RSS

Hong Kong / Taipei 2018 – Dag 3

21 Jan

Vi vaknade ganska sent men hann ändå till hotellfrukosten (som skulle stänga inom 30 min). Det fanns ganska mycket att välja mellan det var inget speciellt. Efteråt promenerade vi mot Mong Kok (igen!). Denna gång så passade vi på att köpa en gai-mei-bao vid den berömda Kam Wah Bakery vilket föll både mig och Dante i smaken. Vi hade inget speciellt mål utan strövade bara omkring. Vi besökte t.ex. temagatorna “Gold Fish Street” och “Flower Street” där affär efter affär i princip sålde samma saker. Ganska smidigt att samla allt på ett ställe.

När det närmade sig lunch så gick vi till One Dim Sum. I Hong kong blir det ofta att man får köa till populära restauranger och denna var inget undantag. Vi anmälde hur många personer vi var, fick ett könummer, meny och beställningsformulär. Under tiden som man väntar så ska man passa på att fylla i sin beställning och lämna in det, på det sättet får man maten väldigt snabbt när man väl sätter sig. Min syrras familj samt min mans syster ville vara med så vi var ett ganska stort sällskap vilket gjorde att vi fick vänta i strax över 1 timme innan vi fick bord. Jag var superhungrig men väntan visade sig vara värd för maten var väldigt god!

Vi gick tillbaka till hotellet för att vila en stund innan vi tog shuttlebuss till köpcentrumet Elements. Där letade vi utan framgång efter en fluga åt min man så vi åkte till ett annat köpcentrum Olympian City. Letandet och trängseln hade gjort oss trötta så vi lyxade till med att fika på ett ganska dyrt café där det var lugnt och tyst, så skönt att ta en paus från folkvimlet och all oväsen.

Kvällsmålen intogs på den berömda wonton-restaurangen Mak’s Noodle. Vi upptäckte snabbt att vi hade ett problem, restaurangen var liten och vi var 11 personer totalt, det slutade med att vi fick dela upp oss i fyra grupper om 2-3 personer. Man fick se menyn i typ 30 sek, maten kom efter en minut och man åt klart på mindre än 10 min. Snacka om effektivt och stressigt!

Vi var fortfarande lite hungriga efter wontonnudlarna för det var rätt så små portioner så vi gick till Kai Kai Desserts, en efterrättsrestaurang som låg i närheten. Till vår stora lycka så fick vi bord direkt, och denna gång fick vi sitta tillsammans, wohoo! Generellt så föredrar jag västerländsk efterrätt före kinesisk, men här blev jag överraskad över hur gott det faktiskt var. Jag tog deras berömda svart-sesam-bollar i sötad ingefärssoppa och den var perfekt. Den svarta sörjan som ni kan se i videon är välling gjord på svart sesam som min man beställde, och jag lovar att den smakar bra trots sitt utseende.

Det blev en promenad tillbaka till hotellet , enligt gps:en skulle det ta 20 min men det tog närmare 40 på grund av all folk och trafikljus. Väl framme var jag och min man lite hungriga igen men som tur var så fanns det massor av matställen runt hotellet. Vi köpte take away som vi avnjöt på rummet innan vi la oss.

 
Leave a comment

Posted by on January 21, 2019 in Blandat

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: