RSS

Månadsrapport Mars 2015

01 Apr

Mehhhh, är mars redan förbi?!!

Läst mars 2015

Antal lästa böcker: 9
Mellanböcker/noveller/seriealbum: 3
Påbörjade serier: 3
Avslutade serier: 2

Tja… inte så mycket läst den här månaden heller men ett par guldkorn har det blivit ändå!

Bästa bok: Odinsbarn av Siri Pettersen
Så himla bra! Älskar språket, karaktärerna och handlingen! Sverige har Cirkeln och Norge har Odinsbarn. Den är tjock men sidorna bara susade förbi. Rekommenderas verkligen om ni vill ha en annorlunda fantasybok!

Bästa överraskning: Trade Me av Milan Courtney
Trots rekommendation så var jag ändå lite skeptisk till den här boken på grund av att jag inte ha haft så bra erfarenheter av New Adult-genren. Den här överträffade dock mina förväntningar och gjorde mig sugen på att läsa mer ur samma genre!

Största besvikelse: Sentinel av Jennifer L. Armentrout
Vet inte om det är jag som har tröttnat på serien men jag brydde mig inte särskilt mycket om varken handlingen eller karaktärerna. Tyckte mest att allt var överdramatisk.

Skrattat mest åt: Welcome to the Shadowhunter Academy
Gråtit mest till: Ensnared (alltså slutet!)
Beundrat mest omslaget till: Ensnared
Finaste kärleksförhållande: Alyssa och hennes pojkvänner i Ensnared
Finaste icke-romantisk-förhållande: Gänget i Prudence, så himla härliga! Och även Simon och George från Shadowhunter Academy!

Skrivandet:
35 000 ord! Alltså 35 000 ord!!! Det är liksom så mycket jag brukar hinna skriva under NaNoWriMo och nu gjorde jag detta på 3,5 veckor. Jag tror dock att jag kommer att ta det lite lugnare med manuset nästa månad för jag känner redan nu att skrivlusten inte är lika på topp längre. Kommer att försöka skriva min kvot varje dag men jag tvivlar på att jag kommer att hinna/orka skriva 10k ord i veckan.

Planer inför nästa månad:
Skriva skriva skriva, så läsningen lär lida ganska mycket nästa månad också. Men något jag ser riktigt fram emot är Boksnacksträffen nu på torsdag! Ska bli superhärligt att inleda påskhelgen med en bit god mat och mycket bokprat 😀

___________________________________________________________

Avslutade anime

ghost in the shell 2nd gig

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd gig (26 avsnitt)
Mycket bättre än första säsongen! Det är en mycket mer sammanhängande story och tjejhuvudrollen har äntligen tagit på sig ett par byxor! Tycker fortfarande att det är för lite karaktärsbakgrund (bättre nu men jag vill ha mer) och att man inte riktigt lever in i handlingen. Annars så gillar jag precis som innan cyberpunkvärlden och att huvudrollen är så badass. Jag tycker inte att det är den bästa animen jag har sett, men den är utan tvekan unik och annorlunda.

Parasyte

Parasyte – The Maxim – (24 avsnitt)
En av de mest populäraste animéerna förra säsongen. Handlar om parasiter som tar över människor som sedan äter andra människor. Har hört så mycket gott om den så jag hade höga förväntningar, och till en början så levde den verkligen upp till dem. Gillar att den är så brutal och karaktärer dör till höger och vänster. Samtidigt så finns det en del humor i den också (alltså parasitens ironiska kommentarer haha), så ena stunden sitter man och skrattar, och i den andra sitter man och gråter av sorg.

Jag har inte läst mangan den är baserad på men jag tror nästan att animen fick ett eget slut. För den var jättebra fram tills de sista fyra avsnitten, istället för att bli mer och mer episk så kändes den mest som att scoopet blir mindre och mindre. Det hela blev också mycket mer filosofiskt och stämningen annorlunda.

Så ja, en väldigt bra anime men jag hade hoppats på en mer episk slut. Det var också väldigt många obesvarade frågor. Många tycker att den här är en bättre version av Tokyo Ghoul men jag tycker faktiskt tvärtom. Parasyte är väldigt bra också, men jag fastnade mer för Tokyo Ghoul.

___________________________________________________________

Bokrelaterade filmer

Insurgent_posterInsurgent baserad på Insurgent
Trots att jag inte kommer ihåg boken i detalj så märkte jag en del skillnader i filmen. Detta är dock absolut inget jag hakade upp mig på för jag tyckte att filmen var bra. Mycket action, spännande simuleringar och superhäftig miljö. Gillar även flera av scenövergångarna, så snyggt! Det fanns ett par scener som jag var tvungen att fnittra åt för de var så överdrivna men i överlag så var det en väldigt trevlig bioupplevelse. Jag tror att man gör sig själv en tjänst genom att inte ha boken i alltför friskt minne när man ser filmen. Annars är det risk att man jämför för mycket och tycker att filmen är sämre på grund av det.

Något som inte har med filmens handling att göra men som fick mig att reagera är att Tris verkade inte ha haft någon behå på sig. Måste vara rätt jobbigt att hoppa runt och gå så mycket utan stöd 🙂

Advertisement
 

12 responses to “Månadsrapport Mars 2015

 1. Azet

  April 1, 2015 at 19:57

  Hej, det finns något du måste veta! Eller du kanske redan vet om det men din kommentar om Untold av Sarah Rees Brennan fanns på bokens baksida.”Jag älskar karaktärerna”-boktycke.

   
  • Azet

   April 1, 2015 at 19:57

   Så stod det!!!!

    
  • Anna - Boktycke

   April 1, 2015 at 21:08

   Ah jo, jag har boken hemma så jag vet men tack så mycket för upplysningen ändå 😀 Känns helt overkligt att mitt citat är med på en av mina absoluta favoritböcker!

    
   • Azet

    April 1, 2015 at 22:20

    Jag VET det är ASCOOLT! !!!

     
 2. Lena

  April 2, 2015 at 11:07

  Insurgen vill jag gärna se. Hoppas att den är bra. Odinsbarn verkar vara en intressant bok.

   
  • Azet

   April 2, 2015 at 14:03

   Inte bara intressant utan den är helt otrolig!

    
  • Anna - Boktycke

   April 3, 2015 at 11:06

   Odinsbarn är jättebra, tror att du kommer att gilla den 🙂

    
 3. CharlotteC

  April 4, 2015 at 15:48

  35 000 ord på 3,5 vecka! Du är ju grym! Vad kul att din skrivinspiration flödat! Är du halvvägs nu eller hur långt har du kommit! Vi får definitivt ta en fika snart så att jag kan få höra om hur storyn utvecklar sig!

   
  • Anna - Boktycke

   April 5, 2015 at 10:17

   Haha tack! Jag har kommit halvvägs nu! Yepp, en fika låter toppen 🙂

    
 4. Författardrömmar

  April 6, 2015 at 17:53

  Vad roligt att du skrivit så mycket på så kort tid. Skriv, skriv, skriv medan det flyter på 🙂

  Insurgent vill jag se, men jag väntar på dvdn. Blev lite anti av trailern men hoppas filmen är bra ändå.

   
 5. Frida

  April 17, 2015 at 20:08

  Men åååh så kul att du gillade Trade Me! Det var jag som rekommenderade den åt Sofia 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   April 18, 2015 at 10:50

   Åhh, vad kul! Och himla bra att du rekommenderade den till Sofia så att hon kunde rekommendera den till mig 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: