RSS

Little Peach – Peggy Kern

02 Apr

Det hemska med barnprostitution.

Little PeachTitel: Little Peach
Författare: Peggy Kern
Sidantal: 208
Utgivningsår: 2015

Handling:
Michelle var bara en tonåring när hennes mamma bad henne att lämna huset, rädd för att dottern ska stjäla hennes pojkvän när det i själva verket är han som försöker sexuellt ofreda Michelle. Pengarna räcker bara till en enkelresa till New York, där ska Michelle hitta sin barndomskompis som är hennes sista hopp. Men staden är stor och snart inser Michelle hur vilse hon är. Hjälpen kommer i form av Devon, stilig, välklädd och så otroligt snäll mot henne. Michelle litar på honom, och han ser till att utnyttja henne…

Tycke:
Little Peach är en kort men viktig och berörande bok. Barnprostitution förekommer på många håll i världen och det är oftast de mest utsatta barnen som drabbas. Flickor (och pojkar också) från trasiga familjer som flyr hemifrån och fastnar i ett bordellnät. Michelle är inte dum, hon vet att det hon gör är fel men världen är så mörk att hon hellre väljer att se ljuset i en lögn än inget alls. Det skär i hjärtat när hon försöker övertala sig själv att det kommer att ordna sig och att hon kommer att bli lycklig i framtiden.

Boken växlar mellan nutid och dåtid, och även berättarrösten växlar mellan du-form och 3:e person. Du-formen kan jag ibland tycka bli för mycket i vissa kapitel när jag inte ens vet vem karaktären syftar på. Den är dock effektfull och gjorde boken en aning mer minnesvärd.

I efterordet berättar också författaren att Little Peach är inspirerad/baserad på sanna händelser vilket gör boken så mycket hemskare. Många blundar för problemet för att det tycks ligga så långt bort, men nej, det sker i Sverige också, kanske till och med i din stad.

Det är en mörk bok men själva sexakterna är tack och lov inte så detaljerade. Jag tror faktiskt inte att jag skulle ha klarat av den annars.

En kort men tankvärd bok. Det är inte världens lättaste bok att läsa men den är absolut läsvärd.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Men gud vilket svin Devon och resten av killarna i gänget är! Och scenen med Baby, herregud, mådde så illa av den. Stackars Kat.

Karaktärer: +0,5
Berättarröst: +0,5
Handling: +0,5

Mest intressanta karaktär: Michelle
Bästa scen eller del: Michelles första gång, så fruktansvärd!

Rekommenderar för:
Ni som vill få en djupare inblick i barnprostitution.

Rekommenderar inte för:
Ni som inte vill ha hemska och verklighetsbaserade böcker där unga flickor utnyttjas sexuellt.

Betyg: 6,5/10

goodreads add

 
2 Comments

Posted by on April 2, 2015 in Blandat

 

Tags: ,

2 responses to “Little Peach – Peggy Kern

 1. Azet

  April 3, 2015 at 09:00

  Jag själv har aldrig läst om barnprostution men har läst om våldet på flickorna som sker i de afrikanska länderna.Jösses, jag ville kräkas varje gång ordet “våldtagen” kom med och Usch sånt är bara så hemskt.I mitt land har också sådant hänt.Met att en 8 eller sjuårig flicka (eller pojke) blivit kidnappade och sedan efter några månader hittats ihjälslagna och våldtagna. Senaste gången var det exakten 9 årig flicka som hittades död, torterad, förstörd, och våldtagen i skogen.Mannen som gjort detta var en som alla minst misdtänktmisstänkte. Han var i själva verket en morbror till henne och han var en man med god image i byn.Han sköts så småningom av tjejens far.Såklart.I mitt land hamnar man inte i fängelse för sånt brott eftersom det är för psykiskt och omänskligt.Ledsen för att jag berättar detta.Men sådant händer verkligen överallt.Det är bara så fruktansvärt.

   
  • Anna - Boktycke

   April 3, 2015 at 11:16

   Alltså fyfan, hur kan människor vara så himla vidriga?! Det är oskyldiga barn det handlar om! Ibland blir man rädd för hur många mörka sidor mänskligheten har :/

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: