RSS

Reseinlägg 7 – Avengers i Singapore och värmechock i Vietnam

15 Mar

Så har vi kommit fram till den sista delen av resan. Efter så många fantastiska dagar i Nya Zeeland har det blivit dags att återigen flyga tillbaka till Singapore för 1 dags mellanlandning för att sedan flyga till Vietnam.

Flyget till Singapore gick helt okej, mycket bättre än första gången. Även om Dante passade på att bli sjuk igen så var han ändå på glatt humör och han sov åtminstone 5 av de 10 timmarna. Förra gången vi landade i Singpore så var ju var alla dödströtta på grund av tidsskillnaden, den här gången passade det mycket bättre med tiden så vi orkade faktiskt turista en del i staden.

En av sakerna vi besökte var Avengers Station. Min man och jag gillar Marvel-filmerna så när vi fick reda på att utställningen just då hade kommit till Singapore så tog det inte lång tid innan vi bestämde oss för att besöka den.

Haha, vilken placering av vattensprutaren. 

Priset låg på cirka 140kr i inträde och jag tycker att den var värd det. Jag gillar verkligen hur de använder sig av bluetooth, mobilapp och internet för att skapa en riktig häftig upplevelse. Stämningen och inredningen var väldigt bra och all rekvisita såg snygga och realistiska ut. Min favoritstation var (såklart) Iron Man. Så många suits! Man fick även spela ett VR-spel där man får se sig själv i Iron Man- Haha, jag såg ut som en väldigt löjlig version av Iron Man, höll på att dö av skratt. Så synd att vi glömde ta bilder på det!

Några av dräkterna på utställningen.

På kvällen åt vi på en food court och maten där var riktig billig och god. I överlag är ju Singapore en dyr stad att turista i men man kan hitta väldigt prisvärda matställen. Vi passade också på att gå till hamnen och ta lite bilder på nattutsikten.

Billigt och gott!

Singapore på natten.

Den berömda statyn (i alla fall en minikopia av den).

Nästa dag var det dags att sätta sig på planet igen för att ta oss till Ho Chi Minh City i Vietnam. Efter två timmar var vi framme och när vi åkte taxi från flygplatsen höll jag på att få en chock. Det var bilar och mopeder överallt och ingen verkade följa trafikregler. Helt plötsligt kunde bilen framför bromsa in och börja backa istället, eller så kommer det en bil som kör i motsatt riktning och det blir chicken race. Folk tutade till höger och vänster. Wow, organiserat kaos på hög nivå.

Mopeder överallt!

Är ganska imponerad över hur mycket de kan lasta på sina mopeder.

Vi lyckades i alla fall ta oss oskadda hem till min faster där vi bodde i 6 dagar. Och här började värmechocken för mig. Jag tål inte värme! Tyvärr så fungerade AC:en inte så jättebra hos min faster heller så det var kvavt nästan dygnet runt. Både jag och Dante blev jättesega och ville bara sova hela tiden. I stort sett så gjorde vi ingenting förutom att äta och sova de första dagarna. Visst var det skönt det också, men det kändes som att man slösade bort tid.

Favoriträtten i Vietnam, saknar det såååå mycket!

De sista 4 dagarna lyxade vi till det med ett fint hotell och då kände jag mig mycket piggare. Även om jag fortfarande undvek att vara utomhus mellan 11-15 så var man i alla fall vaken inne i hotellrummet och kunde skriva/läsa/surfa.

Jacuzzi på hotellets tak.

Nåja, nog om mitt klagomål på värmen. Det bästa med Vietnam är utan tvekan den supergoda och billiga maten! Då vi bodde hos min faster åter vi väldigt lokalt och jag var väldigt imponerad av hur snabbt hemkörningen kom och hur gott det var. Dessutom var det superbilligt. En måltid kostade bara mellan 9-15 kr. Skippar man varm mat utan nöjer sig med en vietnamesisk baguette (som förövrigt är supergoda) så klarar man sig på 4 kr. Galet prisvärt!

Rätterna kostade 9-10kr.

Hygienen och renligheten hos vissa restauranger kan man dock ifrågasätta…

Totalt var vi i Vietnam i 10 dagar innan vi reste tillbaka till Sverige. Jag önskar att jag hade tagit fler bilder i Vietnam men eftersom jag var så utslagen på grund av värmen så blev det inte så många. Här kommer några till i alla fall.

Vietnamesiska modeller?

“Pubgatan” för turister i centrala Saigon.

“Den röda kyrkan”. Det var här som mina föräldrar träffade varandra under deras första daté för över 45 år sedan. 

Detta är det sista reseinlägget, hoppas att ni har tyckt om dem 🙂

Advertisements
 
10 Comments

Posted by on March 15, 2017 in Blandat

 

10 responses to “Reseinlägg 7 – Avengers i Singapore och värmechock i Vietnam

 1. Dina

  March 16, 2017 at 00:40

  Wonderful travel report from Saigon and more! Thanks for sharing.

   
 2. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  March 16, 2017 at 08:59

  Har varit jättemysigt att följa er resa 🙂

   
 3. Bella

  March 16, 2017 at 17:47

  Vilken fantastisk resa ni verkar ha haft! Och oj vad lik Dante är sin pappa på poolbilden! Exakt samma smile! 😀 Skönt för er att det ändå gått skapligt att resa med en liten trots sjukdom o sånt.

  Blev riktigt sugen på att åka till Hobbitown när jag såg dina bilder därifrån. Såg helt magiskt ut 😀

   
  • Anna - Boktycke

   March 17, 2017 at 21:51

   Alla säger att Dante är lik sin pappa men jag själv har lite svårt att se det haha, men just på just poolbilden så ler de så lika 🙂

   Åh, rekommenderar verkligen Hobbiton, verkligen jättemysigt och kul!

    
 4. tantaugusta

  March 19, 2017 at 15:00

  Välkommen hem igen! Vilken fantastisk resa och vilka underbara bilder. Jag blir så ressugen.

   
 5. OArYA

  March 24, 2017 at 13:44

  Vietnam skulle vara riktigt kul att besöka. Älskar det vietnamesiska köket, så otroligt mycket god mat. Måste försöka klämma in ett besök på nån av de bra restaurangerna i Malmö nästa gång jag hälsar på lillebrorsan!

   
  • Anna - Boktycke

   March 27, 2017 at 21:28

   Maten i Vietnam är verkligen helt fantastisk! Åh, saknar den tiden då jag jobbade mittemot Namdo i Malmö. Var där minst en gång i veckan då 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: