RSS

Minirecensioner – P.S. Jag gillar dig fortfarande och ger dig solen

18 Sep

P.S. I Still Love You (To All the Boys I've Loved Before #2) av Jenny HanTitel: P.S. I Still Love You
Författare: Jenny Han
Serie: To All the Boys I’ve Loved Before #2
Sidantal: 337
Utgivningsår: 2015

Minihandling:
Kommer Lara Jean och Peter Kavinsky att få sitt lyckliga slut?

Tycke:
Jag blev helt förälskad i To All the Boys I’ve Loved Before när jag läste den förra året och har sett mycket fram emot att få läsa fortsättningen. Boken tar direkt vid där den förra slutade och trots att det har gått en ganska lång tid så var det inga problem att komma in i handlingen.

Var jag gillar så mycket med serien är karaktärerna, stämningen och alla mysiga känslor den lyckas framkalla hos mig. Visst, Lara Jean är ibland väldigt naiv och för oskuldsfull jämfört med andra tjejer i hennes ålder. Men samtidigt så gör det henne unik och jag gillar hennes gullighet.

Sen måste jag erkänna att jag gillar det nygamla kärleksintresset John. Han är så snäll och söt! Jag tror faktiskt att jag gillar honom mer än Kavinsky i den här boken. Peter hade sina stunder men jag blev sur på honom ganska ofta, t.ex. att han blir utnyttjad av sitt ex trots att Lara Jean tydligt ha sagt att hon inte vill att de ska umgås mer.

Kort sammanfattat en bra fortsättning men inte lika bra som första boken. Men har du läst första boken så är denna ett måste!

etikett-denhärgillarjag

Andra böcker i serien:
1. To All the Boys I’ve Loved Before
2. P.S. I Still Love You

 

goodreads add

________________________________________________________________________________

 

I'll Give You the Sun av Jandy NelsonTitel: I’ll Give You the Sun (sv. Jag ger dig solen)
Författare: Jandy Nelson
Sidantal: 371
Utgivningsår: 2014

Minihandling:
Två konstnärliga tvillingar som har tappat tron på livet efter en tragisk händelse.

Tycke:
Den här boken har blivit prisad i stort sett överallt och jag hade riktigt höga förväntningar. Det är förmodligen därför jag blev lite besviken på den. Jag gillar den absolut men blev inte lika förtrollad som resten av läsarna verkar ha blivit.

Språket är väldigt speciellt, mycket metaforer och poetiskt skrivet. Det finns många fina citat och beskrivningar men ibland kände jag att det bara blev för mycket och allt blev så utsvävat. Dessutom så består konflikten av kommunikationsproblem vilket inte direkt tilltalar mig. Om bara tvillingarna hade pratat sanning med varandra så skulle allt ha varit mycket enklare!

Nåja, vad jag tycker om riktigt mycket är hur författaren väver samman berättarrösterna samt det förflutna och nuet. Det var även intressant att ta reda på vad som hade hänt och jag måste erkänna att jag blev ganska berörd i slutet.

I’ll Give You the Sun är en bok man bör inte veta så mycket om när man börjar läsa så jag nöjer mig här. Den finns även utgiven på svenska för er som inte vill läsa på originalspråket.

etikett-denhärgillarjag

goodreads add

Advertisement
 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: