RSS

Minirecensioner – Bästisen som begick självmord i ett farligt sagoland

25 Sep

I Was Here av Gayle FormanTitel: I Was Here (sv. Jag var här)
Författare: Gayle Forman
Sidantal: 270
Utgivningsår: 2015

Minihandling:
Cody är tjejen som inte förstår hur hennes positiva bästis Meg kunde ta livet av sig själv efter att ha börjat på ett universitet i några månader.

Tycke:
Gayle Forman har jag läst flera böcker av och gillat de mesta, framförallt tycker jag om hur författaren skapar realistiska karaktärer. Cody, Meg och Ben känns som riktiga personer och det uppskattar jag verkligen i en bok.

Vad jag dock tycker är mindre bra är att handlingen inte kändes så trovärdig. Nu menar jag inte självmordsdelen utan själv undersökningen. Cody som egentligen inte är så himla trevlig får massor av hjälp av främlingar och lyckas liksom hittar rätt person till rätt jobb. Hennes relation med Ben utvecklades också ganska snabbt.

Nåja, det var hur som helst spännande att få reda på sannigen och se hur hela bilden hängde samman. Det är ingen lättsam sommarbok utan väcker tankar om hur mycket väl vi egentligen känner personerna i vår omgivning, även om de råkar vara våra bästa vänner. Rekommenderas om ni vill ha något djupare med realistiska karaktärer.

etikett-denhärgillarjag

goodreads add

________________________________________________________________________________

 

Beyond the KingdomsTitel: Beyond the Kingdoms
Författare: Chris Colfer
Serie: Land of Stories #4
Sidantal: 422
Utgivningsår: 2015

Minihandling:
Alex och Connor på jakt efter den maskerade mannen som vill förstöra sagoriket. Den här gången får de stifta bekantskap med figurerna i bland annat Alice i Underlandet, Kung Arthur, Oz och Peter Pan.

Tycke:
Åh, vilken fantasi Colfer har alltså! Inte nog med att han har skapat en riktig charmig värld byggd på klassiska sagor, nu har han även lyckats väva in andra mer moderna berättelser i handlingen på ett riktigt snyggt sätt.

Handlingen och dialogerna är väl inte världens mest seriösa men det funkar och fick mig att dra på munnen flera gånger. Alltså, delen om Robin Hood, skrattade nästan ihjäl mig. Och alla gånger Connor ”spoilade” handlingen för karaktärerna i böckerna haha.

För att inte avslöja så mycket så nöjer jag mig med att säga att jag gillar boken väldigt mycket! Personligen så tror jag att man kommer att ha mer underhållning ifall man känner till originalberättelserna och kan skratta åt hur Colfer har tolkat dem. Hur som helst så är denna bok ett måste ifall man har påbörjat på serien.

etikett-denhärgillarjag

Andra delar i serien:
1. The Wishing Spell
2. The Enchantress Returns
3. A Grimm Warning
4. Beyond the Kingdoms
5. Titel ej bestämd

 

goodreads add

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: