RSS

Ensnared –  A. G. Howard

09 Apr

Underlandet har fått ett slut!

EnsnaredTitel: Ensnared
Författare: A. G. Howard
Serie: Splintered #3
Sidantal: 416
Utgivningsår: 2015

Obs! Spoilers för tidigare böcker i serien kan förekomma i handlingen.

Handling:
Efter händelserna under skolbalen har nu Alyssa insett sitt misstag och accepterat sina netherling-sida. Den enda chansen hon har att rädda Underlandet samt Morpheus, Jeb och hennes mamma är att åka till Spegellandet, platsen där de mest blodtörstiga och grymma netherlings bor. Tillsammans med sin pappa lyckas de färdas dit, men resan är långt ifrån över. Kommer Jeb att vara samma person nu när han har tillbringat så mycket tid i den här mardrömsvärlden? Kommer Morpheus att klara sig utan sin magi. Sliten mellan sina två sidor måste Alyssa att bestämma sig för vem hon vill vara, annars kommer hjärtan att brista.

Tycke:
Letar du efter en bok som ger dig mardrömmar, eller i alla fall obehagliga och bisarra syner, så har du hittat alldeles rätt. Äntligen är Alyssa tillbaka i Underlandet (eller Spegellandet rättare sagt). Man känner igen rätt mycket från Lewis Carrols version men Howard har minsann gjort en riktigt kuslig version av den redan skruvade världen. Ifall man hade gjort en filmatisering av den här boken så skulle det definitivt har blivit en skräckfilm.

Det var ett tag sen jag läste de tidigare böckerna så därför var det en aning svårt för mig att komma in i handlingen. Men efter ett tag började minnena komma tillbaka och det var lättare att följa med.

Jag har alltid varit på team Morpheus men jag måste säga att Jeb växte oerhört mycket i mina ögon i den här boken. Ett tag så hoppades jag till och med på att Alyssa skulle välja honom. Jag brukar ogilla kärlekstrianglar i romaner men i den här boken så tycker jag ändå att det fungerar. Det är väl liiiite själviskt av Alyssa att hålla på med båda killarna samtidigt men å andra sidan så har hon två olika sidor så jag köper förklaringen.

Som alltid är det svårt att recensera sista boken i en serie utan att avslöja något. Så jag nöjer mig här så får ni läsa mina tankar om slutet i spoilerdelen. Kort sagt, en värdig avslutning på en störd men mycket underhållande serie. Nu ser jag fram att läsa novellsamlingen som kommer nästa år.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Alltså Jebs olika rum. Så himla obehagligt hans fantasifamilj är. Och awww, hans framtidsrum med Alyssa var bara så fin.
 • Gud vad jag grät sista kapitlet med Morpheus och epilogen. Det var så vackert och bitterljuvt på samma gång. Och Alyssa fick en livstid med båda sina två prinsar! Det är nog en av de bästa sluten för en kärlekstriangel.

Karaktärer: +1
Berättarröst: +1
Handling: +1

Mest intressanta karaktär: Jeb
Bästa scen eller del: Sista kapitlet och epilogen

Rekommenderar för:
Ni som har en mardrömslik (men bra) serie.

Rekommenderar inte för:
Ni som absolut inte står ut med kärlekstrianglar.

 Betyg: 8/10

Andra delar i serien:
1. Splintered
2. Unhinged
3. Ensnared

Extraböcker:
3.5. Untamed (novellsamling)

goodreads add

 

Tags: , ,

2 responses to “Ensnared –  A. G. Howard

 1. Azet

  April 9, 2015 at 21:45

  WOOOOOOOOOOOOOHOO.Nu hänger jag inte med här.Vad är genren till boken.Är det en fantasy-romance eller?

   
  • Anna - Boktycke

   April 9, 2015 at 22:13

   Ja typ, eller en påhittad fortsättningen till Alice i Underlandet.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: