja, man blir ju lite mer sugen på new adult nu 🙂

    
 2. Amanda

  March 26, 2015 at 21:58

  Kan rekommendera dom två första böckerna i Slammed-trilogin, Slammed och Point of Retreat 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   March 27, 2015 at 09:52

   Tack för tipsen! Har haft dem på intresselistan ett tag 🙂

    
 3. Hannah

  March 26, 2015 at 22:12

  Åh, den här verkar ju bra! Gillar att läsa romance, men allt blir så mycket bättre med lite spänning och ibland en twist. Sen är det ju något nytt också, att de som blir kära byter liv! Kan tänka mig att de kommer förstå den andra väl sen! Bra låter det i alla fall. Men sen problemet, jag antar att den här inte blivit översatt till svenska än? :/ Då den kom ut i år. Man kan ju alltid tipsa något förlag om den.. 🙂

  /Hannah

   
  • Anna - Boktycke

   March 27, 2015 at 09:53

   Tror inte att chansen för att den här kommer att översättas är så hög tyvärr. New Adult-genren är ju inte särskilt stor i Sverige.

    
 4. Azet

  March 27, 2015 at 07:18

  Vad menas med New Adult?

   
  • Anna - Boktycke

   March 27, 2015 at 09:50

   Som Young Adult fast för åldersgruppen 18-30. Oftast är det vardagsskildringar och kärlek som står i fokus.

    
   • Azet

    March 27, 2015 at 16:05

    Aha, modell killen på omslaget är iallafall snygg…..Jag har läst dina tidigare recensioner och såg att du läst Beautiful Disaster av Mcguire(som jag är ett TOTALT fan av).Visste du att författaren nu börjat med en ny serie som heter * The Maddox Brothers* som alla handlar om Travis Maddox fyra bröder.Trenton, Thomas, och tvillingarna Taylor och Tyler.

     
   • Anna - Boktycke

    March 27, 2015 at 16:40

    Ja, jag känner till den men eftersom jag inte tyckte särskilt mycket om Beautiful Disaster så tänkte jag inte läsa dem. Har läst en recension på en av dem och den verkar verkligen inte vara i min smak tyvärr 🙂

     
 5. Frida

  April 17, 2015 at 20:10

  Det var PRECIS den scenen som också berörde mig mest! Hon är så bra på familjeförhållanden Milan, tycker jag. Både det allvarliga och det komiska 😉

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: