RSS

Tillbaka till vardagen och farväl för tillfället

06 Jul

Som ni har märkt så har det varit betydligt mindre aktiv på bloggen den senaste månaderna. Detta beror bland annat på att jag har börjat jobba igen och att sitta och uppdatera bloggen är inte direkt det första jag tänker på efter en avslutad arbetsdag. 

Sen, om jag ska vara ärlig, så är det inte lika kul att blogga längre. Boktycke har funnits i över 9 år(!!!!!) och från början var det otroligt kul och givande. Det var lite då som både YA och bokbloggare hade sin topp i Sverige och det var en sån stor och härlig gemenskap bokbloggare emellan. Personligen så har jag genom åren fått vänner, böcker och jobb via bloggen, något som definitivt har förgyllt mitt liv. 

Men nu är vi här, 939 recensioner senare och det känns som att jag numera bara upprepar mig själv när jag skriver om böcker. Kanske borde jag läsa böcker i andra genre? Kanske borde jag göra om formatet? 

Just dessa “borde” har funnits i mina tankar en lång tid. Även när jag har pausat bloggen i flera månader under båda mina föräldraledigheter så har jag ändå känt att jag “borde” uppdatera, för att hålla bloggen vid liv. Jag har helt enkelt investerat så mycket tid i Boktycke att tanken på att överge den helt inte har varit acceptabelt… fram tills nu. 

Jag säger inte att det är för evigt men jag vet inte heller när eller om jag kommer tillbaka. Det finns så mycket annat som tar tid just nu, som två barn, ett heltidsjobb och ett hem som ska skötas. Utöver det så har författarambitionen börjat växa igen och jag vill verkligen avsluta ett manus som är bra nog att skickas till förlag. 

Jag kommer såklart inte att sluta läsa eller tycka till om böcker, jag kommer bara att inte göra det här. Jag kommer fortfarande att vara aktiv på Goodsreads och skriva kort om varje bok jag läser där. Så följ gärna mig om ni vill fortsätta ha boktips.  Jag kommer även att försöka bli mer aktiv på instagram, inte bara bokmässigt utan även skriv-och vardagsmässigt. 

Kanske blir detta det sista inlägget på Boktycke någonsin, eller så kommer jag att börja blogga igen om bara några månader. Jag har ingen aning, men en sak är säker – det är dags för en förändring. 

Tack för alla som har följt Boktycke under dessa år. Tack för att ni har kommenterat, länkat och engagerat er. Utan er skulle jag inte ha hållit igång så länge som jag har gjort. Tack till förlagen för alla recensionsexemplar och inbjudningar till roliga bokevent. 

Ha det bra så ses vi på andra plattformar!

Advertisement
 
Leave a comment

Posted by on July 6, 2020 in Blandat

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: