RSS

Holly Jackson – A Good Girl’s Guide to Murder

22 Apr

Ett skolarbete om ett tragiskt mord

Titel: A Good Girl’s Guide to Murder
Författare: Holly Jackson
Serie: A Good Girl’s Guide to Murder #1
Sidantal: 433
Utgivningsår: 2019

Kort beskrivning:
Den ambitiösa studenten Pippa bestämmer sig för att gräva i ett 5år gammalt mord som sitt slutprojekt i skolan. Hon har dock inte väntat sig att hennes efterforskningar faktiskt väcker fler frågor än vad de besvarar.

Tycke:
Titeln är så lockande att jag bara var tvungen att läsa den här boken. Hade egentligen inga större förväntningar men den visade sig vara riktigt bra!

Huvudrollen Pippa är så himla härlig och extrem. Hon påminner faktiskt lite om mig själv, i alla fall när det gäller att skriva uppsatser och googla på saker. Hon hänger med i tekniken och jag uppskattar att så mycket av hennes undersökningar sker via social media och textmeddelanden, det känns helt enkelt som hon hänger med i tekniken och att berättelsen utspelar sig i nutid.

Handlingen berättas genom Pippas journaler samt ”vanlig” berättande text. Av någon anledning så gillade jag journaldelen mycket mer än den vanliga delen, antagligen för att berättarrösten är mycket mer personlig där.  Mysteriet var bra och spännande, jag var fängslad hela vägen och kunde inte lista ut hur det hela låg till i förväg. Romansen gav inte direkt något pirr men det är okej för det låg ingen fokus på den.

Tror att denna var tänkt som en fristående bok men den blev så bra att författaren kommer att ge ut tre böcker till.  Håller tummarna att uppföljarna är minst lika bra som denna.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Trodde (och hoppades på) att Pippa skulle bli som John Wick efter att mördaren dödat hennes hund höhö, men stackars vovve ☹  
  • Åh… jag hade ju faktiskt hoppats på att Andie skulle vara vid liv. Men så sjukt att Elliott inte har fattat att tjejen han låste in inte är Andie! Tycker så himla synd om Grace som nästan har förlorat hela sin familj.  
 

Tags: , ,

Leave a comment