RSS

Månadsrapport Oktober 2015

02 Nov

Detta har blivit läst i oktober.

Månadsrapport oktober 2015

Antal lästa böcker: 9
Mellanböcker/noveller/seriealbum: 0
Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 2

Oktober har varit en månad där jag bara har läst böcker som jag har sett fram emot att läsa. Både Röta och Lair of Dreams är riktiga tegelstenar så dem har tagit tid att avsluta, tur att båda är så bra att man knappt märker av sidantalet 🙂

Bästa bok: Röta av Siri Pettersen (recension kommer)
Siri Pettersen fortsätter att imponera stort på mig! Älskar första boken Odinsbarn och Röta är en mycket värdig uppföljare. Längtar nu halvt ihjäl mig efter den sista delen.

Störta överraskning: Djupa ro av Lisa Bjärbo  (recension kommer)
Den bästa boken jag har läst av Lisa Bjärbo hittills. Känslorna träffade mig rakt i hjärtat och det blev många tårar fällda.

Största besvikelse: Beastly Bones av William Ritter  (recension kommer)
Tyvärr mycket segare än första boken. Var alldeles för oengagerad i handlingen för att bry mig. Jackaby fick mig dock att skratta flera gånger med sina opassande kommentarer.

Skrattat mest åt: Stand off
Gråtit mest till: Djupa ro
Beundrat mest omslaget till: Every Thing, Every Thing
Finaste romans/kärleksförhållande: Baz och Simon från Carry On, gillar annars Evie och Sam från Lair of Dreams samt väldigt mycket också.
Finaste icke-romantisk-förhållande: Henry och Ling i Lair of Dreams

Skrivandet:
Nada, eller jo… fast inte på det manuset jag egentligen bör jobba med. Istället har jag på skoj börjat på en oseriös manus om monsterjägare för att kunna komma in i skrivandet igen.

Planer inför nästa månad:
Jadu, nu har graviditetsbesvären börjat på allvar och jag kan varken ligga, sitta eller stå bekvämt (vilket märks på antalet filmer samt anime som jag har hunnit se eftersom jag numera tillbringar mycket tid framför tv:en). Har inga direkta planer utan hoppas bara på att jag överlever november utan allt för mycket komplikationer.

___________________________________________________________

Sedda filmer

Inside OutInside Out
Har hört så mycket gott om denna att jag faktiskt blev lite besviken. Den var ju rätt så förutsägbar. Tycker ju fortfarande att den är bra och söt men hade förväntat mig lite mer. Ett plus är ju att jag nästan dog av skratt under drömscenen. Haha, definitivt en av de roligaste scenerna jag har sett i år.

Terminator GenisysTerminator Genisys
Är ingen fan av Terminator-serien eftersom jag och tidsresor går inte ihop. Denna är dock helt okej. Hade ju inga förväntningar så den var faktiskt bättre än vad jag hade väntat mig.

Jurassic WorldJurassic World
Så mycket produktplacering! Det är ungefär vad jag tänkte på under filmens gång. Är inte heller någon fan av Jurassic-filmerna men jag gillar dock specialeffekterna. Även i denna så känns det inte riktigt som att karaktärerna tänker logiskt och mobilnätet på ön fungerar ju katastrofalt (och hur i hela friden kan man springa ifrån en T-Rex i högklackat???)

TomorrowlandTomorrowland
En helt okej film, tycker att det är lite creepy att Geoge Clooney har känslor för någon som ser ut som en 11-årig tjej. Gillar det hemska budskapet om att vi vet att vi förstör naturen men ändå inte gör något åt det. Kan ju hoppas på att vår framtid inte ser lika mörkt ut.

___________________________________________________________

Avslutade anime

Tokyo Ghoul √ATokyo Ghoul √A (12 avsnitt)
Herregud, vilken besvikelse. Okej att animen avviker sig från mangan, men den gör ju det på ett katastrofalt sätt. Nu tror jag inte att det kommer att bli en tredje säsong men även om det blir så lär jag inte kolla på den.

Kuroko no Basket 3Kuroko no Basket 3 (25 avsnitt)
Helt okej, den har väl det mesta man kan förvänta sig av en sportanime. Tycker att det är lite för mycket samma sak som i de tidigare säsongerna men det känns skönt att få ett riktigt avslut.

Log Horizon 2nd SeasonLog Horizon 2 (25 avsnitt)
Gäsp, alldeles för mycket inre monologer och för lite action. Tycker dessutom inte om att tjejkaraktärerna ska ha så dålig självkänsla. De ifrågasätter sig själv hela tiden och tycker inte att de duger till. Visst finns det starka kvinnokaraktärer i serien också men de är alldeles för få och de är inte i fokus heller. De sista tre avsnitten är ju de bästa för det var ju då det hände grejer. Nu känner jag ju att jag måste fortsätter med serien för jag vill veta varför de har fastnat i spelet.

Baccano!Baccano! (15 avsnitt)
Helt klart en av de bästa, mest annorlunda samt förvirrande animerna jag har sett. Tidshopp och perspektivbyten titt som tätt och utan förvarning. Men när man väl börja förstår hur det hänger ihop är den helt omöjlig att sluta se. Slukade de sista 10 avsnitten i ett svep för den var så spännande.

 
 

6 responses to “Månadsrapport Oktober 2015

 1. Lena

  November 2, 2015 at 15:59

  Jag tyckte också att Tomorrowland var ganska okej. Terminator Genisys och Jurassic World är köpta och skall ses snart. Siri Pettersens serie är jag så sugen på. Har förstått att den skall vara bra så här långt.

   
  • Anna - Boktycke

   November 2, 2015 at 19:07

   Siris serie är jättebra tycker jag. Den är så annorlunda mot vanliga fantasyböcker så jag tycker att den är riktigt uppfriskande!

    
 2. Bokentusiasten

  November 2, 2015 at 17:14

  Nyfiken på vad du tyckte om Carry On? Inte alls något som intresserat mig, men nu ska Berghs ge ut den på svenska (skrev om det här: http://www.bokentusiasten.se/2015/11/six-of-crows-och-carry-on-publiceras-pa-svenska.html) och den blir ju tokhyllad på BookTube, så mina ögonbryn är höjda… 😉

   
  • Anna - Boktycke

   November 2, 2015 at 19:08

   Carry On är superbra när man väl kommer in i den. De första 100 sidorna tyckte jag dock var otroligt sega och höll på att ge upp. Men sen blev den som sagt mycket bättre när jag kom in i världen och fastnade för karaktärerna. Kul att den ska komma ut på svenska 😀

    
 3. whinewhip

  November 3, 2015 at 00:05

  Positivt överraskad att du såg baccano! En av mina favoritserier så jäkla bad ass är den.

   
  • Anna - Boktycke

   November 3, 2015 at 16:17

   Blev väldigt överraskad av den. Har ju hört en massa gott om den innan men den lyckades ändå överträffa förväntningarna 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: