RSS

Kärlek + amerikansk fotboll = sant!

05 Jul

Mysigt, härligt och helt perfekt att bli kär i!

Titel: Catching Jordan
Författare: Miranda Kenneally
Sidantal: 284
Utgivningsår: 2011

Handling:

Allt i 17-åriga Jordans liv kretsar kring amerikansk fotboll. Hennes far var/är en berömd spelare, hennes bror en blivande stjärna, hon själv är lagkaptenen för skolans lag och alla hennes närmaste kompisar är killar från laget. Hennes högsta dröm är att bli antagen på Alabama och bli den första kvinnliga fotbollsspelaren på college-nivå. Ingenting stod mellan henne och sporten ända tills Ty började i laget. Ty är den superheta killen som spelar samma position som Jordan. Jordans kvinnliga hormoner vaknar plötsligt till liv och allt hon kan göra är att tänka på honom. Men Jordan vet att hon måste skärpa sig, annars finns det en risk att hon både förlora sin position och sitt hjärta till Ty.

 

Omdöme:
Catching Jordan är en bok som jag har en del gott om på diverse bokbloggar, såväl svenska som engelska. Och nu kan jag sälla mig till den skaran som älskar boken!

Karaktärerna är helt fantastiska! Jordan är så pojkflicka som man kan bli och omringas varje dag av skolans populäraste killar utan att tänka på det. Killarna snackar om deras senaste erövringar med henne och hon skämtar rått med dem. Det är så coolt att hon är deras ledare fast hon är en tjej. Och jag älskar hur beskyddande Henry, Carter och JJ är mot henne utan att hon vet det. I vanliga fall så gillar jag inte slampiga killar men här kunde jag inte låta bli att älska Henry och JJ trots att de har legat med typ halva hejarklackslaget. Alla karaktärer är minnesvärda och jag gillar till och med farsan som jag tyckte var en idiot i början. Åh, var längesen jag blev så förtjust i både huvudkaraktärerna och bikaraktärerna.

Jordans berättarröst är väldigt stark och jag gillade henne bara efter ett par sidor. Hon känns verkligen som en riktig tomboy. Handlingen kanske inte är superunik men den är definitiv mycket mysig och underhållande. Många scener är supergulliga och helt klart swooniga. Läste ut boken i ett enda svep för jag kunde verkligen inte slita mig ifrån den. Tycker att första halvan är boken är helt fantastiskt, sen började karaktärerna sjunka lite men i slutet var de helt underbara igen.

Det enda saken som jag störde mig på var all produktplacering! Seriöst, sportdrycken Gatorade måste ha sponsrat den här boken på något sätt. I början av boken så nämndes Gatorade på sådär vart fjärde sida. Jordan dricker Gatorade efter träningen, hon ser Ty dricka Gatorade, hon går hem och dricker Gatorade, vid middagen så dricker pappan Gatorade. Ahhh, det höll på att göra mig galen. Okej, det kom inte lika ofta senare i boken men varenda gång jag läste ordet Gatorade så kunde jag inte låta bli att himla med ögonen.

Vill ni läsa en rolig, gullig och romantisk bok med en stark tjejhuvudroll nu under sommaren är så Catching Jordan definitivt ett mycket bra val. Jag är inte den som är överdrivet förtjust i kärleksböcker men Catching Jordan lyckades verkligen fånga mitt hjärta. Tycker absolut att ni ska ge boken en chans!

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Att Henry var kär i Jordan fattade man ju typ direkt! Men det var ändå gulligt så det gjorde inget. Däremot så var han jobbig i andra halvan av boken när han låg med alla tjejer han stötte på för att han inte vågade bli tillsammans med Jordan.
 • Någon annan som tyckte att Jordan är ganska hemsk som fortsätter att vara tillsammans med Ty fast hon vet att hon egentligen älskar Henry? Hon sjönk riktigt mycket i mina ögon där.

 

Berättarröst: +1
Karaktärer: +1
Språk: +1
Handling: +0,5
Charm: +0,5

Mest intressanta karaktär: Första halvan Henry, men i slutet är det Jordan.
Bästa scen eller del: När Henry sov över hos henne.

Betyg: 9/10

 

 

Tags: ,

12 responses to “Kärlek + amerikansk fotboll = sant!

 1. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  July 5, 2012 at 20:34

  Skriver upp på “att läsa listan” =)

   
 2. Författardrömmar

  July 5, 2012 at 21:12

  Det låter som en väldigt bra bok. vill läsa den 🙂

   
 3. Felicia

  July 5, 2012 at 21:20

  Catching Jordan har fått så bra omdömen överallt så jag måste nog önska mig den i födelsedagspresent!

  Sv: Jag tyckte också ungefär så, hon skulle alltid vara bättre än Percy etc och jag hejar ju på Percy i alla lägen! Har en känsla av att jag kommer gilla henne mer när hon dyker upp i de kommande böckerna. Gillade henne mer redan i slutet av boken. 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   July 6, 2012 at 09:43

   Får hoppas att du fyller år snart då för den är helt perfekt att läsa nu på sommaren 🙂

    
 4. Fanny

  July 5, 2012 at 23:22

  Har du läst någon Gossip Girl bok ? (:

   
  • Anna - Boktycke

   July 6, 2012 at 10:01

   Har bara sett de två första säsongerna av tv-serien. Har tänkt låna hem den första boken hur många gånger som helst men på något sätt så har det aldrig blivit av. Har du läst dem? Är de bra? Har hört att de skiljer sig en del från tv-serien.

    
   • Fanny

    July 9, 2012 at 20:24

    Okej. Jag håller på och ser den första säsongen. Jag har också tänkt läsa dem, men jag vet inte när jag ska hinna det för jag har redan flera böcker att läsa…
    Jag hoppas att de är bra då även om de skiljer sig från TV-serien. 🙂

     
 5. Man

  July 6, 2012 at 19:29

  Jag har varit himla nyfiken på den här boken så länge nu, men efter din recension (vilken jag i och för sig bara vågade skumläsa) var jag tvungen att köpa den. 😉

   
  • Anna - Boktycke

   July 6, 2012 at 20:27

   Hihi, jag brukar också bara skumläsa recensioner om det är en bok jag är nyfiken på men inte läst. Men mina recensioner brukar vara relativ spoilerfria 🙂

    
 6. Johanna

  July 6, 2012 at 23:33

  Har varit sugen på denna boken länge nu 🙂 ska definitivt ha köpt den till nästa sommar 😉

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: