RSS

Salt & Stone – Victoria Scott

29 Apr

Det dödliga loppet fortsätter ut till havs.

Salt & StoneTitel: Salt & Stone
Författare: Victoria Scott
Serie: Fire & Flood #2
Sidantal: 407
Utgivningsår: 2015

Handling:
Loppet Brimstone Bleed fortsätter. För sin brors skull deltar Tella återigen i det farliga loppet. Hon vill dessutom vara Guys bundsförvant och hämnas på människorna som har tvingat dem till detta. Nästa lopp sker ute till havs och tillsammans med både bekanta och främmande personer tvingas de att samarbeta för att kunna överleva ombord på båten. Men är nykomlingarna pålitliga och känner Tella sina vänner verkligen så väl som hon tror? Dessutom är hon frustrerad över att Guy vägrar se henne som sin jämlike och är fast besluten om att bevisa att han har fel.

Tycke:
När jag Fire & Flood förra året tyckte jag att den var väldigt spännande. Nyligen kände jag mig sugen på att läsa något lättsamt och plockade därför upp uppföljaren.

Salt & Stone tar vid där föregångaren slutar. Det är ännu mer action, spänning och takten är rapp. Med andra ord så borde jag gilla den mer, men tyvärr är så inte fallet.

Under hela läsningens gång så störde jag mig så mycket på Tella. Hon säger hela tiden att hon har blivit en starkare person men sanningen är att jag bara uppfattar henne som ännu gnälligare och barnsligare än förra boken. Hon vill att Guy ska sluta se henne som någon klen tjej men det är ju vad hon är! Och bara för att bevisa att han har fel så går hon och säger emot honom bara för att. Det om något visar ju hennes omognad. Så fort något händer så tittar hon efter honom och önskar att han tittar på henne också. Inte nog med det så går hon och berätta om hans hemlighet för andra utan hans tillstånd. Hur smart och respektfullt är det? Jag kunde inte inte heller låta bli att himla med ögonen åt Tellas godhet. Hon ska alltid vilja rädda allt och alla. Hon offrar sig själv (och sin bror) för andra. Det blir liksom bara för mycket.

Bikaraktärerna blev inte heller särskilt sympatiska för mig, i ena stunden är de hur själviska som helst, i andra så offrar de sina liv. Jag fick inget bra grepp om dem och dessutom så förstår jag inte varför en 10-åring och en 12-åring är kvar i loppet. Visst, de vill rädda sina släktingar men de är ju bara en börda för de andra deltagarna.

Vad som räddar den här boken är att den faktiskt är väldigt spännande samt att vissa scener är riktigt häftiga. Jag gillar också grundidén med tävlingen och pandora-djuren. Miljön är bra beskriven och handlingen, fastän ganska överdriven, är lockande. Jag trodde att det skulle vara en duologi och blev ganska paff när boke återigen slutar ganska mitt i. Än så länge vet man inte om det kommer ut en tredje bok men jag är inte säker på att jag kommer att läsa den i vilket fall.

Tyvärr ingen höjdare för mig men helt okej som underhållning. Om ni vill ha något lättläst och spännande och så kan den här passa. Den här har fått hur högt betyg som helst på goodreads så det är förmodligen bara jag som tyvärr missade dess storhet.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Var ju så uppenbart att det var något skumt med Cotton. Tyckte dock att det var helskumt när Tella ryter åt Cotton att lämna Harper i fred när hon såg att de bara myste tillsammans, och Tella själv hade ju precis haft en stund med Guy också. Känns så himla konstigt att hon reagerade så mycket.
 • Så skönt att Willow dog alltså. Känner mig ganska elak men himla jobbig och manipulativ unge. Och varför går en 10-åring och tävlar i ett livsfarligt race? Jag är dock lite rädd för att hon kommer att dyka i tredje boken och hämnas eller något. För de lämnade väl bara henne i snön?
 • Var det verkligen så lönt av Tella att skära bort en del av sin vad? Och rena undret att det inte har blivit infekterat och att hon efter några par dagar inte märkte något av skadan och erbjöd sig till och med att simma i land.
 • Fattar inte hur Jaxon kan vara så självisk att han räddar sin ödla istället för Harper men däremot så kan han tänka sig att hoppa in i hajvatten och rädda någon annans pandora.

+ Spänning
– Trovärdighet

Mest intressanta karaktär: Madox
Bästa scen eller del: Spoiler [När djuren beskyddade Tella]

Rekommenderar för:
Ni som vill ha spänning och gillade första boken.

Rekommenderar inte för:
Ni som vill ha en trovärdig berättelse med sympatiska karaktärer.

etikett-heltokej

Andra delar i serien:
1. Fire & Flood
2. Salt & Stone

goodreads add

Advertisements
 

Tags: , ,

5 responses to “Salt & Stone – Victoria Scott

 1. Azet

  April 29, 2015 at 16:52

  Jag har läst 8 böcker den här månaden.Men det brukar vanligtvis vara 20 böcker jag läser i en månad.Den här månad gick det lite segt eftersom jag praoade i 2 veckor.Igår läste jag ut den tolfte och sista boken i * House of Night*serien.Huh, efter att ha följt serien i två år så kommer den alltid att tillhöra mitt hjärta.Jag vet att du AVSKYR böckerna,haha. Men jag tycker det är synd att du just gav upp när du hade tre böcker att läsa kvar……

   
  • Azet

   April 29, 2015 at 16:59

   Eftersom de tre sista böckerna VERKLIGEN var bra.

    
   • Anna - Boktycke

    April 29, 2015 at 18:12

    Tja… med tanke på hur många negativa recensioner de sista böckerna i serien har fått så står de inte särskilt högt upp på min läslista. Möjligen kommer jag att plocka upp dem någon gång i framtiden, men det finns så många mer lockande böcker att det förmodligen inte kommer att hända.

     
   • Azet

    April 29, 2015 at 21:54

    Malmöok fattar…

     
 2. Azet

  April 29, 2015 at 22:39

  Menar att jag fattar.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: