RSS

Hong Kong / Taipei 2018 – Dag 4

30 Jan

Äntligen har vi anpassat oss så pass mycket vid tidsomställningen att vi faktiskt är uppe till frukost. Tillsammans med svägerskan och hennes pojkvän tog vi en kort promenad till Golden Sand, vår favorit cha chaan teng i området och testade på deras frukostmeny. Det blev allt från toast till nudlar, ganska ont om grönsaker men smaken och priset var det inget fel på.

Mätta och belåtna tog vi metron över till Hong Kong-sidan av Hong Kong. Vi hittade ett köpcentrum med en öppen terrass där man hade ganska bra utsikt över vattnet, synd att det inte var så fint väder bara. Jag ville äta ramen så vi gick omkring och letade efter restaurangen Butao Ramen som har fått goda omdömen. Det tog ett tag eftersom GPS:en studsade fram och tillbaka och gatorna var så små att det var lätt att missa en sväng. Till slut kom vi fram och fick bord direkt (tjoho!).

En sak som utmärker Butao ramen är att man kan få modifiera sin ramen, alla får fylla i en lapp där man kan ange t.ex. hur stark, oljig och smakfullt man vill ha sin soppa, vilka sorters nudlar man vill ha samt kryssa för extra tillbehör. Jättesmidigt och min ramen var supergod. Gah, det börjar vattnas i munnen bara jag tänker på hur det smakade.

Nackdelen med de flesta restauranger i Hong Kong är att man oftast inte kan sitta kvar och snacka efter maten, det var folk som köade utanför så vi lämnade stället så fort vi var klara.  Jag var fortfarande ganska trött efter att ha gått så mycket de senaste dagarna så vi försökte hitta ett fik där vi kunde slå oss ner och vila benen. Det var lättare sagt än gjort, antingen var caféerna för små eller så var de fullsatta, vi fick gå ganska långt för att komma till Charley Brown, ett stort café som i stort sett var folktomt. Efter att ha fått våra beställningar och tagit första klunken så visste vi varför det var så lite folk… inget ställe jag kommer att besöka igen.

Jag, min man och Dante satt kvar en liten stund medan de andra stack tillbaka till hotellet. Vi beslöt oss för att ta färjan tillbaka till Kowloon-sidan vilket båda jag och Dante uppskattade. På vägen till hamnen så passerade vi många filippinska kvinnor som satt och umgicks lite överallt (så som i gångbroar, gräsmattor, parkbänkar). Många av dem jobbar som nanny/hushållerska hos familjer i Hong Kong och söndagar är tydligen deras lediga dag.

Vi vandrade runt hamnen på Kowloon-sidan ett tag innan vi tog taxi tillbaka till hotellet. Efter en stunds vila åkte vi till Tsim Sha Tsui för att äta mer syrrans familj på Itacho sushi. Det var sååååååå mycket folk på de stora gatorna. Vi skulle bara gå några kvarter bort men det tog en evighet på grund av trängseln (att ha en barnvagn är verkligen inte att rekommendera). Till slut kom vi fram til lrestaurangen som precis hade öppnat så vi fick bord direkt (snacka om bra tajming). Man beställde via surfplattor så det var rätt häftigt och väldigt smidigt. Maten kom snabbt och allting var gott, mums mums.

Trots att vi var mätta när vi lämnade Itacho sushi så ville min syster ha efterrätt och passande nog så hade vi precis stannat utanför en restaurang som serverade efterrätt. Vi bestämde oss för att ge det en chans och upplevelsen var väl sådär. Mangomochin var supergod men min “jordgubbar med tapioka” var väldigt smaklöst. Dessutom så tog restaurangen 12 hkd extra för varje person som “tekostnad” och vi drack inte ens av teet som de serverade direkt när vi satte oss. Det är dock standard hos många restauranger, antingen så lägger de till tekostnad eller 10% extra på notan som service charge. Nåja, vi lär aldrig gå tillbaka till Tasty Dynasty igen i alla fall.

 
Leave a comment

Posted by on January 30, 2019 in Blandat

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: